Προς το περιεχόμενο

ποινες για μηχανη

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν πιασουν ανιληκο με κανονικη μηχανη (οχι πενινταρακι) τι γινετε?? καποιος μου ειπε την πρωτη φορα γινετε απλως συσταση και την δευτερη ή κληση ή μυνηση.... ξερει κανεις στα σιγουρα?

Δημοσ.
Ο μόνος που ξέρει στα σίγουρα είναι ο αστυνόμος που θα σε πιάσει.

Αυτό που λες δεν ισχύει. Είναι υποχρεωσή του κάθε πολίτη να ξέρει το νόμο όπως και είναι υποχρέωση του κάθε αστυνόμου να τον τηρεί. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον ερμηνεύει (το νόμο) ανάλογα με τι θέλει αυτός να λέει.

Αυτό που υπονοείς εδώ είναι που έχει κάνει τη χώρα ένα τεράστιο μπουρδέλο. Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη φορά. Σιγά μην κάθονται να κρατάνε αρχείο πόσες φορές σε σταμάτησε κάποιος.

Έχει δικαστήριο για εσένα και τον ιδιοκτήτη της μηχανής.

Δημοσ.

Θα σου πεί: "Αγορίνα μου γιατί δεν έχεις δίπλωμα και οδηγάς μεγάλη μηχανή? Ξέρεις οτι είναι επικίνδυνο? Εγώ όμως επειδή σε είδα να κάνεις κάτι σούζες, κατάλαβα οτι ξέρεις να οδηγάς καλά γι'αυτό δεν θα σε γράψω και δεν θα σημειώσω οτι σε σταμάτησα, ετσι ώστε όποιος σε σταματήσει να μην μπορεί να σε γράψει..."

Ρε τι το περάσατε.... μήνυση κατευθείαν, μόνο αν έχεις κανα γνωστό και πάλι δύσκολα, τι γλιτώνεις. Βάλτε κράνος, βγάλτε δίπλωμα και αφήστε τις μαλακίες, πιτσιρίκια δεν σας φτλανουν τα 50cc και θέλετε και περισσότερη δύναμη.

Δημοσ.
Θα σου πεί: "Αγορίνα μου γιατί δεν έχεις δίπλωμα και οδηγάς μεγάλη μηχανή? Ξέρεις οτι είναι επικίνδυνο? Εγώ όμως επειδή σε είδα να κάνεις κάτι σούζες, κατάλαβα οτι ξέρεις να οδηγάς καλά γι'αυτό δεν θα σε γράψω και δεν θα σημειώσω οτι σε σταμάτησα, ετσι ώστε όποιος σε σταματήσει να μην μπορεί να σε γράψει..."

Ρε τι το περάσατε.... μήνυση κατευθείαν, μόνο αν έχεις κανα γνωστό και πάλι δύσκολα, τι γλιτώνεις. Βάλτε κράνος, βγάλτε δίπλωμα και αφήστε τις μαλακίες, πιτσιρίκια δεν σας φτλανουν τα 50cc και θέλετε και περισσότερη δύναμη.

50αρι έχουν και τα φιλαράκια του ρε. Πώς θα γίνει δηλαδή, αφού το παιδί θέλει γκάζια, ίσα κι όμοια με τους άλλους θα είμαστε?

Δημοσ.
ρε αφηστε το παιδι να κανει το γουστο του!κλεφτες θα γινουν οι δικηγοροι?

Ξέχασες(?) να αναφέρεις και τα γραφεία κηδειών. Κλέφτες να γίνουν και αυτοί? Κρίμα είναι

/irony off

Δημοσ.

Για κάτσε ρε σύντεκνε. Εσύ δεν ήσουν που τις προάλλες ρωτούσες ποιο είναι το πρόστιμο αν σε πιάσουν να οδηγείς αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, ενώ δήλωνες με υπερηφάνεια ότι ήσουν ο μόνος που πήγαινες στο σχολείο με την BMW απ' τα 16;

Εντάξει δεν έχω πρόβλημα μ αυτό (ή μάλλον δεν έχει σημασία) αλλά τώρα τη λες σε κάποιον για κάτι που κανες κι εσύ; Τελοσπάντων...

Δημοσ.
Για κάτσε ρε σύντεκνε. Εσύ δεν ήσουν που τις προάλλες ρωτούσες ποιο είναι το πρόστιμο αν σε πιάσουν να οδηγείς αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, ενώ δήλωνες με υπερηφάνεια ότι ήσουν ο μόνος που πήγαινες στο σχολείο με την BMW απ' τα 16;

Εντάξει δεν έχω πρόβλημα μ αυτό (ή μάλλον δεν έχει σημασία) αλλά τώρα τη λες σε κάποιον για κάτι που κανες κι εσύ; Τελοσπάντων...

Εγώ δήλωσα οτι πήγαινα στο σχολείο που είναι μέσα στο χωριό, στην επαρχιακή οδό μπήκα πρίν λίγο καιρό που έβγαλα το δίπλωμα, εθνική δεν έχω βγεί ακόμα και ούτε πρόκειται. Και να σου πώ προτιμότερο θα ήταν να πάρει αμάξι γιατί η πιθανότητες να σώσει τη ζωούλα του θα είναι περισσότερες. Είμαι 18 και δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου μηχανή... Είσαι εκτεθιμένος 100% σε κίνδυνο.

Η ερώτηση μου για την ποινή ήταν αν δεν έιχες μαζί το δίπλωμα γιατί απο όσο ξέρεις η έκδοση του διπλώματος γίνεται μετά απο περίπου μια εβδομάδα και σε αυτό το χρονικό διάστημα οδηγούσα χωρίς.

Δημοσ.
Είμαι 18 και δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου μηχανή... Είσαι εκτεθιμένος 100% σε κίνδυνο.

Φυσικά και είσαι εκτεθειμένος με την μηχανή:

στον Teza που βγήκε βόλτα με το αμάξι του πατέρα του την ώρα που θες να περάσεις μέσα από το χωριό.

:lol:

Δημοσ.
Φυσικά και είσαι εκτεθειμένος με την μηχανή:

στον Teza που βγήκε βόλτα με το αμάξι του πατέρα του την ώρα που θες να περάσεις μέσα από το χωριό.

:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Βάλτε κράνος, βγάλτε δίπλωμα και αφήστε τις μαλακίες, πιτσιρίκια δεν σας φτλανουν τα 50cc και θέλετε και περισσότερη δύναμη.

Είμαι 18 και δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου μηχανή...

Γουιθάουτ Κόμμεντς... B)

Δημοσ.

Δίπλωμα οδήγησης από τα 16, αλλά υπό επιτήρηση, εισηγούνται οι συγκοινωνιολόγοι προκειμένου να περιοριστεί η μάστιγα των τροχαίων που προκαλούν ανήλικοι με το Ι.Χ. της οικογένειας. Το μέτρο ισχύει σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μιλώντας στα Νέα της Τετάρτης, ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος εξηγεί: «Στις ΗΠΑ, στον Καναδά, αλλά και σε -λίγες- ευρωπαϊκές χώρες, ισχύει ένα μέτρο που θα μπορούσε να ισχύσει και στην Ελλάδα: οι 16ρηδες μπορούν να οδηγούν μόνο με ενήλικα συνοδηγό, που έχει δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον πέντε χρόνια.

» [...] Ύστερα από 1.000 χιλιόμετρα οδήγησης, πάντα με συνοδηγό, περνάνε ξανά εξετάσεις και παίρνουν το οριστικό τους δίπλωμα. Σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποιος από τους κανόνες, οι ποινές που προβλέπονται είναι αυστηρές.»

Πάντως, το αρμόδιο υπουργείο δεν φαίνεται να εξετάζει το μέτρο παρά το γεγονός ότι στους κόλπους της ΕΕ γίνεται συζήτηση για ενιαίο όριο οδήγησης στους «27».

Οι αρμόδιοι σημειώνουν ότι εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι το σύστημα εξετάσεων.

Σχετικά με αυτό, άλλοι συγκοινωνιολόγοι δηλώνουν: «Στη χώρα μας το σύστημα απόκτησης διπλώματος είναι διεφθαρμένο. Αν παραμείνει το ίδιο σύστημα και απλά μοιράζει, με το αζημίωτο, διπλώματα στα 16, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερους κακούς οδηγούς, και μάλιστα σε μια ηλικία επικίνδυνα παρορμητική» τονίζει ο Ν.Παπαχρήστος.

www.in.gr

Δημοσ.

Σχετικά με αυτό, άλλοι συγκοινωνιολόγοι δηλώνουν: «Στη χώρα μας το σύστημα απόκτησης διπλώματος είναι διεφθαρμένο. Αν παραμείνει το ίδιο σύστημα και απλά μοιράζει, με το αζημίωτο, διπλώματα στα 16, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερους κακούς οδηγούς, και μάλιστα σε μια ηλικία επικίνδυνα παρορμητική» τονίζει ο Ν.Παπαχρήστος.

www.in.gr

Συντάσσομαι με την παραπάνω άποψη.

Στα 16 ο πιτσιρικάς δεν ξέρει ακόμα, καλά, καλά τι να κάνει με το πουλί του, θα του δώσουμε και τιμόνι?

Κι εγώ οδηγούσα στα 16 μου, με τον πατέρα μου πάντα δίπλα, ποτέ μόνος μου, αλλά το έκανα σε έναν αγροτικό δρόμο, έξω από το χωριό του πατέρα μου που αριθμεί 30 κατοίκους.

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται κιόλας ότι θα μπορούσα να κυκλοφορώ με δίπλωμα εντός πόλης, έστω και με τη συνοδεία του πατέρα μου.

Ας κοιτάξουν λοιπόν οι συγκοινωνιολόγοι να εισάγουν κανένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία κι ας αφήσουν τις φαεινές ιδέες, που μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές καταστάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...