sakis35 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 γεια σας. απο χθες δεν ανοιγει ο υπολογιστης μου. ανοιγει έως το λογοτυπο των windows xp και μετα βγαζει μια μπλε οθονη με αγνωστους χαρακτηρες. τους μονους χαρακτηρες που διακρινω ειναι CHKDSK /F και λιγο πιο κατω STOP : 0x00000024 (OxOO190203,Ox8A655DA8,0xC0000102,0x00000000). το cd των windows το βαζω αλλαζω και το bios και ξεκιναει. Προχωροντας βημα βημα φτανω στην εντολη για επιδιορθωση,παταω R και μετα μου ζηταει exit. μαλλον δεν κανει επιδιορθωση. Βασικα δε ξερω αν καταφερω κατι με την επιδιορθωση. το ολο μου προβλημα ειναι πως θα ανοιξω τον υπολογιστη και να σωσω τα αρχεια. κατι που ισως βοηθησει: εδω και λιγο καιρο μου εκανε το pc συνεχως επανεκκινησεις μεχρι που εφτασε σε σημειο να μην ανοιγει. το pc ειναι dual core processor 6000+ o σκληρος 500gb και windows σπασμενα Αν ξανακανω εγκατασταση θα καταφερω κατι? ευχαριστω
Tzimmys Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Με επανεγκατάσταση πιθανά θα λυθούν όλα αλλά θα χάσεις σίγουρα τα αρχεία σου. Δοκίμασε να μπεις σε safe mode. Λογικά, θα μπεις πατώντας το f8 κατά το bootαρισμα.
liopyr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Αν δεν καταφέρεις να boot-άρεις, βάλε τον σκληρό σε άλλο Pc ή και στο ίδιο σαν δεύτερο, και σώσε ότι σημαντικό υπάρχει από άλλη εγκατάσταση.
crc2 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δοκίμασε το εξής : Βάλε το cd και φτάσε μεχρι το σημείο της επαναφοράς , πατα το R και στο dos περιβάλλον διάλεξε την εγκατάσταση που θέλεις και τον χρήστη και τρέξε την παρακάτω εντολή chkdsk /r κανε επανεκκίνηση και άφησε το να να δεις αν θα μπει στα windows. Αν και έτσι δεν έχεις αποτέλεσμα , κάνε εγκατάσταση τα windows στον ίδιο φάκελο , χωρίς να πειράξεις το partition και μπές και πάρε τα αρχεία σου , μόλις τελειώσεις , κάνε ξανα εγκατάσταση τα windows , αλλα κάνε Format στο μηχάνημα γιατί ο δίσκος πιθανόν να έχει ακόμα προβλήματα και ξαναστησε τα windows
pc_admin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δοκίμασε το εξής : Βάλε το cd και φτάσε μεχρι το σημείο της επαναφοράς , πατα το R και στο dos περιβάλλον διάλεξε την εγκατάσταση που θέλεις και τον χρήστη και τρέξε την παρακάτω εντολή chkdsk /r κανε επανεκκίνηση και άφησε το να να δεις αν θα μπει στα windows. Αν και έτσι δεν έχεις αποτέλεσμα , κάνε εγκατάσταση τα windows στον ίδιο φάκελο , χωρίς να πειράξεις το partition και μπές και πάρε τα αρχεία σου , μόλις τελειώσεις , κάνε ξανα εγκατάσταση τα windows , αλλα κάνε Format στο μηχάνημα γιατί ο δίσκος πιθανόν να έχει ακόμα προβλήματα και ξαναστησε τα windows +1 σωστος ακομα να προσθεσω: αν βαλεις αυτο τον κωδικο λαθους η micrisoft λεει disk corruption που σημαινει οτι μπορει απλα να χαλασε καποιο αρχειο αλλα ισως και να εχει προβλημα ο δισκος .Με το chkdsk /r που εγραψε ο φιλος ,εκτος το οτι φτιαχνει τα windows εχει μια αναφορα και μπορει να δεις αν εχεις bad sectors .
sakis35 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 καταρχην ευχαριστω πολυ. με τη σειρα τωρα: 1)δε μπαινει σε safe mode. 2)με την εντολη chkdsk /r βγαζει οτι "ο τομος φαινεται οτι περιεχει ενα η περισσοτερα ανεπανορθωτα σφαλματα." 3)η επανεκκινηση δεν εφερε αποτελεσμα. θα προχωρησω στην επανεγκατασταση κι ο θεος βοηθος
mpentenis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 ωπα ωπα βαστα!!! δοκιμασε να κανεις εγκατασταση απο πανω ωστε να μην χάσεις ρυθμίσεις/αρχεια. Αυτο δεν γίνεται με την αρχική ερώτηση αν θες επιδιόρθωση, αλλά αφου πεις οχι συνεχίζει, ψαχνει για εγκαταστασεις, βρισκει την υπάρχουσα και σε ρωταει αν θεσ να την διορθώσεις.... για να παίξει αυτό δεν χρειάζεσαι σπασμένο cd αλλά αυθεντικό, γιατί τα MSDE κλπ ΔΕΝ το υποστηρίζουν
sakis35 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 pc_admin Senior Member μπορεις να μου εξηγησεις το παρακατω που γραφεις μετα το dos περιβαλλον? "πατα το R και στο dos περιβάλλον διάλεξε την εγκατάσταση που θέλεις και τον χρήστη"
pc_admin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 αυτο αναφερεται στην διαδικασια επιδιωρθωσης των XP Το "r" το παταμε οταν εχουμε κανει boot με το cd windows σε καποιο σημειο μας ρωταει r για επιδιωρθωση και enter για εγκατασταση.Παταμε r μας βγαζει την εγκατασταση των windows που εχουμε και παταμε 1 μετα μας ρωταει κωδικο administrator και αν δεν εχεις απλα πατας enter μετα πληκτρολογεις : chkdsk /r και περιμενεις οσο χρειαστει (μπορει και 1-2 ωρες) και βλεπεις το report
21century Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Αν ειναι ο δίσκος σου θα εμφανιστεί το πρόβλημα, ωστόσο δεν γλυτώνεις το φορμάτ...
sakis35 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 μετα κοπων και πολλων βασανων εγινε επανεγκατασταση. ο 500 GB εγινε 127GB. τα αλλα δε ξερω τι εγιναν. επισης δε βρισκω πουθενα παλια αρχεια. μαλλον η εγχειρηση πετυχε αλλα ο ασθενης πεθανε. παντως σας ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες σας
Tzimmys Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εγώ πάντως αν και οι πιθανότητες έχουν μειωθεί δραματικά, θα το δοκίμαζα και αυτό Αν δεν καταφέρεις να boot-άρεις, βάλε τον σκληρό σε άλλο Pc ή και στο ίδιο σαν δεύτερο, και σώσε ότι σημαντικό υπάρχει από άλλη εγκατάσταση.
sakis35 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 γεια σας και πάλι. μήπως ξέρει κανείς σας να μου πει αν γνωρίζει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει το σκληρό δίσκο για τυχόν σφάλματα και να μπορεί να κάνει τυχόν επαναφορές ?
liopyr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 γεια σας και πάλι.μήπως ξέρει κανείς σας να μου πει αν γνωρίζει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει το σκληρό δίσκο για τυχόν σφάλματα και να μπορεί να κάνει τυχόν επαναφορές ? testdisk getdataback hddrecovery Και τα tools που έχουν οι μεγάλες εταιρίες στα site τους: WDtools Seatools
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.