Προς το περιεχόμενο

Τι ύψος έχετε & πόσα κιλά είστε ;

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υψος 1,87

Κιλα 113

Ειμαι σε φαση διαιτας ( το παλευω )

πριν 2 μηνες ημουν 118 ....

στοχος για τους επομενους 3-5 μηνες να πεσω στα 100

Δημοσ.
Καλά αυτά τα calculators είναι εντελώς της πλάκας...

Καθόλου της πλάκας δεν είναι. Ο ΒΜΙ είναι κλασική μέθοδος εκτίμησης του σωματικού βάρους και χρησιμοποιείται ευρέως. Βέβαια, έχει κάποιους περιορισμούς, όπως πχ ότι δεν κάνει διάκριση λίπους και μυϊκής μάζας. Πιθανότατα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο πληθυσμού παρά σε ατομικό επίπεδο. Ο ΒΜΙ είναι βάρος (σε κιλα)/ ύψος στο τετράγωνο (σε μέτρα).

Δημοσ.
Καθόλου της πλάκας δεν είναι. Ο ΒΜΙ είναι κλασική μέθοδος εκτίμησης του σωματικού βάρους και χρησιμοποιείται ευρέως. Βέβαια, έχει κάποιους περιορισμούς, όπως πχ ότι δεν κάνει διάκριση λίπους και μυϊκής μάζας. Πιθανότατα είναι πιο χρήσιμη σε επίπεδο πληθυσμού παρά σε ατομικό επίπεδο. Ο ΒΜΙ είναι βάρος (σε κιλα)/ ύψος στο τετράγωνο (σε μέτρα).

ΕΙΝΑΙ εντελώς της πλάκας, για τους λόγους που λες μόνος σου. Γιατί έναν μπασκετμπολίστα 1.90 και 92-93 κιλά τον βγάζει το ίδιο με έναν υπάλληλο γραφείου που ο κώλος του είναι τετράγωνος από το καθησιό.

Το Μάρτη ήμουν 88 κιλά με 16% λίπος, τώρα είμαι 92 με 14%. Τι θα έλεγε ο δείκτης ΒΜΙ για την περίπτωσή μου;

Πολύ καλύτερες οι μέθοδοι που λαμβάνουν υπόψιν τους και μετρήσεις στη μέση το θώρακα και το λαιμό, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι πολύ αξιόπιστες.

Δημοσ.

Οκ, απλώς είναι πολύ απλός δείκτης στον υπολογισμό του και σου δίνει μια εικόνα. Υπάρχουν πιο ακριβείς, αλλά είναι και πιο πολύπλοκοι. Αν υπολογίσουμε τον μέσο ΒΜΙ όσων έγραψαν στο thread, πιθανότατα θα καταλήξουμε στο σωστό συμπέρασμα, δηλαδή ότι οι χρήστες του ινσόμνια είναι σχετικά υπέρβαροι. Αν πάρουμε κάθε άτομο χωριστά, έχεις όντως δίκιο.

Δημοσ.

Θα είχα τις αμφιβολίες μου και για το δεύτερο. Εμένα με βγάζει παχύσαρκο και ακόμη και 90 κιλά να ήμουνα θα με έβγαζε οριακά υπέρβαρο που θα ήμουν τσιλιβιθρόνι, αν θα μπορούσα καν να γίνω ποτέ 90 χωρίς να χάσω μύες. Οι χρήστες του ινσόμνια θα μπορούσαν να είναι και σχετικά ντερέκια, από κει και πέρα με γενικές στατιστικές βγάζεις και το πιο είναι πιο πιθανό και πόσο, στατιστικές βεβαίως που δεν έχουν προκύψει μόνο από μετρήσεις ΒΜΙ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...