johnykim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Υψος 1.83 Κιλά 70 Ειναι φυσιολογικα γιατρέ?
axaxouxas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Υψος 1,87 Κιλα 113 Ειμαι σε φαση διαιτας ( το παλευω ) πριν 2 μηνες ημουν 118 .... στοχος για τους επομενους 3-5 μηνες να πεσω στα 100
FilipposMD Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Καλά αυτά τα calculators είναι εντελώς της πλάκας... Καθόλου της πλάκας δεν είναι. Ο ΒΜΙ είναι κλασική μέθοδος εκτίμησης του σωματικού βάρους και χρησιμοποιείται ευρέως. Βέβαια, έχει κάποιους περιορισμούς, όπως πχ ότι δεν κάνει διάκριση λίπους και μυϊκής μάζας. Πιθανότατα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο πληθυσμού παρά σε ατομικό επίπεδο. Ο ΒΜΙ είναι βάρος (σε κιλα)/ ύψος στο τετράγωνο (σε μέτρα).
KWSN_Men Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Καθόλου της πλάκας δεν είναι. Ο ΒΜΙ είναι κλασική μέθοδος εκτίμησης του σωματικού βάρους και χρησιμοποιείται ευρέως. Βέβαια, έχει κάποιους περιορισμούς, όπως πχ ότι δεν κάνει διάκριση λίπους και μυϊκής μάζας. Πιθανότατα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο πληθυσμού παρά σε ατομικό επίπεδο. Ο ΒΜΙ είναι βάρος (σε κιλα)/ ύψος στο τετράγωνο (σε μέτρα). ΕΙΝΑΙ εντελώς της πλάκας, για τους λόγους που λες μόνος σου. Γιατί έναν μπασκετμπολίστα 1.90 και 92-93 κιλά τον βγάζει το ίδιο με έναν υπάλληλο γραφείου που ο κώλος του είναι τετράγωνος από το καθησιό. Το Μάρτη ήμουν 88 κιλά με 16% λίπος, τώρα είμαι 92 με 14%. Τι θα έλεγε ο δείκτης ΒΜΙ για την περίπτωσή μου; Πολύ καλύτερες οι μέθοδοι που λαμβάνουν υπόψιν τους και μετρήσεις στη μέση το θώρακα και το λαιμό, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι πολύ αξιόπιστες.
FilipposMD Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Οκ, απλώς είναι πολύ απλός δείκτης στον υπολογισμό του και σου δίνει μια εικόνα. Υπάρχουν πιο ακριβείς, αλλά είναι και πιο πολύπλοκοι. Αν υπολογίσουμε τον μέσο ΒΜΙ όσων έγραψαν στο thread, πιθανότατα θα καταλήξουμε στο σωστό συμπέρασμα, δηλαδή ότι οι χρήστες του ινσόμνια είναι σχετικά υπέρβαροι. Αν πάρουμε κάθε άτομο χωριστά, έχεις όντως δίκιο.
pappous_soulis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Kι άμα σε πω πόσα είμαι τσι κερδίζω?
Neurotic_Fest Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Θα είχα τις αμφιβολίες μου και για το δεύτερο. Εμένα με βγάζει παχύσαρκο και ακόμη και 90 κιλά να ήμουνα θα με έβγαζε οριακά υπέρβαρο που θα ήμουν τσιλιβιθρόνι, αν θα μπορούσα καν να γίνω ποτέ 90 χωρίς να χάσω μύες. Οι χρήστες του ινσόμνια θα μπορούσαν να είναι και σχετικά ντερέκια, από κει και πέρα με γενικές στατιστικές βγάζεις και το πιο είναι πιο πιθανό και πόσο, στατιστικές βεβαίως που δεν έχουν προκύψει μόνο από μετρήσεις ΒΜΙ.
jason_rethymno Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Kι άμα σε πω πόσα είμαι τσι κερδίζω? Μπορει να είμαι απο το Ρεθυμνο αλλά δεν μιλάω κρητικά. τσι...
pappous_soulis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μπορει να είμαι απο το Ρεθυμνο αλλά δεν μιλάω κρητικά.τσι... I hope you didn't take this as an offence.
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Είμαι χοντρός. That's about all you need to know...
jason_rethymno Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 I hope you didn't take this as an offence. Όχι εντάξει δε σε παρεξήγησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.