Προς το περιεχόμενο

Asus Εee PC 900/1000 series

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λέτε για αυτό στο ebay?

ξέρετε κάτι αρνητικό π.χ. εγγύηση ή κάτι άλλο ή αξίζει?

http://cgi.ebay.com/ASUS-EEEPC1000H-BK066X-Eee-PC-1000H-Atom-1gb-160gb-10_W0QQitemZ220284095378QQihZ012QQcategoryZ177QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

βγαίνει με τα μεταφορικά κοντά στα 480? νομίζω.

• Απαντ. 279
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι και εγω,καιρο τωρα,περιτριγυριζω πολλα netbooks τελευταια και ισως αγοραζοντας ενα καποια στιγμη.Αλλα απο οτι βλεπω βγαινουν συνεχως μοντελα (τα παρακολουθω και απο την δουλεια μου) και θελω να δω που μπορω να καταληξω.

Η αληθεια ειναι οτι ενα asus 1000 με 80G η και παραπανω σκληρο (μιλαω για SSD παντα) με windows xp και μια τιμουλα στα 400 ευρω θα ηταν ιδανικη περιπτωση..Τωρα τα 500αρια που ειδα να ξεπροβαινουν για τα asus απο μερικα site με κανουν να νομισω υπερβολικη την αγορα του..

Παντως εχω ενημερωση οτι φετος το χειμωνα και συγκεκριμενα απο βδομαδα θα σκασουν πολλα netbooks μυτη και αυτο ειναι καλο για να υπαρχει ποικιλια στην αγορα.

Να δω και εγω τι θα αγορασω που εχω φαγωθει καιρο τωρα αλλα την κοτα..:o

(Περιμενω την καταλληλη αγορα βλεπετε..:-))

Δημοσ.

Άλλωστε τα eeePC της ASUS, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα laptop της εταιρίας, ΔΕΝ συνοδεύονται από διεθνή εγγύηση, γεγονός που αναφέρεται ρητά και στην συνοδευτική κάρτα εγγύησης.

Συγκεκριμένα, η κάρτα αναφέρει ότι η εγγύηση ισχύει για 2 χρόνια αλλά ισχύει μόνο στην χώρα στην οποία έγινε η αγορά.

Δημοσ.

Για να συνδεσω το 900με την τηλεοραση χρειαζομαι απλα ενα καλωδιο vga και τισ καταλληλες ρυθμισεις??ξερει κανεισ και ποσο εχει η τιμη του καλωδιου πανω κατω??

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε μου η έξοδος VGA δεν είναι κατάλληλη για σύνδεση με την τηλεόραση. Χρειάζεσαι αντάπτορα με κατάλληλο ηλεκτρονικό κύκλωμα μετατροπής.

Μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου (http://www.electronics-lab.com/projects/pc/012/index_gr.html) αλλά έχω ακούσει ότι η ποιότητα είναι φρικτή.

Οπότε μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι έτοιμο & πιο ακριβό αν θέλεις στοιχειώδη ποιότητα στην εικόνα:

http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=440

Δημοσ.
Άμεση διαθεσιμότητα του ελληνικού 1000H (με τον 160GB δίσκο) προς 447 στο Play247: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=11838

Κατά την γνώμη σας, αξίζει να βάλει κανείς 2GB αν έχει σκοπό να παραμείνει με τα XP? Έχεις ουσιαστικό όφελος?

Επίσης, η θήκη που έχει μέσα, βολεύει? Έχει κανείς καμμιά ιδέα για καμμιά καλύτερη θήκη αντοχής για τέτοιο μέγεθος?

By the way, πολύ χρήσιμη η δοκιμή σου φίλτατε mouridis...

Δημοσ.
Κατά την γνώμη σας, αξίζει να βάλει κανείς 2GB αν έχει σκοπό να παραμείνει με τα XP? Έχεις ουσιαστικό όφελος?

Επίσης, η θήκη που έχει μέσα, βολεύει? Έχει κανείς καμμιά ιδέα για καμμιά καλύτερη θήκη αντοχής για τέτοιο μέγεθος?

By the way, πολύ χρήσιμη η δοκιμή σου φίλτατε mouridis...

Για την μνήμη ισχύει το κλασικό: the more, the better...

Ειδικά για ένα μηχάνημα με σχετικά αργό δίσκο, τα XP θα αξιοποιήσουν καλά το περίσσευμα μνήμης για file caching ενώ θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση του page file (Μερικοί μάλιστα αφού βάλουν 2gb μνήμη απενεργοποιούν τελείως το page file). Μόνο και μόνο για αυτά αξίζει η αναβάθμιση. Άλλωστε τι ψυχή έχουν 30-35ευρώ για ένα SO-DIMM των 2gb. Και αν σκοτώσεις το 1GB που θα σου περισσέψει για 10ευρώ, το τελικό κόστος της αναβάθμισης είναι ανάξιο συζήτησης.

Η θήκη που το συνοδεύει, κατά την γνώμη μου είναι άχρηστη. Δεν είναι θήκη μεταφοράς (δεν έχει λουρί ή χερούλι, χωράει μόνο το netbook χωρίς χώρο για φορτιστή, ποντίκι κλπ). Επίσης δεν πιστεύω ότι παρέχει την απαραίτητη προστασία και λερώνει πανεύκολα ακόμα και από την σκόνη (είναι βελούδινη εξωτερικά).

Άλλωστε αφού αναγκαστικά κάποιος θα πάρει τσάντα μεταφοράς, τι χρησιμότητα μένει στην θήκη αυτή; Πότε θα την χρησιμοποιήσει κάποιος;

Οι κατασκευαστές τσαντών μεταφοράς δεν έχουν βγάλει ακόμα τσάντες για το νέο form factor των netbooks στις 9/10 ίντσες. Οι περισσότεροι απ' ότι βλέπω στο εξωτερικό, είτε βολεύονται με τσάντες για τα μικρά MacBooks (που όμως είναι αρκετά μεγαλύτερα), είτε χρησιμοποιούν τσάντες μεταφοράς για τα παρόμοιου μεγέθους φορητά DVD players (συνήθως της CaseLogic).

Εγώ να σου πω την αλήθεια το έψαξα αρκετά το θέμα. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να κουβαλάω το netbook παντού. Και εννοώ παντού και πάντα. Όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά γελοίο να έχεις μια τεχνική τσάντα μαζί σου όταν πηγαίνεις στην καφετέρια ή το καλοκαίρι στο μπιτσόμπαρο. Σκέψου πόσο αστείος είναι ένας τύπος αν θα τριγυρνάει πάντα με μια τσάντα της CaseLogic στον ώμο. Έτσι έψαξα για μια casual εξωτερικά τσάντα, αλλά με μπόλικα compartments και λίγο padding μέσα. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε μια messenger bag της Jansport (μοντέλο Paris) και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Εξωτερικά μοιάζει σαν τους κλασσικούς φακέλους της Eastpack, μόνο που είναι μικρή, με μήκος και πλάτος στις διαστάσεις του 1000H. Έχει όμως βάθος ώστε να χωράει άλλα δύο 1000H. Επίσης έχει πλάτη με μαλακό padding για προστασία, εσωτερικό διαχωριστικό ώστε στο ένα μέρος να χωρά ακριβώς το 1000H και διάφορα άλλα μικρά compartments που κλείνουν με φερμουάρ ή velcro.

Φωτογραφίες μέσα-έξω της τσάντας μου μπορείς να δεις στο Amazon.

Απλά η δική μου είναι σε ένα ομοιόμορφο ποντικί-μολυβί χρώμα (δες συνοδευτική εικόνα) και όχι σε αυτά τα παρδαλά χρώματα που την έχει το Amazon. Εγώ την πήρα 30ευρώ από το WoodLand στην Θεσσαλονίκη.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί είναι πολύ πρακτική τσάντα, αλλά εφόσον τονίζεις το "αντοχή" να σε προειδοποιήσω ότι πέρα από το μικρό padding στην πλάτη της, δεν παρέχει κάποιου άλλου είδους προστασία στο netbook. Αυτό βέβαια αλλάζει αφού μπορείς να προσθέσεις εύκολα όσο padding θέλεις.

Και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

post-66188-129062973891_thumb.jpg

Δημοσ.

παιδια εχετε βρει καποιο case για μεταφορα για το 900 μια αναζητηση που εχω κανει δεν εχω βρει κατι για τις διαστασεις του???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...