CyberSoul Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Καλημερα σε όλο το φορου,θα ηθελα να σας ρωτησω αν γινεται να γίνει format σε pda και σιγεκριένα σε ένα mio με win mobil6 λειτουργικό.το χει δοκιμάση ποτέ κανείς,?
kfyros Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Όλα τα pda's έχουν τη δυνατότητα του hardware reset. Αυτό επαναφέρει το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές στην αρχική τους κατάσταση (όπως βγήκαν από το εργοστάσιο). Ουσιαστικά αυτή η εργασία κάνει format και επανεγκατάσταση της ROM που περιέχει το αρχικό λειτουργικό και τα προγράμματα στο pda , χρησιμοποιώντας αποθηκευμένα backup που βρίσκονται στη μνήμη του κάθε PDA. H ROM βρίσκεται σε ένα μέρος της μνήμης του PDA που παραμένει κρυμμένο από τον χρήστη και χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει ο κατασκευαστής αντίγραφο του λειτουργικού και των προγραμμάτων που έχει εγκαταστήσει στο PDA, ώστε να είναι διαθέσιμα για το hardware reset. Αν θέλεις να επαναφέρεις το PDA σου στην αρχική του κατάσταση βρες πως κάνει hardware reset (από το manual του) . Μερικά το έχουν και σαν επιλογή στο μενού settings (επαναφορά εφαρμογών ή κάτι τέτοιο). Θα πρέπει να έχεις πάρει backup ότι χρειάζεσαι ή να το έχεις συγχρονίσει με ένα υπολογιστή γιατί θα σβηστούν όλα τα δεδομένα απο το PDA(όχι από την κάρτα).
kfyros Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Το hardware reset όπως είπαμε, κάνει format και εγκατάσταση της ROM που έχει αποθηκεύσει ο κατασκευαστής σε κρυφό μέρος της μνήμης του μηχανήματος. Αν ψαχτείς περισσότερο και θέλεις να σκαλήσεις την αποθηκευμένη ROM του μηχανήματος ή να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη (βελτιωμένη ή με επιπλέον δυνατότητες ή με βελτιώσεις) χρειάζεσαι ειδικές εφαρμογές και γνώσεις. Αυτές οι εφαρμογές ουσιαστικά αντικαθιστούν την ROM που έχει βάλει ο κατασκευαστής στο PDA με κάποια παραλλαγή της , και όταν κάνεις hardware reset εγκαθίσταται η αλλαγμένη ROM στο μηχάνημα. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις αντίγραφο και την Original για να την επαναφέρεις αν χρειαστεί (πχ αν δεν δουλεύει η νέα ROM). Υπάρχουν utilities που αντιγράφουν την ROM του PDA στο PC. Κάποιοι κατασκευαστές βγάζουν οι ίδιοι rom upgrades, ενώ roms βγάζουν και διάφοροι προγραμματιστές-power users που προσθέτουν extra προγράμματα και δυνατότητες στις original. Θα πρέπει να προσέξεις τι ισχύει με τις εγγυήσεις των μηχανημάτων αν αρχίσεις να ασχολείσαι με τέτοια κόλπα (νομίζω ότι ακυρώνονται) . Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι κάποιες ROMS δεν θα δουλεύουν ή δεν θα είναι σταθερές , και θα πρέπει να έχεις τρόπο να επαναφέρεις την αρχική ROM στο PDA αν κάτι δεν πάει καλά. Για τα htc το ευαγγέλιο για δουλειές αυτού του είδους είναι το xda-developers.com .
g_kor06 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εχω κάνει εγώ σε ένα ΜΙΟ 550 που μου παρουσίασε πρόβλημα. Σβήνει ότι προγράμματα έχεις περάσει και επαναφέρει το PDA στην αρχική του μορφή. Συμβουλέψου το manual που συνοδεύει το PDA σου. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα μόνο που θα πρέπει να ξαναπεράσεις όλα τα util απο την αρχη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.