mits@kos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Φίλε μπαίνω στο 4ο έτος Πολυτεχνείο (πολ.μηχ) και μπορώ να σου πω πως οι εφαρμογές που χρειάστηκα για τη δική μου σχολή τουλάχιστον είναι AutoCAD και MatLab και φυσικά εφαρμογές γραφείου. Σιγά τα ωά δηλαδή. Πέρισυ τον Απρίλιο (2007) έδωσα 1500 ευρώ για ένα ΗΡ. Είμαι gamer και ήθελα ένα φορητό που να παλεύει τα games αξιοπρεπώς, αλλά ήθελα και φορητότητα για να το ανεβοκατεβάζω Λάρισα-Ξάνθη. Το αποτέλεσμα? Ένα χρόνο μετά το πουλάω για 700 ευρώ και παίρνω με αυτά τα λεφτά ένα απείρως καλύτερο desktop (tower μόνο) που παίζει τα πάντα σε full detail. Στο πατρικό μου σπίτι έχω αφήσει ένα παλιό πισάκι για κανά mp3 και καμια ταινία. Άμα είναι να δώσεις 1500 για φορητό και σε νοιάζει να το μετακινείς από την πόλη σου στην πόλη που σπουδάζεις, τότε πάρε ένα σταθερό με 500 για το πατρικό σου και ένα με 1000 για σένα. Μακράν καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων σου. Αν δεν καίγεσαι για μετακινήσεις, πάρε ένα σταθερό 1200 ευρουλάκια και θα είσαι άρχοντας. Άσε τα φορητά, απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Απλά η διαφήμιση που έχουν φάει έχει κάνει τον κόσμο να τα θεωρεί mainstream και ισάξια των desktops στα παιχνίδια...
xatzaoua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Καταρχάς καλωσόρισες. Δεύτερον. ΧΑΛΑΡΩΣΕ. Ηρεμία. Είσαι σε απόγνωση για το ποιό φορητό θα αγοράσεις. Δηλαδή όταν αρχίσει η πρώτη εξεταστική τι θα κάνεις? Θα φουντάρεις? Στο προκείμενο τώρα. Από το να αγοράσεις αυτά τα Acer, χίλιες φορές να προτιμήσεις ΣΤΑΘΕΡΟ. Θα αγοράσεις κάτι 10 φορές ταχύτερο και με 22'' οθόνη και πολύ πιθανόν να είναι και πιο εύκολο σε μεταφορά (αν το βάλεις σε media center κουτί) από τον εν λόγω 'φορητό'. Τα χρήματα που δίνεις είναι πολλά. Πάρα πολλά και πιθανόν να μην τα κάνεις απόσβεση αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα. Πρώτη επιλογή σου είναι το HP Compaq 8710p (KE183EA) (ναι ξέρω ότι δεν έχει γυαλιστερή οθόνη, ότι δεν έχει 4 GB RAM και ότι δεν έχει τα σουπερ κουμπάκια του ACER αλλά ναι είναι καλύτερο) και δεύτερη το TOSHIBA SATELLITE P300-133. Αυτά από εμένα. Περιμένω τις απαντήσεις-σχόλιά σου. ΥΓ: Μάλιστα με μια δεύτερη σκέψη είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η καλύτερη επιλογή είναι να στήσεις σταθερό με 1000 ευρώ και με τα ρέστα να αγοράσεις ένα Acer Aspire One - MSI wind για να το παίρνεις μαζί παντού. Πολύ καλύτερη λύση ΜΑΚΡΑΝ. Φιλε να σου πο την αληθεια τον 8710ρ μου τον εχουν πει και αλλοι!Ζηταω την γνωμη σου για την καρτα γραφικων που εχει!
xatzaoua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Παιδια μαλλον καταληγω στο Dell xps 1530m!Τι λετε?Θελω γνωμες!Ψηνομαι ομως και για το hp 8710p!
michalis2610 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 xatzaoua από ότι βλέπεις τα 13 από 15 μυνήματα των μελών προτίνουν όπως έκανα και εγώ να αγοράσεις σταθερό με 1000 ευρώ και με τα υπόλοιπα χρήματα ένα φορητό για να το έχεις παντού. Αν παρόλα αυτά θέλεις να διάθεσεις όλο το ποσό για φορητό είναι δικό σου θέμα. Το HP Compaq 8710p (KE183EA) στην έκδοση που πρότεινα έχει μια καλή κάρτα για φορητό, αλλά ως εκεί. Θα σε βγάλει δύο χρονάκια και μετά αν είσαι hard core gamer τέλος! Συμβουλέψου τη παρακάτω λίστα για να καταλάβεις πόσο ισχυρή είναι η κάθε κάρτα. Απλά δες τη κατάταξη. Δεν χρειάζεσαι να μπεις σε παραιτέρω ανάλυση. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Πάντως επιμένω για την πρόταση που γ΄ραφω στο υστερόγραφο ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕ 1000ΕΥΡΩ + MSI WIND/ACER ONE με 350-400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ.
xatzaoua Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 xatzaoua από ότι βλέπεις τα 13 από 15 μυνήματα των μελών προτίνουν όπως έκανα και εγώ να αγοράσεις σταθερό με 1000 ευρώ και με τα υπόλοιπα χρήματα ένα φορητό για να το έχεις παντού. Αν παρόλα αυτά θέλεις να διάθεσεις όλο το ποσό για φορητό είναι δικό σου θέμα. Το HP Compaq 8710p (KE183EA) στην έκδοση που πρότεινα έχει μια καλή κάρτα για φορητό, αλλά ως εκεί. Θα σε βγάλει δύο χρονάκια και μετά αν είσαι hard core gamer τέλος! Συμβουλέψου τη παρακάτω λίστα για να καταλάβεις πόσο ισχυρή είναι η κάθε κάρτα. Απλά δες τη κατάταξη. Δεν χρειάζεσαι να μπεις σε παραιτέρω ανάλυση. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Πάντως επιμένω για την πρόταση που γ΄ραφω στο υστερόγραφο ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕ 1000ΕΥΡΩ + MSI WIND/ACER ONE με 350-400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ. Το βλεπω οτι σχεδον ολοι μου λενε για σταθερο αλλα δεν εχω προθεση να αγορασω κατι τετοιο!Θελω laptop!Εξαλλου ηδη εχω ενα desktop το οποιο την παλευει και με 300 θα πεταει πιστευω!Αρα δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου να παρω ενα σταθερο!Και οσον αφορα οτι ειμαι gamer!Ισως το παραεκανα λιγο!Εγω απλως ενα pro θελω να παιζω,ενα football manager και ενα nba live!Δηλαδη μην φανταστεις οτι παιζω παιχνιδια με τρελες απαιτησεις!Θελω μια τελικη απαντηση εκ μερους σου για το 8710ρ και για τον dell xps1530m!Αν εχεις χρονο κοιτα λιγο τον τελευταιο! Ευχαριστω!
michalis2610 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το βλεπω οτι σχεδον ολοι μου λενε για σταθερο αλλα δεν εχω προθεση να αγορασω κατι τετοιο!Θελω laptop!Εξαλλου ηδη εχω ενα desktop το οποιο την παλευει και με 300 θα πεταει πιστευω!Αρα δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου να παρω ενα σταθερο!Και οσον αφορα οτι ειμαι gamer!Ισως το παραεκανα λιγο!Εγω απλως ενα pro θελω να παιζω,ενα football manager και ενα nba live!Δηλαδη μην φανταστεις οτι παιζω παιχνιδια με τρελες απαιτησεις!Θελω μια τελικη απαντηση εκ μερους σου για το 8710ρ και για τον dell xps1530m!Αν εχεις χρονο κοιτα λιγο τον τελευταιο! Ευχαριστω! 8710p δακωτό. Καλύτερη ποιότητα κατασκευής (κορυφαία για την ακρίβεια), 3ετή εγγύηση, καλύτερη κάρτα γραφικών, ματ οθόνη που θα εκτιμίσεις απίστευτα μετά από λίγο διάστημα στη σχολή. Στα 1200 ευρώ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στις 17''. To 1530 πέραν των υπολοίπων είναι και μεγάλο ρίσκο με το όλο θέμα που έχει προκύψει με τις οθόνες της Samsung. Φίλα τα ρούχα σου...
xatzaoua Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 8710p dagkwto. Kaliteri poiotita kataskeyis (korufaia gia tin akriveia). 3eth eggiis. Kaliterh karta grafikwn. Mat othoni pou tha ektimiseis apisteufta meta apo ligo kairo sti sxoli. Sta 1200 eurw den uparxei tipota kalitero. To 1530 einai megalo risko me to olo thema pou exei prokupsei me tis o8ones. Fila ta rouxa sou... PS: Sugnwmi gia ta greeklish. Bootara se linux live vd. Tha To metafrasw suntoma. Που λες φιλε και εγω πιστευω πωσ 8720ρ θα μου βγει πολυ καλο!Κοιτα την παρακατω ομως ιστοσελιδα http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF06a/321957-321957-64295-3329741-3329741-3369264.html Εδω δειχνει το 8710ρ με καρτα γραφικων NVIDIA Quadro NVS 320M που ειναι 31 νομιζω στην καταταξη που μου εδωσες και δεν μπορω να βρω σε καταστηματα το συγκεκριμενο μοντελο καρτας γραφικων!Αυτα που βρισκω νομιζω εχουν την nvidia 8600gs! Μηπως ξερεις αν μπορω να το παραγγειλω κατ'ευθειαν απο την HP? Ευχαριστω!
michalis2610 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Η έκδοση που θα αγοράσεις είναι η KE183EA στο έχω ξαναγράψει από το πρώτο ποστ. Τόσο απλό. Που μπερδεύεσαι? Ειναι με την NVIDIA Quadro NVS 320. α Από ότι βλέπεις και στο skroutz (μηχανή σύγκρισης τιμών) υπάρχει σε 7 καταστήματα (όχι όμως ετοιμοπαράδοτο). Τηλεφωνείς ή στέλνεις mail και μαθαίνεις πότε μπορείς να το έχεις στα χέρια σου κτλ. Από τα 7 μόνο από το play247 έχω εμπειρία. Ολα οκ. Εσύ μιας και είσαι Β.Ελλάδα ξεκίνα από το πρώτο που είναι το φθηνότερο και από τη Θεσ/νίκη.
xatzaoua Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Η έκδοση που θα αγοράσεις είναι η KE183EA στο έχω ξαναγράψει από το πρώτο ποστ. Τόσο απλό. Που μπερδεύεσαι? Ειναι με την NVIDIA Quadro NVS 320. α Από ότι βλέπεις και στο skroutz (μηχανή σύγκρισης τιμών) υπάρχει σε 7 καταστήματα (όχι όμως ετοιμοπαράδοτο). Τηλεφωνείς ή στέλνεις mail και μαθαίνεις πότε μπορείς να το έχεις στα χέρια σου κτλ. Από τα 7 μόνο από το play247 έχω εμπειρία. Ολα οκ. Εσύ μιας και είσαι Β.Ελλάδα ξεκίνα από το πρώτο που είναι το φθηνότερο και από τη Θεσ/νίκη. Ενω εσυ μου απαντουσες εγω βρηκα στο skroutz αυτα που μου λες!Και συγκεκριμενα το play247!Δεν ειμαι απο βορεια ελλαδα!Απο το Αργος ειμαι!Οχι το Ορεστικο! Δεν υπαρχει περιπτωση να παιχτει καμια βλακεια απο το play247 οπως μου λες!Ετσι?
michalis2610 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δεν ειμαι απο βορεια ελλαδα!Απο το Αργος ειμαι!Οχι το Ορεστικο! Οπ λάθος. Μπερδεύτικα με άλλο θέμα. Δεν υπαρχει περιπτωση να παιχτει καμια βλακεια απο το play247 οπως μου λες!Ετσι? Επικοινώνησε με τα καταστήματα που το έχουν πιο φθηνά για διαθεσιμότητα και κόστος αποστολής και κατέληξε από που θα το αγοράσεις. εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ για το κάθε κατάστημα επειδή έχω κάνει απλά μια αγορά. Πάντως από το συγκεκριμένο νομίζω ότι δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.
xatzaoua Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Παιδια μια ερωτηση!Αμα ο δισκος ειναι στις 5400rpm θα υπαρχει μεγαλο προβλημα? Ευχαριστω!
michalis2610 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Σίγουρα είναι καλύτερα οι γρήγοροι στις 7200στροφές. Αλλά είναι ελάχιστοι οι φορητοί που έρχονται έτσι χωρίς customize. Μπορείς να τον αλλάξεις με έναν από τους καλύτερους στα 200GB και τον υπάρχων να τον βάλεις σε μια θήκη για εξωτερικό usb.
DaRkWeAvEr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Παιδια μια ερωτηση!Αμα ο δισκος ειναι στις 5400rpm θα υπαρχει μεγαλο προβλημα? Ευχαριστω! sorry κιόλας ρε φίλε για το offtopic αλλά τις τελείες (..) δεν τις έχεις ανακαλύψει?? Έλεος με αυτά τα θαυμαστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.