agpr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δε χρειάζεται πολύ φαντασία για να προβλέψουμε τι θα γίνει. Απλά δείτε πως οδηγούν τώρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα μηχανάκια. Γιατί πιστεύετε πώς θα οδηγούν διαφορετικά το αυτοκίνητο; Μα θα είναι ο "ενήλικας", ακούω τους 16άρηδς να λένε. . Τι ξαδέρφια και γείτονες έχουν να επιστρατευθούν! Αλήθεια, τι μπορεί να κάνει ο συνοδηγός; Έστω πως έχει την προσοχή του τεταμένη και είναι ικανός να εκπαιδεύει (που δεν είναι!), πώς μπορεί να επέμβει; Απλώς θα εφιστά την προσοχή, αλλά μέσα να επέμβει, δε θα έχει. Και τέλος, βλέπω να είναι μεγάλο πρόβλημα η πολύ μακρά περίοδος επιτήρησης, που, όπως ειπώθηκε ήδη, τελικά θα οδηγήσει στην μη εφαρμογή του μέτρου. Η δυσοίωνη πρόβλεψή μου είναι πως πρώτον θα αυξηθούν τα τροχαία. Δεύτερον,θα αυξηθούν τα δικαστήρια. Τρίτον οι ασφαλιστικές θα βρουν ευκαιρία να επιβάλλουν αυξήσεις-επασφάλιστρα. Τέλος οι ασφαλιστικές δε θα πληρώνουν λόγω απουσίας ενηλίκου. Ε ρε γλέντια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Στην Ελλάδα ζούμε. Εδώ δεν έχουν την ωριμότητα να οδηγήσουν οι 50άρηδες, θα την εχουν οι 16άρηδες? Οταν μπαίνει στο αυτοκίνητο ο 16χρονος και βλέπει τον πατέρα του να βρίζει και να μαλώνει με τους άλλους οδηγούς για ασήμαντους λόγους και να παραβιάζει τους σηματοδότες, δεν θα κανει και αυτός το ίδιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Στην Ελλάδα ζούμε. Εδώ δεν έχουν την ωριμότητα να οδηγήσουν οι 50άρηδες, θα την εχουν οι 16άρηδες? Η συνιθισμενη δικαιολογια, καποτε πρεπει να σταματησει αυτο και φυσικα να απαγορευτει η εκφραση στην Ελλαδα ζουμε... Οταν μπαίνει στο αυτοκίνητο ο 16χρονος και βλέπει τον πατέρα του να βρίζει και να μαλώνει με τους άλλους οδηγούς για ασήμαντους λόγους και να παραβιάζει τους σηματοδότες, δεν θα κανει και αυτός το ίδιο? Το ιδιο θα κανει οταν ειναι μονος του, οταν εχει ομως τον αλλο πανω απο το κεφαλι θα ακουσει οτι θα ελεγε ενας πατερας: εγω τα κανω γιατι ξερω, μην τρεχεις να φορας τη ζωνη σου, πιο σιγα, προσεχε κλπ... Επισης ποια η πιθανοτητα να αρχισει να κανει μα..ιες ο μικρος και να του ξαναδωσει ο πατερας το αμαξι; Αντιθετα οταν εισαι 18 παιρνεις το αμαξακι σου μονος, βαζεις 2 φιλους και τη γκομενα και εφαρμοζεις οσα σου εμαθε ο δασκαλος της οδηγησης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Μα φιλε μου αυτο λεμε...δεν θα το παιρνει για να βγενει βολτες και να γκομενιζει και να τραβαει χειροφρενα, αλλα για να παιρνει εμπειριες σιγα σιγα.... ναι σου λέω, αυτό θα κάνουν όλοι...ΔΕΝ... Η συνιθισμενη δικαιολογια, καποτε πρεπει να σταματησει αυτο και φυσικα να απαγορευτει η εκφραση στην Ελλαδα ζουμε... όταν δεν θα ισχύει θα σταματήσει, μέχρι τότε άστο λοιπόν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Η συνιθισμενη δικαιολογια, καποτε πρεπει να σταματησει αυτο και φυσικα να απαγορευτει η εκφραση στην Ελλαδα ζουμε... Αυτό που θέλω να πω είναι οτι για να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, πρέπει πρώτα να υπάρξει η κατάλληλη υποδομή. Οταν δημιουργηθεί αυτή μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους κινήσεις. Ο 16χρονος πρέπει να εκπαιδευτεί απο το σχολείο, όχι απο τον κλασικό Ελληνα κάφρο-συνοδηγό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δεν χρειάζεται να παίρνει το αυτοκίνητο της οικογένειας.Θα μπορούσε να έκανε το κράτος σεμινάρια οδήγησης σε ελεγχόμενο χώρο με ελεγχόμενο όχημα.Τι να το κάνει το αμάξι ο 16ρης?Έχουμε ξεσαλώσει τελείως μου φαίνεται.Εδώ δεν φτάνει ο χώρος για τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα,προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον και την τσέπη μας και από την άλλη με μια τέτοια κίνηση να τα γκρεμίσουμε όλα.Και πριν βγεί κάποιος έξυπνος πχ "ο άλλος μένει στο άλλο χωριό και πρέπει να πάει στο σχολείο" Ε λοιπόν αυτός το παίρνει έτσι κι αλλιώς το αγροτικό και πάει και στα @@ του και των γονιών του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Sorry, αλλά το "για να παει σχολείο" είναι μακράν η πιο γελοία δικαιολογία που έχω ακούσει για να δώσουμε αμάξια σε 16χρονους. Οριακά ξεπερνάει και το "για να ρίχνει γκόμενες". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyestia Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Η προσωπική σου εμπειρία. Εμένα η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας 16χρονος μπορεί να έχει αντανακλαστικά για να κουμαντάρει ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, αλλά no offence, κριτική σκέψη για τέτοιο πράγμα δεν έχει με την καμία. Αν κρίνω τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω καθημερινά στους δρόμους από 16χρονα, γνωστούς μου και μη, και δίπλωμα για 50ρι που τους δίνουν κακώς πράττουν. Και για αυτό φταίει κυρίως η έλλειψη παιδείας. Αλλά όταν εγώ λέω να μπεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία απο το δημοτικό με λένε μαλάκα. Ναι, βλέπω και πως τα κρατάνε τώρα. Μην εθελοτυφλείς, αν τυχόν θελήσει να την κάνει τη μαλακία, θα την κάνει και κανένας δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει. Να σου υπενθυμίσω τι έγινε στην Γλυφάδα και δις στην Κηφησίας πέρσυ από 16χρονους; Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως όσο πιο μικρός έκατσε κάποιος στο τιμόνι τόσο καλύτερη αντίληψη έχει για το τι γίνεται στον δρόμο γύρω του. Εσύ μου αντιπαραθέτεις τις ταρζανιές που κάνουν τα πιτσιρίκια με τα παπιά, τις οποίες έκανα και εγώ αλλά χωρίς να έχω κάποιον από πίσω μου να μου κόβει τον αέρα. Και ο 16χρονος όταν κάνει τις μ@λακίες το καταλαβαίνει. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι τις πιθανές επιπτώσεις. Το δίπλωμα για μοτοποδήλατο ναι, κακώς το δίνουν από τα 16. Εγώ προτιμώ να δίνεται η δυνατότητα να οδηγάς από τα 16 με επίβλεψη, από το να οδηγάς στα 18 χωρίς. Είναι αλλιώς να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα με συνοδηγό και αλλιώς να ξεκινάς από 0 μόνος σου. Το μοναδικό που με κάνει σκεπτικό σε αυτή την ιστορία και το δέχομαι σαν αντεπιχείρημα, είναι ο -ανυπαρκτος- έλεγχος. Σε όλα τα υπόλοιπα περι κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία θα με βρείς σύμφωνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Nα προσθεσω σε αυτο που λεει ο johnnyestia οτι θα εχουν ωρες οδηγησης στο αυτοκινητο που μαλλον θα οδηγησουν και μονοι τους 1400-1600-1800 κυβικα μέ ή χωρις κωλο και δεν θα εχουν ωρες οδηγησης μονο στα μικρα και ευελικτα αυτοκινητα των σχολων οδηγησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως όσο πιο μικρός έκατσε κάποιος στο τιμόνι τόσο καλύτερη αντίληψη έχει για το τι γίνεται στον δρόμο γύρω του. Εγώ προτιμώ να δίνεται η δυνατότητα να οδηγάς από τα 16 με επίβλεψη, από το να οδηγάς στα 18 χωρίς. Είναι αλλιώς να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα με συνοδηγό και αλλιώς να ξεκινάς από 0 μόνος σου. Το μοναδικό που με κάνει σκεπτικό σε αυτή την ιστορία και το δέχομαι σαν αντεπιχείρημα, είναι ο -ανυπαρκτος- έλεγχος. Σωστότατος.. πάντως οτι θα δωθεί "αέρας" και σε παιδιά που δεν θα οδηγούσαν ούτως η άλλως απο τέτοια ηλικία ,(όπως είπε ειρωνικά ο death lord για να πάνε σχολείο(fact)) να οδηγήσουν, θα δοθεί.. Άρα περισσότερα αυτοκίνητα κίνηση καυσαέρια κτλ... Αν υπήρχε 1% να εφαρμοστεί πλήρως το μέτρο και όχι επιμέρους θα ήταν πολύ καλό για απόκτηση εμπειρίας.. Αλλα επειδη ξέρουμε οτι δεν τα πάμε ιδιαίτερα καλά με τους κανόνες.. καλύτερα να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως όσο πιο μικρός έκατσε κάποιος στο τιμόνι τόσο καλύτερη αντίληψη έχει για το τι γίνεται στον δρόμο γύρω του. [...]Εγώ προτιμώ να δίνεται η δυνατότητα να οδηγάς από τα 16 με επίβλεψη, από το να οδηγάς στα 18 χωρίς. Είναι αλλιώς να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα με συνοδηγό και αλλιώς να ξεκινάς από 0 μόνος σου. Το μοναδικό που με κάνει σκεπτικό σε αυτή την ιστορία και το δέχομαι σαν αντεπιχείρημα, είναι ο -ανυπαρκτος- έλεγχος. Δεν διαφωνώ γενικά με το μέτρο, αντιθέτως. Στην χώρα μας όμως δεν υπάρχει υπόβαθρο για κάτι τέτοιο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η επίβλεψη μετά απο λίγο καιρό θα είναι της μορφής "καλά, βγές μόνος σου, να προσέχεις, και φέρε μου και τσιγάρα γυρνώντας". Εκτός αν ως δια μαγείας ξαφνικά αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, που δεν το βλέπω. Εδώ ακόμα και τώρα οι γονείς όχι μόνο δεν παίρνουν χαμπάρι τι παίζει και βγαίνουν τα παιδιά και σκοτώνονται, αλλά εν γνώσει τους τους δίνουν το αμάξι. Όσο για τη διαφορά μεταξύ 16χρονου-18χρονου, μπορεί να μην είναι μεγάλη από άποψη ηλικίας, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό, χωρίς να αναφέρομαι στους "βολεμένους" (αυτοί έτσι κι αλλιώς βγάζουν τη μπέμπα του μπαμπά από τα 14), ο 18χρονος έχει μεγαλύτερη αίσθηση της ευθύνης για πολλούς και διάφορους λόγους, (σχολή, δουλειά, κατοικία κ.λπ), ενώ ο 16χρονος έχει ακόμα, και με το δίκιο του, τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Typhoon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε σεις δεν θα αλλάξει επι του πρακτέου σχεδόν τίποτα. Στις μεγάλες πόλεις κανείς δεν οδηγεί χωρίς δίπλωμα γιατί ο κίνδυνος έστω και μικρού ατυχήματος είναι αυξημένος και μετά παραμονεύει το αυτόφωρο ως γνωστόν. Εκεί θα τηρείτε το μέτρο τις επίβλεψης από ενήλικα. Τώρα στην επαρχία που έτσι και αλλίως είναι χύμα τα πράγματα ναι εννοείτε πως δεν θα ασχολείτε κανένας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lenaaaaa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 παιδιά ξέρει κανείς να μου πεί πόσο κάνει περιπου να βγάλω δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου μαζί με σήματα στην α θ ή ν α; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik1992 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 και εγω θελω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Το πιο φθηνο (θεωρητικα) που θα βρεις ειναι 500 ευρω περιπου αλλά η συνηθης ταριφα ειναι καπου 800. Δεν ξερω αν στην Αθηνα ισχυει κατι διαφορετικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα