Προς το περιεχόμενο

Προεπισκόπηση σε .mkv αρχεία

pcfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται να γίνει αυτο που γράφει ο τίτλος ??

Χρησιμοποιώ το vlc player και στα avi αρχεία τα κάνει έτσι vl0h2xhn6vmzghkb8bsj_thumb.jpg

Αλλά τα mkv τα αφήνει μόνο έτσι s88uj9nkts2stzua5w6a_thumb.jpg

Τι πρέπει να κάνω για να μου τα δείχνει σαν τα avi ???

Δημοσ.
Χρησιμοποιώ το vlc player και στα avi αρχεία τα κάνει έτσι vl0h2xhn6vmzghkb8bsj_thumb.jpg

Ο VLC player δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τα thumbnails που δημιουργεί το σύστημα. Τα Windows εξ ορισμού δημιουργούν thumbnails για αρχεία AVI με 4CC code τέτοιο ώστε να υπάρχει registered στο σύστημα ο κατάλληλος codec που να τα αποκωδικοποιεί σωστά.

Για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα και σε MKV αρχεία, θα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα DirectShow splitter/source φίλτρο που να κάνει audio/video splitting σε MKV container. Ένα τέτοιο είναι ο Haali Media Splitter. Και φυσικά, ένα ακόμη DS filter-decoder για το video stream που περιέχει το MKV, κάτι που μπορεί να ακυρώσει έναν από τους βασικούς λόγους χρήσης του VLC (αποφυγή εγκατάστασης codecs/εξάρτησης από εγκατεστημένους codecs).

Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλέπε [[Video playback σε περιβάλλον Windows]]

Δημοσ.

Γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς τι πρέπει να κάνω.

Έβαλα το Haali media splitter αλλά πάλι δεν τα βγάζει τα thumpnails.

Τι θα πρέπει να κάνω ακομα ??

Δημοσ.
Έβαλα το Haali media splitter αλλά πάλι δεν τα βγάζει τα thumpnails.

Τι θα πρέπει να κάνω ακομα ??

Για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα και σε MKV αρχεία, θα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα DirectShow splitter/source φίλτρο που να κάνει audio/video splitting σε MKV container. Ένα τέτοιο είναι ο Haali Media Splitter. Και φυσικά, ένα ακόμη DS filter-decoder για το video stream που περιέχει το MKV...

Ο ffdshow-tryouts codec πιθανότατα θα κάνει τη δουλειά...

Δημοσ.

Νομίζω ότι το ffdshow έχει επιλογή να παρεμβαίνει στον explorer και να εμφανίζει πληροφορίες για τα mkv. Για thumbnail δεν είμαι σίγουρος.

Αφού έχεις vista κατέβασε Vista Codec Package που τα περιλαμβάνει όλα.

Δες ΕΔΩ για haali media splitter και ενεργοποίηση thumbnails.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...