Angelfire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Εδω και λιγο καιρο ψαχνω να αγορασω μια καινουργια καρτα γραφικων ( εχω αυτη την στιγμη μια 7600 gt) και ενας φιλος μου μου δινει μια μεταχειρισμενη nvidia quadro fx 1500 σε καλη κατασταση η οποια γνωριζω οτι ειναι εξειδικευμενη για μεγιστη αποδοση στον σχεδιασμο ( autocad ) ενω εμενα με ενδιαφερει η αποδοση της στα παιχνιδια μιας και σχεδιασμο δεν κανω ... Εψαξα στο ιντερνετ να βρω καποια benchmarks της στα παιχνδια αλλα δεν καταφερα να βρω .Μπορει καποιος να με βοηθησει και να μου στειλει αν εχει καποια η να με ενημερωσει οι επιδοσεις της σε ποια καρτα της nvidia για παιχνιδια πλησιαζουν ( 8800 gt , 9600 gt ? κλπ ) Ευχαριστω,
super_Vegeta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το chipaki της FX 1500 βασίζεται στην 79χχ series gpu της Nvidia. Η κάρτα επειδή είναι quadro , είναι optimised για CAD εφαρμογές όπως σωστά είπες ,όχι για παιχνίδια όμως. Δεν νομίζω να δείς μεγάλη διαφορά απο την 7600gt σου. Σήμερα με λίγα σχετικά λεφτά μπορείς να πάρεις πολύ καλές κάρτες: 4850,8800gt,9600GT,3870,3850 Στις παρέθεσα ιεραρχικά ακόμα και η πιο φτηνή η 3850 είναι τουλάχιστον 2 ή 3 φορές καλύτερη απο την 7600gt σου και κοστίζει κάτω από 100 ευρώ
Angelfire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το chipaki της FX 1500 βασίζεται στην 79χχ series gpu της Nvidia. Η κάρτα επειδήείναι quadro , είναι optimised για CAD εφαρμογές όπως σωστά είπες ,όχι για παιχνίδια όμως. Δεν νομίζω να δείς μεγάλη διαφορά απο την 7600gt σου. Σήμερα με λίγα σχετικά λεφτά μπορείς να πάρεις πολύ καλές κάρτες: 4850,8800gt,9600GT,3870,3850 Στις παρέθεσα ιεραρχικά ακόμα και η πιο φτηνή η 3850 είναι τουλάχιστον 2 ή 3 φορές καλύτερη απο την 7600gt σου και κοστίζει κάτω από 100 ευρώ Κατευθυνομουν για μια 8800gt αλλα στα ιδια χρηματα μπορω να παρω λιγο μεταχειρισμενη την quadro fx 1500 και επειδη καινουργια στοιχιζει πανω απο 300 ? ελεγα μηπως η επιδοσεις της στα παιχνιδια ηταν καλυτερες απο την 8800 gt.Για αυτο το λογο εκανα αυτο το Post .Ψαχνω απο το πρωι στο ιντερνετ μπας και βρω κανενα benchmark αλλα ματαια ... θα το ψαξω λιγο ακομη και αν δεν βρω κατι μαλλον θα καταληξω στην 8800gt η την 9800 gt που ειναι περιπου η ιδια .
MixalisX Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 φίλε μη μπλεκεις με κάρτα που εχει τσιπάκι 3 γενιές πίσω, πάρε καλήτερα κάτι ποιο καινούριο και κυκλωφοριμένο στην αγορά να είσαι σίγουρος.
super_Vegeta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 όχι με τιποτα, 8800gt καρφωτά Η άλλη είναι ακριβή επειδή είναι επαγγελματική για Cad Καμία σύγκριση με την 8800gt
outlaw star Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 όχι φίλε μου μακριά απο την quadro διότι πρώτον είναι εξειδικευμένη για σχεδιαστικά προγράμματα όπως είπες οπότε δεν κάνει για παιχνίδια....όσο και να ψάξεις στο internet δεν πρόκειται να βρεις benchmarks διότι πολύ απλά δεν είναι αυτή η δουλειά της....αλλά και 100% να είχε συμβατότητα πάλι πεταμένα λεφτά είναι διότι είναι βασισμένη στις 7900 όπως είπε ο φίλος απο πάνω οπότε από επιδόσεις πολύ πίσω...πες μας το ποσό που είσαι διατεθιμένος να δώσεις και την ακριβή σύνθεση του υπολογιστή σου ώστε να βοηθήσουμε να επιλέξεις...απο αυτές που προτείνεις πάντως η 9800gt είναι η καλύτερη
Angelfire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 όχι φίλε μου μακριά απο την quadro διότι πρώτον είναι εξειδικευμένη για σχεδιαστικά προγράμματα όπως είπες οπότε δεν κάνει για παιχνίδια....όσο και να ψάξεις στο internet δεν πρόκειται να βρεις benchmarks διότι πολύ απλά δεν είναι αυτή η δουλειά της....αλλά και 100% να είχε συμβατότητα πάλι πεταμένα λεφτά είναι διότι είναι βασισμένη στις 7900 όπως είπε ο φίλος απο πάνω οπότε από επιδόσεις πολύ πίσω...πες μας το ποσό που είσαι διατεθιμένος να δώσεις και την ακριβή σύνθεση του υπολογιστή σου ώστε να βοηθήσουμε να επιλέξεις...απο αυτές που προτείνεις πάντως η 9800gt είναι η καλύτερη Ευχαριστω για τις απαντησεις σας που μου ξεκαθαρισαν καπως το τοπιο .Ειμαι διατεθιμενος να δωσω γυρω στα 120 με 130 ? και επειδη με την 7600 gt που εχω ειμαι πολυ ευχαριστημενος θα προχωρησω σε αγορα μιας 9800 gt που κυμαινεται στα παραπανω χρηματα . Συγκεκριμενα εχω βρει αυτη σε πολυ καλη τιμη θεωρω Αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε καλυτερο καθε προταση ειναι ευπροσδεκτη .
tmjuju Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Ξέχνα την quadro… για παιχνίδια. http://www.tomshardware.com/reviews/FireGL-Quadro-Workstation,1995.html
outlaw star Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1145991 εάν μπορείς πάρε αυτή...είναι στα 55nm που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας οπότε ζεσταίνεται κάπως λιγότερο(θεωρητικά τουλάχιστον) και καλύτερες δυνατότητες oc..εάν όμως δε τη βρεις πάρε αυτή που λες μια χαρά θα είσαι απο τη στιγμή που λες ότι ήσουν ok με τη 7600gt
super_Vegeta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 super vegeta καλορίζικη η 4870! thanks
Angelfire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Ξέχνα την quadro… για παιχνίδια.http://www.tomshardware.com/reviews/FireGL-Quadro-Workstation,1995.html Το συγκεκριμενο site μου βγαζει timeout ... μαλλον εχει πεσει ο server τους ...
Angelfire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1145991 εάν μπορείς πάρε αυτή...είναι στα 55nm που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας οπότε ζεσταίνεται κάπως λιγότερο(θεωρητικά τουλάχιστον) και καλύτερες δυνατότητες oc..εάν όμως δε τη βρεις πάρε αυτή που λες μια χαρά θα είσαι απο τη στιγμή που λες ότι ήσουν ok με τη 7600gt Το σκεφτομουν αλλα επειδη εγραφε παραδοση κατοπιν παραγγελιας ειπα να παω σε κατι πιο αμεσα παραδοτεο .Θα επικονωνησω με το πλαισιο να δω τι χρονο παραδοσης εχει και θα αποφασισω . Ευχαριστω για την βοηθεια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το συγκεκριμενο site μου βγαζει timeout ... μαλλον εχει πεσει ο server τους ... δεν χρειάζεται καν να δεις, είναι γνωστό ότι οι Quadro/FireGL δεν αποδίδουν καλά σε games...
oneofthem Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Κατευθυνομουν για μια 8800gt αλλα στα ιδια χρηματα μπορω να παρω λιγο μεταχειρισμενη την quadro fx 1500 και επειδη καινουργια στοιχιζει πανω απο 300 ? ελεγα μηπως η επιδοσεις της στα παιχνιδια ηταν καλυτερες απο την 8800 gt.Για αυτο το λογο εκανα αυτο το Post .Ψαχνω απο το πρωι στο ιντερνετ μπας και βρω κανενα benchmark αλλα ματαια ... θα το ψαξω λιγο ακομη και αν δεν βρω κατι μαλλον θα καταληξω στην 8800gt η την 9800 gt που ειναι περιπου η ιδια . ακριβώς όπως τα είπαν οι κύριοι για να σου λύσω την απορία σου για την αξία της (300 ευρώ που έγραψες), οι quadro fx κάρτες γενικά δεν χάνουν πολύ από την τιμή τους, μπορείς να βρεις κάρτες quadro fx που βασίζονται σε πυρήνα 6xxx, δλδ που είναι αρκετών χρόνων πια και να κοστίζουν πάνω από 1000 ευρώ καινούριες παρότι υπάρχουν νέα καλύτερα μοντέλα που βγήκαν πιο φθηνά, οπότε μην μπαίνεις σε σκέψεις βλέποντας την τιμή της, μπορεί και σε 5 χρόνια κάποιο κατάστημα να την έχει ακόμη στην ίδια τιμή δεν έχει σημασία όπως είπαν, ο πυρήνας της κάρτας (η κάρτα δλδ) είναι παλιάς τεχνολογίας, μόνο αυτό φτάνει για να ξέρεις τι επιδόσεις έχει και σε παιχνίδια και cad και όπως είπε και ο thresh τα benchmarks που ψάχνεις δε τα χρειάζεσαι (καλά κάνεις βέβαια και το ψάχνεις αλλά δύσκολο να βρεις benchmark που να συγκρίνει την fx 1500 που βγήκε πιο παλιά με μια gf 8800 που βγήκε άλλη εποχή και μάλιστα είναι και διαφορετικές κατηγορίες καρτών η μία gamer και η άλλη cad και επίσης διαφορετικής κατάταξης στη σειρά τους) οπότε εννοείται όχι στην fx 1500, θα χάσεις τα λεφτά σου ακόμη και αν την ήθελες για cad δλδ εγώ προσωπικά πάλι όχι θα σου έλεγα για τα ίδια χρήματα που θα παιρνες μια καλή gf - αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας edit: αυτή εδώ που έγραψες για παράδειγμα τη σβήνει την fx 1500, μιας και δεν ήμουν πολύ συγκεκριμένος πριν για τις επιδόσεις της κάρτας του φίλου σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.