Προς το περιεχόμενο

Macbook, toshiba, hp compaq

flik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. όχι οτι θα αγοράζω έναν laptop σύντομα, αλλά πληροφοριακά. Αν βγάλουμε έξω τα macbooks, πιστεύετε οτι η toshiba είναι πρώτη σε ποιότητα; Έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για compaq. Ο πατέρας μου ήθελε να πάρει φορητό, και επειδή συνεργαζόμαστε με την minisystem, ρώτησε τον διευθυντή της, να πάρει ένα φορητό όσο ακριβός κι αν είναι, και του έδωσε toshiba.

Τα macbooks, Πέραν του λειτουργικού, τόσο καλή κατασκευή έχουν; Όσους έχω ρωτήσει, μου έχουν πει οτι δεν θα αγοράσουν άλλης μάρκας.

Και κάτι άσχετο, είναι καλύτερο να πάρεις επεξεργαστή T5... σε 2,1 Ghz ή T8... series με 1,86?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
καλησπέρα. όχι οτι θα αγοράζω έναν laptop σύντομα, αλλά πληροφοριακά. Αν βγάλουμε έξω τα macbooks, πιστεύετε οτι η toshiba είναι πρώτη σε ποιότητα; Έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για compaq. Ο πατέρας μου ήθελε να πάρει φορητό, και επειδή συνεργαζόμαστε με την minisystem, ρώτησε τον διευθυντή της, να πάρει ένα φορητό όσο ακριβός κι αν είναι, και του έδωσε toshiba.

Τα macbooks, Πέραν του λειτουργικού, τόσο καλή κατασκευή έχουν; Όσους έχω ρωτήσει, μου έχουν πει οτι δεν θα αγοράσουν άλλης μάρκας.

Και κάτι άσχετο, είναι καλύτερο να πάρεις επεξεργαστή T5... σε 2,1 Ghz ή T8... series με 1,86?

Ευχαριστώ

Γενικά ναι τα mac έχουν πολυ καλή κατασκευή. Για toshiba δεν ξέρω, αλλά γενικά ακουώ τα καλύτερα γι αυτούς στο τομέα της κατασκευής τους. Τώρα βέβαια είναι να μην σου τύχει κιόαλας . .

Δημοσ.
Αν βγάλουμε έξω τα macbooks, πιστεύετε οτι η toshiba είναι πρώτη σε ποιότητα;

Και με τα Macbooks μέσα ΟΧΙ. Είναι όμως πολύ ψηλά σε αξιοπιστία. Καμιά φορά είσαι αξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο.

Έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για compaq.

Οχι για όλα τα Compaq. Μιλάμε για τα καλά compaq όπως τα 6910, 8510, 8710, 6710 , 6510 και όχι τα 6820 ή τα COMPAQ PRESARIO.

Ο πατέρας μου ήθελε να πάρει φορητό, και επειδή συνεργαζόμαστε με την minisystem, ρώτησε τον διευθυντή της, να πάρει ένα φορητό όσο ακριβός κι αν είναι, και του έδωσε toshiba.

Και λοιπόν? Τι εννοείς δηλαδή? Οτι η καλύτερη επιλογή είναι αυτή? Για ποιές ανάγκες?

Τα macbooks, Πέραν του λειτουργικού, τόσο καλή κατασκευή έχουν; Όσους έχω ρωτήσει, μου έχουν πει οτι δεν θα αγοράσουν άλλης μάρκας

Οχι κάτι φοβερό (μιλάμε για τα απλά Macbook και όχι για τα PRO). Βρίσκεις καλύτερης κατασκευής φορητούς με χαμηλότερη τιμή και το ρητό once you go Mac you never go back, ισχύει λόγο λειτουργικού.

Ευχαριστώ

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Δημοσ.
Και με τα Macbooks μέσα ΟΧΙ. Είναι όμως πολύ ψηλά σε αξιοπιστία. Καμιά φορά είσαι αξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο.

Ποιον άλλον θεωρείς πιο αξιόπιστο απο τα δύο; (εννοούσα τους PRO, ξέχασα)

Και λοιπόν? Τι εννοείς δηλαδή? Οτι η καλύτερη επιλογή είναι αυτή? Για ποιές ανάγκες?

Μου έκανε εντύπωση οτι δεν πήρε macbook pro και να βάλει windows μέσα.

Οχι κάτι φοβερό (μιλάμε για τα απλά Macbook και όχι για τα PRO). Βρίσκεις καλύτερης κατασκευής φορητούς με χαμηλότερη τιμή και το ρητό once you go Mac you never go back, ισχύει λόγο λειτουργικού.

Για τα PRO;

Ευχαρστώ, αλλά επειδή μόνο για cache και χρονισμό καταλαβαίνω, εννοώ μια σειρά όπως η Τ8, τι καλύτερο προσφέρει απο την παλιά Τ5;

Δημοσ.

Δες απλα αυτο αν σε ενδιαφερει το μικρο βαρος:

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=6930p

φθηνοτερο απο το macbook, ελαφρυτερο παρα την μεγαλυτερη οθονη, μεγαλυτερη αναλυση,πιο γρηγορο, ξεχωριστη καρτα γραφικων, καλυτερα εξοπλισμενο ,3 χρονια εγγυηση, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Δημοσ.
Ποιον άλλον θεωρείς πιο αξιόπιστο απο τα δύο; (εννοούσα τους PRO, ξέχασα)

Τα macbook pro σε ποιοτητα κατασκευης ειναι στα ιδια επιπεδα με hp compaq p,w series, ibm thinkpad t series, dell precision και ισως μερικα sony.

Απο πλευρας αξιοπιστιας πρεπει τωρα πια να εχουν ξεπερασει τα πολλα προβληματα που ειχαν αρχικα ,ειδικα με τις θερμοκρασιες κλπ.

Τα ibm thinkpad παντως δεν πρεπει να τα πιανουν.

Oμως ειναι πολυ ακριβοτερα και εχουν και ενα μονο χρονο εγγυηση...

Δημοσ.
Τα macbook pro σε ποιοτητας κατασκευης ειναι στα ιδια επιπεδα με hp compaq p,w series, ibm thinkpad t series, dell precision και ισως μερικα sony.

Όχι και τα toshiba; Ποια είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της toshiba, αν και η sony και τα compaq που ανέφερες έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής;

για τους επεξεργαστές; (T5850 ή κάποιον νεότερης σειράς σε 2.1 Ghz;) Οι σειρές μεταξύ τους τι διαφορές έχουν εν ολίγοις

Δημοσ.

Φιλε μου δουλέω τα Τοσίμπα απο το 1999 όπου μάλιστα το πρώτο μου φορητό απο τότε ζει ακόμα και έχει πάνω του Λλινουξ αφού το έχω δώσει σε ένα φίλο μου και όσα περασαν απο τα χέρια μου είναι αθάνατα και με υψηλή ποιότητα κατασκευής. Τωρα δουλεύω μέ έναν LG και ειναι επίσης κορυφαίο απο τον γνωστό κολοσσό. Θεωρώ ότι ειναι στις πρώτες θέσεις, η τοσίμπα έχει όμως απο όλες το καλύτερο σέρβις στην ελλάδα που δύσκολα θα χρειαστείς...

Δημοσ.
Όχι και τα toshiba; Ποια είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της toshiba, αν και η sony και τα compaq που ανέφερες έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής;

Τα toshiba tecra ισως ειναι κοντα στις παραπανω εταιριες που αναφερα..

Αλλα τα toshiba sattelite με τα πλαστικα τους κλπ δεν φθανουν για κανενα λογο σε ποιοτητα κατασκευης τα mbp , hp compaq p,w series, ibm thinkpad t series, dell precision και ισως μερικα sony.

Mιλαμε παντα για ποιοτητα κατασκευης και οχι για αξιοπιστια...

Φανταζομαι αυτα τα 2 τα εχεις ξεχωρισει..

Η αξιοπιστια ειναι ενας δεικτης που δυσκολα βγαινει, απαιτει χρονιες ερευνες κλπ..

Παντως τα toshiba πανε καλα σε αυτον τον τομεα.

Δημοσ.

η αλήθεια είναι πως ίσως να μην έχω ξεχωρίσει γιατί λέμε ένα προιόν με τα ίδια υλικά κατασκευής αξιόπιστο, ενώ το άλλο όχι. Η μέθοδος κατασκευής? Η εμπερία που έχουν? Θεωρείτε ένα macbook ισάξιο (εκτός απο λειτουργικό) με ένα toshiba tecra ή compaq?

Δημοσ.

HP COMPAQ > Macbook Pro > Toshiba Tecra

Αν και όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά καθώς συγκρίνουμε δύο εταιρείες και ένα φορητό, που είναι εκ βάσης λάθος.

Καλό θα ήταν να γίνεις όποτε έρθει εκείνη η στιγμή συγκεκριμένος σταθμίζοντας budget και χρήση που θα κάνεις (εσύ ή ο πατέρας σου) για να κανουμε τα perception lists μας. Ετσι είναι λίγο φλου.

Τι πιστεύω εγώ και τι εσύ και τι ο γείτονας... Γενικά παίρνεις μια ιδέα για το τί ισχύει σε ένα βαθμό αλλά ως εκεί. Αν όμως το περιορίσεις σε συγκεκριμένα μοντέλα τότε (τα οποία προκύπτουν θέτοντας τους περιορισμούς που προανέφερα) τότε θα έχει νόημα να τα βάλουμε σε μια κατάταξη ποιότητας κτλ. Ετσι όπως ρωτάς τώρα το βλέπω λίγο άστοχο.

Δημοσ.
η αλήθεια είναι πως ίσως να μην έχω ξεχωρίσει γιατί λέμε ένα προιόν με τα ίδια υλικά κατασκευής αξιόπιστο, ενώ το άλλο όχι.

Κοιτα τα alfa romeo μπορει να εχουν πιο ποιοτικα υλικα κατασκευης απο τα toyota , αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και πιο αξιοπιστα ...

Αλλο προγραμμα η ποιοτητα κατασκευης και αλλο η αξιοπιστια .

Θεωρείτε ένα macbook ισάξιο (εκτός απο λειτουργικό) με ένα toshiba tecra ή compaq?

Ενα macbook δεν φθανει για κανενα λογο ουτε σε ποιοτητα κατασκευης ουτε σε αξιοπιστια τα hp compaq p,w series.

Δημοσ.

Μπορώ να πω οτι λίγο πολύ έχω κατατοπιστεί. Ευχαριστώ.

Edit: Και μια τελευταία ερώτηση, επειδή είναι να πάρει η κοπέλα μου φορητό, γύρω στα 800 ευρώ, να έχει επεξεργαστή 2 Ghz κατα προτίμηση και μνήμη 2 gb, τι θα διαλέγατε, hp pavilion ή toshiba satellite;

Δημοσ.

Μάλιστα. Και σε αξιοπιστία και σε ποιότητα, έτσι? Αυτό ισχύει και για αξιοπιστία λες:

"HP COMPAQ > Macbook Pro > Toshiba Tecra"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...