Προς το περιεχόμενο

help με χρονισμο μνημων

manifest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω το εξης συστημα:

mobo: maximus extreme

cpu: q6600 (GO) @ stock clocks

ram: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=976938 (αν και δεν ειμαι σιγουρος καθως αυτες που ειχα αγορασει καηκαν και μου της αλλαξαν με αυτες μαλλον... απο την οψη και το ονομα παντως ειναι ιδιες :whistle: )

απο το cpu-z βλεπω ομως οτι συχνοτητα που δουλεβουν οι μνημες ειναι 1066

στην αρχη πιστευα οτι φταιει το fsb της cpu αλλα διαβασα οτι κατι τετοιο δεν ισχυει

να αναφερω πως οτι απο τα bios δεν με αφηνει να ανεβασω τον χρονισμο (αν και ειμαι n00b μπορει να ειναι εκει και να μην το βλεπω)

καμια ιδεα για το τι πρεπει να κανω??:cry::cry::cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να το ανεβασεις απο το βιος ,αλλα και απο τα windows με το Ai Overclock tuner.

ποιο ακριβος να ανεβασω?? απο τα bios οι μονες επιλογες που μου δινει για τις μνημες 1066, 1600 και 1800 (δεν μου καθετε καλα που δεν με αφηνει να δωσω 1333..) ενοεις το fsb τις cpu?

υ.γ plz help the noob xD

τελικα χτες αποφασισα να σηκωσω λιγο το fsb του επεξεργαστη( οχι τπτ 6-7 Mhz) και μεσα απο το cpu-z ειδα (απο την καρτελα memory) οτι ανεβηκε και το DRAM frequency στο 541 οποτε οντος εφταιγε η cpu(ή βλακειες λεω?)...

το θεμα ειναι οτι μετα απο συντομους υπολογισμους βρηκα οτι θελει να σηκωσω τον επεξεργαστη στα περιπου 3.0 GHz αλλα αυτο δεν παιζει γιατι εχω την ψυχτρα της μαμας :cry::cry:

παιζει κατι αλλο ή δεν μπορω να κανω τπτ και μενω ετσι οπως ειμαι?

plz reply

Αν παίξεις απ το BIOS με τους διαιρέτες (FSB:DDR) δε φτιάχνει η συχνότητα των μνημών σε κάποιον συνδιασμό (πχ 2:5 - ιδέα δεν έχω αν υπάρχει αυτός αλλά θα βόλευε);

Δώσε και κανα screenshot από CPU-Z απ το πρώτο tab κι απ αυτά σχετικά με τη μνήμη.

Με τους διαιτέρες δεν έγινε τίποτα;

Κάνε τον κόπο να βάλεις κι ένα ss από το SPD του CPU-Z.

Φαντάζομαι πως είναι ενεργοποιημένο το EIST ή/και το C1E γι αυτό είναι x6 το multi αντί για x9

Με τους διαιτέρες δεν έγινε τίποτα;

Κάνε τον κόπο να βάλεις κι ένα ss από το SPD του CPU-Z.

Φαντάζομαι πως είναι ενεργοποιημένο το EIST ή/και το C1E γι αυτό είναι x6 το multi αντί για x9

βασικα αυτο με τους διερετες δεν το βρηκα... ναι βλακεια μου ο πολαπλασιατης ειναι χ9 και οχι χ6 οπως την φοτο

fixed

screenshot003ds8.th.jpg

SPD

screenshot004ks6.th.jpg

βασικα οι μνημες απο πισω λενε 9-9-9-24 και 1333 Mhz τωρα γιατι μου τις εχει 7-7-7-20 δεν ξερω εγω δεν πειραξα κατι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...