adamakos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 κριμα για το παληκαρι ειναι γνωστο οτι ο τροπος με τον οποιο δινουν τα διπλωματα ειναι τελειως λαθος μιλατε για 20 ωρες πρακτικης. στην αθηνα? γιατι στην επαρχια αν πεις οτι ξερεις να οδηγεις κανεις ενα μαθημα με το δασκαλο και πας και δινεις και συνηθως περνας δεν σε κοβουν ευκολα και ολοι αυτοι (και εγω μαζι) βγαινουν στην εθνικη και σκοτωνουν κοσμο γιατι οταν λενε στο δασκαλο οτι ξερουν εννοουν οτι μπορουν να κινηθουν απλα με το οχημα. δεν εχουν ιδεα απο οδικη συμπεριφορα και κοκ ετσι ειναι η αληθεια. και πιο παλια οταν εδωσα εγω ηταν ακομα πιο χυμα εγω για παραδειγμα οταν ειναι να εξεταστω μπηκα στο αυτοκινητο και οι εξεταστες μου ειπαν να κανω δυο παρκαρισματα μονο, ενα αριστερα και ενα δεξια και το πηρα το διπλωμα ουτε μεσον ειχα ουτε τιποτα ετσι γινοταν τοτε (πριν 12-13 χρονια)
anterovgaltis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Να ναι καλά το παιδί εκεί που είναι αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τα μηχανάκια. 1. αναστατώνουν όλο τον κόσμο με τις εξατμίσεις τους 2. δεν έχουν φώτα. Παρακολουθώ συνεχώς όταν οδηγώ τα παπάκια και ένα ποσοστό 30 – 50 % δεν έχουν φώτα.. ούτε μπρος ούτε πίσω. Και ο κατασκευαστής δεν προνόησε να βάλει ούτε αντανακλαστικά. Νομίζω πως πρέπει να κριθούν ακατάλληλα και να απαγορευτούν…καλά αυτός που είναι πάνω μπορεί να μη σκέφτεται και να θέλει να αυτοκτονήσει…ο άλλος τι φταίει να τραβιέται στα δικαστήριά? Και τα ποδήλατα ακόμη φαίνονται από τα ανακλαστικά στα πηδάλια …τα παπάκια μια σκέτη μαυρίλα 3. πάνε σιγά και στην μέση και δεν τα υπολογίζεις…με τις μηχανές μεγάλου κυβισμού είναι αλλιώς - επιβάλλονται στον δρόμο Δεν γινεται να μην μπορεις να δεις τηλεοραση με την φασαρια που βγαζουν οι εξατμισεις. Και επιπλεον κανουν σλαλομ αναμεσα απο τα αυτοκινητα και δεν προλαβαινεις να τα δεις! Παντως και οι οδηγοι με τις μεγαλου κυβισμου μηχανες κανουν τα ιδια και χειροτερα και μαλιστα τρεχοοντας σαν τρελοι. H χειροτερη φαρα ομως ειναι οι οδηγοι που επειδη πηραν SUV νομιζουν οτι οι δρομοι τους ανηκουν και δεν υπολογιζουν ουτε παπακια ουτε τιποτε Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι χανονται αδικα και τσαμπα νεα παιδια! Μονο να μετρησει καποιος ποσα δυστυχηματα συμβαινουν στη πολη του (ειδικα τα καλοκαιρια που τελειωνουν και τα σχολεια)... Ας κανει κατι η τροχαια και για αυτα αλλα και για τους ασχετους με τα αμαξια!
tomasss Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 για σκεψου σε περιπτωση που θελησει κανεις να επιβαλλει ελεγχο στους δημοσιους υπαλληλους που ελεγχουν ποιος παιρνει διπλωμα,τι απεργιες και διαμαρτυριες και "αγωνες" θα φαμε στη μαπα... υγ:..κακος δεν θελω να γινω...αλλα μηπως φταιει και η ξεροκεφαλια σου λιγακι?(κι εγω ετσι ειμαι με μερικους φιλους ρε γμτ)... Με την δική σου λογική, λοιπόν, να αναλάβουν μήπως οι ιδιώτες εξεταστές, για να λαδώνονται τελείως ανενόχλητοι? ...και να μην διαμαρτύρωνται? Ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών είναι η διαφθορά στο σύστημα εξετάσεων οδήγησης. Και κατά επέκταση κυβερνητικό το ζήτημα.
TNT1982 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών είναι η διαφθορά στο σύστημα εξετάσεων οδήγησης οταν παρεις κι εσυ διπλωμα οδηγησης ,και δεις απο κοντα τι παιζει(χωρις να αναμασας αποψεις αλλων) ελα να μου ξαναπεις.Η βελτιωση αρχιζει απο κατω προς τα πανω κι ειναι ενδειξη ανευθυνοτητας ο καθενας να κατηγορει τους απο πανω.Κι οσο για τα ιδιωτικα δες και μονος σου πως σκιζουν τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ η τα ιδιωτικα σχολεια σε σχεση με τα δημοσια.
Ather Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 @TNT1982 Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας σκίζουν; Έχουν καλύτερα ποσοστά; Θέμα σωστού ανταγωνισμού είναι όλα. Για το θέμα του υπουργείου έτσι είναι, αυτό φταίει. Στα σήματα παραπονέθηκε κανείς ότι τον έκοψαν; Είναι περιορισμένη η διαφθορά εκεί ή όχι; Ας έβαζαν κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα την ώρα της εξέτασης, ας βάλουν κάποια στιγμή ράμπες σε πίστα εξέτασης που όλοι το ζητάνε. Αν μου λες ότι το 80% των Δ.Υ. είναι πάρταλοι... ναι είναι, αλλά τι είναι ποιο εύκολο; Να τους απολύσεις όλους με τη μία ή να φτιάξεις αυστηρό σύστημα ελέγχου; Στο εξωτερικό για κάποιες χώρες λένε πως τους πρώτους 6 μήνες είσαι υποχρεωμένος να έχεις συνοδηγό κάποιον παλιό. Πώς το βλέπετε ως μέτρο;
TNT1982 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας σκίζουν; Έχουν καλύτερα ποσοστά; τα ιδιωτικα σχολεια ναι.Κολοσσιαια σχεδον. Για το θέμα του υπουργείου έτσι είναι, αυτό φταίει. Οταν ο υπαλληλος που σε εξεταζει απαιτει λαδωμα δεν σου φταιει το υπουργειο. Στα σήματα παραπονέθηκε κανείς ότι τον έκοψαν; δεν ειναι θεμα περιορισμενης διαφθορας.Πρεπει ναναι κανεις επαγγελματιας ηλιθιος για να κοπει στα σηματα. Ας έβαζαν κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα την ώρα της εξέτασης χιουμορ εχεις ομως.Ξερεις τι χαμο θα εκαναν τοτε οι καρεκλοκενταυροι υπαλληλοι για "μεγαλο αδελφο " κλπ κλπ "φακελωμα" κλπ και τι απεργιες θα εξαπολυονταν σε βαρος του καθε κακομοιρη που θελει να παρει το διπλωμα?Φυσικα ολα αυτα με την ευκολια και την εγγυηση της δημοσιουπαλληλικης μονιμοτητας... Να τους απολύσεις όλους με τη μία ή να φτιάξεις αυστηρό σύστημα ελέγχου; εσυ μου λες δηλαδη οτι φταιει το κρατος που δεν κανει οση καταστολη πρεπει.Εγω σου λεω οτι φταινε οι υπαλληλοι που φερονται ετσι.Μαλλον εγω πιστευω λιγο περισσοτερο απο εσενα στην ελευθερια και στην ευθυνη.Γιατι αν φτασουμε να θελουμε μανιωδη τιμωρια και ασφυκτικη επιβλεψη για να συμπεριφερομαστε νομιμα στους συνανθρωπους μας ζητω που καηκαμε. Και μην νομιζεις οτι η αυστηροτητα και ο ελεγχος ειναι η λυση για ολα.Δεν μπορουμε να εχουμε μια κρατικη μηχανη οπου για καθε χαμηλοβαθμο υπαλληλο θα υπαρχουν 10 επιβλεποντες και για αυτους αλλοι 100 κλπ κλπ...Η βελτιωση ξεκιναει απο εμας...
insomniaK Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 τα ιδιωτικα σχολεια ναι.Κολοσσιαια σχεδον. [...] Δεν ισχύει αυτό.
Ather Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 @TNT1982 Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Λέω ότι οι υπάλληλοι δεν είναι σωστοί και φταίει το υπουργείο που τους επιτρέπει να κάνουν αυτά που κάνουν. Εσύ μου λες ότι φταίνε οι υπάλληλοι και το υπουργείο να μην τους ελέγξει και να μην κάνει τίποτα!!! Επίσης θα σου πω ότι τα σήματα παλιά τα έδινες χειρόγραφα ενώ τώρα τα δίνεις μέσω υπολογιστή και η βαθμολογία βγαίνει απευθείας από του Υπουργείο. Δεν είδα να γίνονται απεργίες για το θέμα. Επίσης στα σήματα το 50% περνάει ενώ στην εξέταση της οδήγησης περνάει το 95%!!! Αυτά από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.