Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα οδηγησης αυτοκινητου στα 16!!!!

savvvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι άνθρωποι αυτοί μεν είναι χρόνια μπροστα.

Εμείς όμως απο άποψη (οδηγηκής και μη) παιδείας είμαστε δεκαετίες πίσω.

Do the math.

Και επειδη ειμαστε πισω πρεπει να συνεχισουμε τα ημιμετρα; Δεν πρεπει να κανουμε καμια προσπαθεια να βελτιωθουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και επειδη ειμαστε πισω πρεπει να συνεχισουμε τα ημιμετρα; Δεν πρεπει να κανουμε καμια προσπαθεια να βελτιωθουμε;

Σύμφωνοι, όμως δεδομένων των συνθηκών όπως έχει χιλιοειπωθεί θέλουμε 10 χρόνια ακόμα και βάλε μέχρις ότου να -σκεφτούμε- να δώσουμε δίπλωμα στα 16.

Κι εσύ 16;

Ναι και εγω 16 ειμαι φιλε μου... Και πιστευω σωστα γινεται αυτο στην ηλικια των 16, γιατι βλεπεις τι γινεται στην ελλαδα...αρκετοι με ελαχιστες ωρες οδηγησης περνουν διπλωμα χωρις να ξερουν καν να οδηγουν... Δεν λεω οτι πρεπει απο την ηλικια τω 16 να κοβουν βολτες τα πιτσιρικια με το αμαξι, αλλαπιστευω οτι πρεπει να περνουν καποιοες εμπειριες σιγα σιγα.

Οι άνθρωποι αυτοί μεν είναι χρόνια μπροστα.

Εμείς όμως απο άποψη (οδηγηκής και μη) παιδείας είμαστε δεκαετίες πίσω.

Do the math.

Δεν διαφωνω καθολου!! Και οχι μονο οδηγικης παιδειας... αλλα γενικα στην παιδεια εμαστε πολυ πισω.Και αυτο θα επρεπε να μας προβληματιζει, κατι που δεν μας συγγινει σχεδον καθολου ομως...

• Super Moderators
γιατι βλεπεις τι γινεται στην ελλαδα...αρκετοι με ελαχιστες ωρες οδηγησης περνουν διπλωμα χωρις να ξερουν καν να οδηγουν... Δεν λεω οτι πρεπει απο την ηλικια τω 16 να κοβουν βολτες τα πιτσιρικια με το αμαξι, αλλαπιστευω οτι πρεπει να περνουν καποιοες εμπειριες σιγα σιγα.

δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, τα ίδια θα γίνονται απλά σε πιο μικρή ηλικία...

Συμφωνω 100% με το μέτρο αν γίνει πραγματικότητα. Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας 16χρόνος έχει ικανή κριτική σκέψη και αντανακλαστικά για να κουμαντάρει ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο. Και ο γονέας στην θέση του συνοδηγού θα κρατάει τα μυαλά στην θέση τους.

Συμφωνω 100% με το μέτρο αν γίνει πραγματικότητα. Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας 16χρόνος έχει ικανή κριτική σκέψη και αντανακλαστικά για να κουμαντάρει ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο. Και ο γονέας στην θέση του συνοδηγού θα κρατάει τα μυαλά στην θέση τους.

Πραγματικα ο 16 χρονος τι να το κανει το αυτοκίνητο αμα ειναι να έχει τον γονεα μαζί του?

Οι απαιτήσεις για να οδηγείς με ασφάλεια στην Ελλάδα δέν έχουν καμια σχέση με τις απαιτήσεις στις αλλές ''προηγμένες'' Ευρωπαικές πόλεις. Εδώ δεν είμαστε ωριμοι στα 18-20 χρόνια, οπου αυτές οι ηλικίες κάνουν τα περισσότερα τροχαια αναλογικά (και σκοτώνονται), θα είναι κάποιος στα 16?

Επίσης εδώ το παιδί μένει με τους γονείς μέχρι να παντρευτεί και το ταΐζουν μέχρι και όταν βρει καλή δουλειά. Αμερική ή όπου αλλού ισχύει αυτό το μέτρο δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως ανεξαρτητοποιείται συντομότερα. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το θέμα ή την ωριμότητά μας αλλά μου ρθε εντελώς συνειρμικά...

Δε θέλω να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε εδώ μέσα έχει την εντύπωση πως το μέτρο θα εφαρμοζόταν κατά γράμμα. Δηλ. θα χε την ανάγκη ένα παιδί 16 χρονών να κάνει καθημερινά μια συγκεκριμένη διαδρομή και καθημερινά επί 24 μήνες θα του κανε ο πατέρας τον συνοδηγο. Μπορεί κιόλας. Στο δίμηνο -και πολύ λέω- ο νέος θα λεγε "εντάξει τόσες φορές πήγαμε μαζί, είδες πως πάω καλά, άσε με να πάω μόνος μου". Για να μην πω ότι ο πατέρας θα χε πλέον εμπιστοσύνη στον γιο/κόρη (ή ακόμα θα βαριόταν και λιγάκι) και θα του το δινε ο ίδιος.

Άσε που υποτίθεται γίνονται προσπάθειες για να στραφεί ο κόσμος στα ΜΜΕ. Ναι δεν είναι όλα τους σε ικανοποιητικό επίπεδο ακόμα αλλά το παλεύουν.

Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα αλλά κουβέντα να γίνεται...

Μα μονος σου το εγραψες: θα χε την ανάγκη ένα παιδί 16 χρονών να κάνει καθημερινά μια συγκεκριμένη διαδρομή και καθημερινά επί 24 μήνες θα του κανε ο πατέρας τον συνοδηγο. Μπορεί κιόλας. Στο δίμηνο -και πολύ λέω- ο νέος θα λεγε "εντάξει τόσες φορές πήγαμε μαζί, είδες πως πάω καλά, άσε με να πάω μόνος μου". Για να μην πω ότι ο πατέρας θα χε πλέον εμπιστοσύνη στον γιο/κόρη (ή ακόμα θα βαριόταν και λιγάκι) και θα του το δινε ο ίδιος.

Ακομα και στην χειροτερη περιπτωση που θα βαριοταν ο πατερας θα ειχε δει οτι το παιδι ξερει να αδηγαει, αν εβλεπε οτι δεν ξερει που του παν τα 4 φυσικα και δεν θα του εδινε το αμαξι. Τωρα ομως παει το παιδι στο δασκαλο, πληρωνει τους εξεταστες για να παρει το διπλωμα και μετα τοσο ο ιδιος οσο και οι γονεις του θεωρει τον εαυτο του ετοιμο να οδηγησει... Επισης επειδη σε 20 ωρες οδηγησης με το δασκαλο απο τις οποιες οι 5-6 το πολυ να ειναι μεσα στην πολη και σε επιλεγμενα σημεια δεν βοηθαν ενα νεο οδηγο να μαθει να οδηγει σωστα. Αντιθετα ενας 16χρονος που παιρνει το αυτοκινητο εστω για να παει σχολειο βρισκει μπροστα αυτο που θα συναντησει σε πραγματικες συνθηκες συν οτι εχει διπλα του καποιον να του πει τι να κανει.

Φυσικά και μόνος μου το γραψα.

Είπα κάπου ότι θα βλεπε πως το παιδι "δεν ξέρει που παν τα 4"; Εγώ σου λέω ότι το παιδί έστω οδηγούσε καλύτερα απ τον πατέρα. Θα του το δινε ή όχι; Θα παρανομούσε ναι ή όχι; Εδώ σήμερα του το δίνει (υπό συνθήκες).

Και στην τελική αν θέλουμε ντε και καλά να αλλάξει, ας γίνει. Στα 18 δίπλωμα και υποχρεωτική παρουσία άλλου ενήλικου/γονέα στο αυτοκίνητο μέχρι τα 19.

Θές να μας πείς δηλαδή οτι ο νέος θα μαζέψει Xp points και θα κάνει και level up παίρνοντας το αμάξι για μια απόσταση ~2km στην καλύτερη;Και αυτός ο άμοιρος πατέρας/μάνα θα πρέπει να συνοδεύουν και τον οδηγό;Μήπως να μπαίνουν και σε safe-mode οι γονείς και να περιμένουν το παιδί μέσα στο αμάξι μέχρι να σχολάσει;Πολυέλεος!Σχολείο+raging hormones+vehicles=Mayhem!Εδώ βγαίναμε απο το στρατόπεδο 200άτομα,ηλικίες 18-32 ετών και τρέχαμε σαν τρελοί στην Ποσειδώνος.Δέν θα τρέξει ο πιτσιρίκος για να κάνει και τον μάγκα στην κοπέλα που ζαχαρώνει;!

Και μιάς και αναφέρθηκα στο στρατό...το αμάξι είναι ένα εν δυνάμει όπλο.Γιατί λοιπόν (με την ίδια λογική πάντα) ένας 16-αρης να μην μπορεί να βγάλει άδεια για κυνηγετικό όπλο ή ακόμα καλύτερα,να πάει φαντάρος και να του χρεώσουμε ένα G3A3 και live ammo;

Εδιτ:Επίσης,όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία 16-18,δέν είχα χρόνο για να πάω για μια ώρα μπάσκετ.Τόσο χαλαρά είναι τα πράγματα τώρα;Και στο κάτω κάτω αν κάποιος θέλει να εκπαιδευτεί σωστά ας πάρει σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης σαν αυτό

το αμάξι είναι ένα εν δυνάμει όπλο.

Φαντάσου 16χρονο emo με τιμόνι στο χέρι. άπαπαπαπα.

Η προσωπική σου εμπειρία. Εμένα η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας 16χρονος μπορεί να έχει αντανακλαστικά για να κουμαντάρει ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, αλλά no offence, κριτική σκέψη για τέτοιο πράγμα δεν έχει με την καμία. Αν κρίνω τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω καθημερινά στους δρόμους από 16χρονα, γνωστούς μου και μη, και δίπλωμα για 50ρι που τους δίνουν κακώς πράττουν.

Και για αυτό φταίει κυρίως η έλλειψη παιδείας. Αλλά όταν εγώ λέω να μπεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία απο το δημοτικό με λένε μαλάκα.

Και ο γονέας στην θέση του συνοδηγού θα κρατάει τα μυαλά στην θέση τους.

Ναι, βλέπω και πως τα κρατάνε τώρα. Μην εθελοτυφλείς, αν τυχόν θελήσει να την κάνει τη μαλακία, θα την κάνει και κανένας δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει. Να σου υπενθυμίσω τι έγινε στην Γλυφάδα και δις στην Κηφησίας πέρσυ από 16χρονους;

Επίσης,όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία 16-18,δέν είχα χρόνο για να πάω για μια ώρα μπάσκετ.Τόσο χαλαρά είναι τα πράγματα τώρα;

Όχι, όχι, η βάση του 10 φταίει!

(but this is a different conversation alltogether...)

:lol: Σωστος θα ειναι ο χαρος βγηκε παγανια αλλα σε πιανου γειτονια; δεν θα ξερουμε απο που να φυλαχτουμε.και οχι τιποτα αλλο δεν βγαζουν δελτια κυκλοφοριας σε αυτες τις περιπτωσεις

Πραγματικα ο 16 χρονος τι να το κανει το αυτοκίνητο αμα ειναι να έχει τον γονεα μαζί του?

Μα φιλε μου αυτο λεμε...δεν θα το παιρνει για να βγενει βολτες και να γκομενιζει και να τραβαει χειροφρενα, αλλα για να παιρνει εμπειριες σιγα σιγα....

Φαντάσου 16χρονο emo με τιμόνι στο χέρι. άπαπαπαπα.

Η προσωπική σου εμπειρία. Εμένα η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας 16χρονος μπορεί να έχει αντανακλαστικά για να κουμαντάρει ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, αλλά no offence, κριτική σκέψη για τέτοιο πράγμα δεν έχει με την καμία. Αν κρίνω τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω καθημερινά στους δρόμους από 16χρονα, γνωστούς μου και μη, και δίπλωμα για 50ρι που τους δίνουν κακώς πράττουν.

Και για αυτό φταίει κυρίως η έλλειψη παιδείας. Αλλά όταν εγώ λέω να μπεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία απο το δημοτικό με λένε μαλάκα.

(but this is a different conversation alltogether...)

Συμφωνω απολυτα στην ελλειψη παιδειας! Αλλα και εγω ξες τι καμενουσ 18αρηδες+ βλεπω καθε μερα?? ασε ασε...τουσ βλεπεις να οδηγαν και φτανει το σκ@το στιν καλτσα....βλεπω τον αλλον να παει να παρκαρει και να τουρμπιζει στην οπισθεν...Κινδυνος Θανατος λεμε!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...