kotetsi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Hands on Asus 1000H σήμερα σε ιταλικό κατάστημα Fnac. Διαθέσιμο κομμάτι ένα λευκό ενώ δίπλα του ένα μαύρο 904HD. Πρώτο και κυριότερο τεστ το πληκτρολόγιό του: ΠΟΛΥ άνετο, δε δυσκολεύτηκα καθόλου να συντάξω κείμενο στο εγκατεστημένο Star Office, με δεδομένο ότι έχω μάλλον μεγάλα δάχτυλα. Κανένας τζόγος, καλή διαδρομή πλήκτρων, μέτριος ο ήχος που κάνουν όταν πατιούνται. Καλές εντυπώσεις μου άφησε και η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται (ναι, καλά διαβάσατε, μοιάζει, αν δεν είναι η ίδια, με αυτή του netbook της HP), τουλάχιστον στο ιταλικό μοντέλο (δεν ξέρω αν είναι η ίδια και στο ελληνικό) ενώ είναι εύκολα αναγνώσιμη τόσο στην άσπρη όσο και στη μαύρη έκδοση, πράγμα που θα βολέψει άτομα που δεν ξέρουν τυφλό σύστημα γραφής. Το γεγονός οτι το δεξί Shift βρίσκεται δεξιά από το πλήκτρο με το επάνω βέλος προσωπικά δε με απασχολεί καθόλου μιας και δε χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ το εν λόγω πλήκτρο. Άλλους πάντως ίσως να μην τους βολέψει, κυρίως όσους γράφουν με τυφλό. Το touchpad, αν και με Elantech drivers που δεν ακούγονται τα καλύτερα γι' αυτούς, είναι απλά ερωτεύσιμο: λειτουργίες όπως το σκρολάρισμα πάνω-κάτω και η μεγένθυση-σμίκρυνση φωτογραφιών που απαιτούν χρήση και με τα δύο δάχτυλα γίνονται πανεύκολα, με εξαίρεση ίσως την περιστροφή δεξιά μιας φωτογραφίας λόγω του ότι τα δάχτυλα του δεξιού χεριού περιστρέφονται πολύ πιο εύκολα από δεξιά προς τα αριστερά. Ανάλογο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσουν οι αριστερόχειρες κατά την περιστροφή αριστερά. Το μέγεθός του είναι πολύ καλό και η επιφάνειά του ματ, πράγμα που με χαροποίησε ιδιαίτερα (όποιος έχει δουλέψει έστω και για λίγο στο σπαστικό γυαλιστερό touchpad των Pavilion καταλαβαίνει τι εννοώ). Δυστυχώς τα πλήκτρα του touchpad είναι πολύ σκληρά και δύσκολα στο πάτημα. Ίσως καλόμαθα βέβαια από αυτά του HP Compaq που είναι από καουτσούκ και πατιούνται με ευκολία και διαδρομή ανάλογη με αυτών του πληκτρολογίου. Το σχήμα του πλησιάζει πολύ αυτό των κανονικών φορητών, αφήνει μια αίσθηση πολυτέλειας, είναι elegant, πώς να το κάνουμε. To μέταλλο γύρω από το touchpad, το κάτω μέρος που είναι σχεδιασμένο να δέχεται την μπαταρία 6 κελιών (παρατηρήστε το Wind με τη μεγαλη μπαταρία: τα πίσω ποδαράκια δεν πατάνε κάτω και η μπαταρία έχει δύο πολύ μικρότερα ποδαράκια για να στηρίζεται) η webcam που δεν είναι απλά μια τρύπα με το φακό μέσα όπως στο Wind, είναι λεπτομέρειες που το κάνουν πιο όμορφο και πιο ολοκληρωμένο σα σχέδιο. Η οθόνη του είναι πολύ φωτεινή και θεωρώ ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορείς να δουλέψεις άνετα και ακούραστα ακόμα και με τη φωτεινότητα ρυθμισμένη στη μέση. Τα εικονίδια στο desktop μου φάνηκαν λίγο μεγάλα αλλά αυτό μάλλον είναι επειδή έχω συνηθίσει σε ανάλυση 1920x1200 σε 17άρα οθόνη. Κρίμα που το εκθεσιακό μοντέλο δεν ήταν συνδεδεμένο στο ίντερνετ ώστε να διαπιστώσω πώς φαίνονται οι ιστοσελίδες. Η webcam του (την ενεργοποίησα και έβλεπα την αφεντομουτσουνάρα μου σα χαζό) είναι ικανοποιητική και δε θα απογοητεύσει σε online συνομιλίες. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της και τίποτε περισσότερο. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το 1000Η δε ζεσταίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ. Το έπιασα παντού (με εξαίρεση την μπαταρία όπου δεν ήταν κουμπωμένη στο φορητό) και έμεινα έκπληκτος με το πόσο κρύο είναι. Πραγματικά ο Intel Atom κάνει δουλειά και δε ζεσταίνεται. Το 904HD δίπλα, το οποίο φοράει Intel Celeron και έβραζε από κάτω. Μιας και ανέφερα το 904HD να πω απλά πως είναι η πετσοκομμένη έκδοση του 1000Η, με 9άρα οθόνη σε 10άρι σασί, Intel Celeron, χωρίς Wireless /n (μόνο b/g), χωρίς πιστοποίηση Dolby για τα ηχεία, με webcam 0.3MPixel (αντί 1.3 του 1000Η) και μπαταρία 4 κελιών (αντί 6 του 1000Η). Είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του MSI Wind U90, το οποίο έχει πάλι 9άρα οθόνη στο σασί του U100,webcam VGA και μπαταρία 3 κελιών αλλά φοράει τον Intel Atom. Έχοντας δίπλα μου λοιπόν το 904HD ήμουν σε θέση να διαπιστώσω κατά πόσον φαίνονται οι δαχτυλιές στο μαύρο χρώμα. Με μια λέξη: απογοητεύτηκα. Οι δαχτυλιές ξεχωρίζουν και μάλιστα φωνάζουν από μακριά. Το ότι στη συσκευασία υπάρχει πανάκι καθαρισμού μπορεί να φαίνεται παρήγορο αλλά είναι μάλλον ειρωνικό: τι πιστεύουν οι ιθύνοντες της Asus, ότι θα βγάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι το πανάκι να καθαρίζουμε; Πάντως στο άσπρο οι δαχτυλιές δε φαίνονται σχεδόν καθόλου, ενώ ως χρώμα περίμενα να δείχνει φτηνό αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Ανησυχία έχω όμως για τη βρωμιά που θα περνάει από τις χαραμάδες ανάμεσα από τα πλήκτρα και θα φαίνεται άσχημα στο -επίσης άσπρο- κάτω μέρος του keyboard. Μιας και μίλησα για τη συσκευασία, να προσθέσω ότι ΔΕΝ περιλαμβάνεται τσάντα μεταφοράς -υπό αμφισβήτηση, στη συσκευασία δεν έγραφε αν περιλαμβάνεται ή όχι κι ένα online κατάστημα λέει ότι περιλαμβάνεται- όπως στο Wind και speaking of Wind, κάποια online καταστήματα στην Ιταλία το διαθέτουν ΧΩΡΙΣ το τσαντάκι μεταφοράς, το οποίο πουλάνε χωριστά στα 20 ευρώ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, αν μη τι άλλο. Ένα ακόμα πράγμα που με απογοήτευσε, όσο κι αν φαίνεται ασήμαντο, είναι η έλλειψη υποδοχής καρτών MS (δέχεται μόνο SD και MMC), καθώς η φωτογραφική μου είναι Sony και θα ήθελα να μπορώ να περνάω τις φωτογραφίες μου κατευθείαν από την κάρτα χωρίς τη μεσολάβηση καλωδίου (το οποίο ούτως ή άλλως δε χρησιμοποίησα ποτέ και είναι κάπου καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι στο σπίτι στην Αθήνα - τρέχα γύρευε δηλαδή). Tο πρόβλημα λύνεται με τη χρήση αντάπτορα MS σε usb (μια καλή πρόταση είναι ο Sandisk MobileMate MS στα 14 ευρώ από το Mediaworld). Αξίζει μια αναφορά στο μετασχηματιστή του, ο οποίος είναι λιλιπούτειος για φορητό, έχοντας μέγεθος όσο αυτός του σκληρού μου δίσκου (ένας LaCie Porsche) αλλά και ελαφρύς. Τέλος, η τιμή του: στα 449 στη Fnac, γύρω στα 430 σε γνωστά online ιταλικά καταστήματα και μόλις 392 ευρώ σε ένα online shop σε περιοχή κοντά στο Milano με δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα. Εν κατακλείδι: Προτείνεται ανεπιφύλακτα για δεύτερο μηχάνημα που μπορεί να κάνει βασικές, και κάτι παραπάνω, εργασίες. Θα το πάρω κι εγώ σε άσπρο, σιχτιρίζοντας που το μαύρο αφήνει τόσες πολλές δαχτυλιές.
JIMBOAthens Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ένα ακόμα πράγμα που με απογοήτευσε, όσο κι αν φαίνεται ασήμαντο, είναι η έλλειψη υποδοχής καρτών MS (δέχεται μόνο SD και MMC) Δεν έχω δει να έχει διευκρινιστεί πουθενά αν δέχεται SDHC? BTW πολύ καλό pre-review φίλε kotetsi!
piasonas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 γεια σας,μολις γραφτηκα και αυτο ειναι το πρωτο μου post.λοπον ενδιαφερομαι κ εγω για το asus 901 ή το 1000h ή to 1000. 1)οι διαφορες του 901 με το 1000 ειναι μονο το μεγεθος της οθονης και οι εξωτερικες διαστασεις και ο σκληρος? 2)το 1000η εχει και σκληρο 20 gb ssd και κανονικο?τον κανονικο μπορω αργοτερα να τον αλλαξω και να βαλω ssd οταν θα εχουν πεσει οι τιμες? 3)ξερετε ποτε θα ερθει το 901 και το 1000 στην ελλαδα και τι τιμες πιστευετε οτι θα εχουν? 4)απο εξωτερικο ποια εταιρια εχει την καλυτερη τιμη μαζι με μεταφορικα?και για τα 3.
LEFteriz Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δέχετε κανονικα SDHC γεια σας,μολις γραφτηκα και αυτο ειναι το πρωτο μου post.λοπον ενδιαφερομαι κ εγω για το asus 901 ή το 1000h ή to 1000.1)οι διαφορες του 901 με το 1000 ειναι μονο το μεγεθος της οθονης και οι εξωτερικες διαστασεις και ο σκληρος? 2)το 1000η εχει και σκληρο 20 gb ssd και κανονικο?τον κανονικο μπορω αργοτερα να τον αλλαξω και να βαλω ssd οταν θα εχουν πεσει οι τιμες? 3)ξερετε ποτε θα ερθει το 901 και το 1000 στην ελλαδα και τι τιμες πιστευετε οτι θα εχουν? 4)απο εξωτερικο ποια εταιρια εχει την καλυτερη τιμη μαζι με μεταφορικα?και για τα 3. το 1000H έχει 80άρι δίσκο (βγήκε με 160άρι αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει κατά δω, μολις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν στην σελιδα της asus) .το 1000 έχει 40GB SSD (δυο κάρτες, μια γρήγορη 8gb + μια αργή32gb) χωρίς να μπορεις να τις αλλάξεις εύκολα μιας και δεν κουμπώνουν πάνω σε SATA, αλλά σε κάτι mini pci-e θύρες. Πιο πολύ αξίζει το 1000H και αργότερα όταν πεσουν οι τιμες στους SSD του πετάς εναν SATA SSD Πάνω.
mouridis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 @kotetsi: Οι γνώμες μας για το μηχάνημα ταυτίζονται. Απ' ότι βλέπω το hands-on σου συμφωνεί και συμπληρώνει το review μου. Όσον αφορά τώρα την τσάντα μεταφοράς, όντως δεν υπάρχει. Εκτός αν εννοείς την θήκη η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για τσάντα μεταφοράς (δεν έχει χερούλι ή λουρί για τον ώμο, δεν έχει χώρο για τον φορτιστή ή για ποντίκι και είναι πολύ λεπτή ώστε να παρέχει ασφάλεια για μεταφορά στον δρόμο). Η θήκη υπάρχει μέσα στο κουτί και αναφέρεται στην αυτοκόλλητη περιγραφή του μηχανήματος στο εξωτερικά του κουτιού ως "sleeve". Στο πρώτο video του review μπορείς να δεις και το αυτοκόλλητο που αναφέρει το "sleeve" αλλά και την ίδια την θήκη. Θα μου πεις, στην Ιταλία μπορεί να κυκλοφορεί σε άλλη συσκευασία αλλά λέμε τώρα...
piasonas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Α κατι ακομα σημαντικο,στο 901 μπορεις να αλλαξεις ssd me sata ssd?η απλα με μεγαλυτερο ssd?
kotetsi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Όσον αφορά τώρα την τσάντα μεταφοράς, όντως δεν υπάρχει. Εκτός αν εννοείς την θήκη η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για τσάντα μεταφοράς (δεν έχει χερούλι ή λουρί για τον ώμο, δεν έχει χώρο για τον φορτιστή ή για ποντίκι και είναι πολύ λεπτή ώστε να παρέχει ασφάλεια για μεταφορά στον δρόμο). Η θήκη υπάρχει μέσα στο κουτί και αναφέρεται στην αυτοκόλλητη περιγραφή του μηχανήματος στο εξωτερικά του κουτιού ως "sleeve" Τελικά μάλλον δεν πρόσεξα καλά το κουτί. Εννοώ τη θήκη μεταφοράς (και όχι τσάντα όπως λανθασμένα έγραψα), η οποία για μένα είναι αρκετή διότι ούτως ή άλλως έχω τσάντα και απλά ήθελα κάτι που να προστατεύει το φορητό από επαφές με τα υπόλοιπα αντικείμενα της τσάντας, συμπεριλαμβανομένου του μετασχηματιστή και του ποντικιού. Όλα καλά λοιπόν, στα 391 ευρώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία το εν λόγω netbook. Για τους δύσπιστους ως προς την τιμή παραθέτω το link του καταστήματος από όπου και παρήγγειλα απόψε το 1000Η: http://www.wireshop.it/prodotti/cd_136061/Asus/Asus-EEEPC1000H-W33X-EEEPC10ATOM1G160GCAMWINBIAN--(Gar.ITALIA).html
piasonas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 στο βιντεο αυτο οι σκληροι που βαζει ειναι sata ssd?υπαρχουν στην ελλαδα τετοιοι διδκοι ωστε να το κανω αργοτερα?
kotetsi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι, ο δίσκος που βάζει είναι 1.8" στις 4200rpm ενώ μετά προσθέτει CF card σε αντάπτορα. Δεν ξέρω όμως αν διάβασες τα σχόλια από κάτω: engl4nd24 (22 ore fa) Mostra Nascondi 0 Commento scarso Buon commento Contrassegnato come spam Rispondi Just had a look at my 901. Seems Asus does not want users doing this. Took out the zif connector, covered the ram with a black material, and made the plastic casing smaller so I cannot fit the 1.8in HDD in there =[. F**k! KoolVin21 (2 giorni fa) Mostra Nascondi 0 Commento scarso Buon commento Contrassegnato come spam Rispondi Just had a look on my 901 and unfortunately the ZIF connector is missing. It's got the pin-out on the PCB for it, but the connector itself hasn't been installed. Looks like Asus has decided this is no longer required, so look out for this on newly purchased machines.
piasonas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 μαλλον λεω να παρω to asus 1000h 80gb,που ειναι πιο φτηνο και αργοτερα θα βαλω sata ssd.πιο γρηγορο μαλλον ειναι με window ε?η καλυτερη τιμη μαζι με μεταφορικα που εχετε βρει πια ειναι?ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
mouridis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Όλα καλά λοιπόν, στα 391 ευρώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία το εν λόγω netbook. Για τους δύσπιστους ως προς την τιμή παραθέτω το link του καταστήματος από όπου και παρήγγειλα απόψε το 1000Η: http://www.wireshop.it/prodotti/cd_136061/Asus/Asus-EEEPC1000H-W33X-EEEPC10ATOM1G160GCAMWINBIAN--(Gar.ITALIA).html Απλά καλή ευκαιρία;;;; Με XP και 160gb δίσκο; Κελεπούρι. Έτσι μου 'ρχεται να πάρω ακόμα ένα...
pctechgr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=11838 Διαθέσιμο μάλλον τέλος του μήνα
mouridis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Το Wired How-To δημοσίευσε σήμερα αναλυτικότατο οδηγό για την εγκατάσταση MacOS X στο eeePC 1000H.
vasioum Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Προς κάθε ενδιαφερόμενο:Το Wired How-To δημοσίευσε σήμερα αναλυτικότατο οδηγό για την εγκατάσταση MacOS X στο eeePC 1000H. Ενδιαφέρον! Εγώ το έχω με Win ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ την έκδοση linux που βάζουν στα eee. Είναι ευκαιρία να ασχοληθώ και να γνωρίσω τα Linux.
pctechgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Νομίζω καλό είναι να ξεκινήσεις από εδώ http://www.ubuntu-eee.com/index.php5?title=Main_Page
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.