Προς το περιεχόμενο

Φιλτράρισμα και επανασυμπίεση VHS captures

Loser Geek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κατι βιντεακια τα οποια ειναι capture απο VHS. Καταλαβαινετε η ποιοτητα εικονας και ηχου ειναι χαλια

Εφοσον η ποιοτητα δεν μπορει να φτιαξει, θα ηθελα να κανω το εξης: παρατηρησα οτι τα αρχεια ειναι υπερβολικα μεγαλα για την ποιοτητα οποτε επιβαλλεται να κανω μια συμπιεση, χωρις να φοβαμαι οτι θα χασω ποιοτητα.

Τα αρχεια ειναι avi με διαστασεις 512Χ384 και μεγεθος κατα μεσο ορο 230ΜΒ

Εκτος αυτου, θα ηθελα να περασω ενα φιλτρο ηχου για να εξαφανιστει το χχχχχχχχχουου που ακουγεται σε ολη τη διαρκεια του βιντεο

Η αναμενωμενη ερωτηση λοιπον :): Ποιος ειναι ο πιο ευκολος και δωρεαν τροπος για να τα κανω αυτα;

Εχω υποψη μου το Mediacoder αλλα δεν με εχει εξυπηρετησει καλα στο παρελθον και εχει παρα πολλες επιλογες και συνδυασμους χωρις documentation και με ειχε πνιξει. Γιαυτο θα ηθελα προτασεις σας για το τι κοντεκ και τι τεχνικες συμπιεσης θα επρεπε να χρησιμοποιησω

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με το AutoGordianKnot. Για να έχεις έλεγχο του ποσοστού απώλειας ποιότητας (γιατί κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο σε επανασυμπίεση με απωλεστικούς codecs), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το AutoGK βάσει ποσοστού Quality Mode, ορίζοντας το επιθυμητό ποσοστό %, και όχι βάσει Target Size.

Στη συνέχεια, έχοντας κρατήσει στο δίσκο τα αρχικά videos, θα διαχωρίσεις από αυτά το audio stream με το κατάλληλο πρόγραμμα (π.χ. με το VirtualDubMod, αν πρόκειται για αρχεία AVI), στα προκύπτοντα αρχεία ήχου θα κάνεις την επεξεργασία αποθορυβοποίησης με το πρόγραμμα της επιλογής σου (π.χ. Audacity για δωρεάν) και τέλος, θα ενώσεις τα επεξεργασμένα αρχεία ήχου με τα αντίστοιχα αρχεία video που παρήγαγε το AutoGK στα τελικά αρχεία video...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...