Pleasure Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Είχα κι έχω ένα ΗΡΩΙΚΟ Athlon XP 2200, με 2 GB DDR 400 RAM κλπ κλπ. Πέρασαν 5 χρόνια και το μηχανηματάκι δείχνει πως πλέον φτάνει στα όριά του. Αντικείμενό μου είναι ο προγραμματισμός σε SQL, καθώς και .NET. Κατασκευή ιστοσελίδων κι επεξεργασία εικόνας, βίντεο και ήχου, κυρίως για λογαριασμό της κατασκευής ιστοσελίδων. Επίσης κανα παιχνιδάκι, λιγάκι βαρύ που και που, που δεν μπορούσα να παίξω φυσικά στο παλαιό, αν δε τα κατέβαζα όλα σε επίπεδα ξεφτύλας. Ο νέος υπολογιστής προφανώς θα αντικατσταθεί όταν θα παλιώσει πολύ, δηλαδή στα επόμενα 5 χρόνια πάλι ... τα βασικά - CPU INTEL CORE 2 QUAD 9550 BOX S775/2,83 - M/B ASUS P5Q3 DELUXE WIFI (S775,DD3,P45) - RAM DD3 2X2 =4 GB KIT TEAMGROUP 1066 7-7-7-21 - SVGA PCI-E SAPPHIRE 4850 512 και τα υπόλοιπα - CASE COOLEMASTER COSMOS S - HDD SATA II 500 GB SEAGATE - 32 MB - 7200 RPM - PSU CORSAIR 650 W CMPSU - CPU COOLER SCYTHE MUGEN - DVDRW +/- DL SAMSUNG - Πληκτρολόγιο και ποντίκι της Microsoft γιατί τα συνήθισα Εμπιστεύομαι πολύ τη γνώμη σας. Γνωρίζω πως τα 4πύρηνα προς το παρόν δεν θα μου χρησιμεύσουν άμεσα αλλά λάβετε υπόψη πως το PC αυτό αποτελεί ... πλάνο 5ετίας
Age4Greeks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εμενα μου φαινεται πολυ καλη συνθεση. Για το βαρυ παιχνιδι ομως αν παιζεις σε 20'' και πανω θα εδινα +70Ε για μια 4870.
Pleasure Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εμενα μου φαινεται πολυ καλη συνθεση. Για το βαρυ παιχνιδι ομως αν παιζεις σε 20'' και πανω θα εδινα +70Ε για μια 4870. Τι καλύτερο έχει η 4870 ?
Venisk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 είναι πιο γρήγορη κάρτα..αλλά έτσι κι αλλιώς,με τέτοιο πλάνο αλλαγής pc..
Venisk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Teamgroup....δεν μπορώ να σχολιάσω..αν θέλεις πάρε corsair..αφού πάνε για τόσα χρόνια χρήσης καλύτερα κάτι πολύ πιο ποιοτικό...
Age4Greeks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Αν παιζεις παιχνιδια σε αναλυση 1680*1050 θα εχεις πανω κατω ενα +20% γρηγοροτερα γραφικα και γενικως καλυτερη αποδοση με τα φιλτρα (ΑΑ+AF) ανοιχτα. Αν μιλαμε για παιχνιδια προσφατα και οχι 5ετιας παντα. Επειτα, εφοσον θα κρατησεις τον Η/Υ τοσο καιρο η 4870 θα εχει περισσοτερη διαρκεια σε μελλοντικους τιτλους. Για τις μνημες δε γνωριζω κατι περισσοτερο.
harris 9577 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Oι ραμ καλες μου φαινονται! Ολα ειναι μια χαρα! Αλλα εγω στη θεση σου θα εβαζα αυτον τον σκληρο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1120727 Εχει πολυ καλες κριτικες!
Pleasure Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Oι ραμ καλες μου φαινονται!Ολα ειναι μια χαρα! Αλλα εγω στη θεση σου θα εβαζα αυτον τον σκληρο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1120727 Εχει πολυ καλες κριτικες! Βασικά επέλεξα αυτό το δίσκο επειδή έχει καλύτερες επιδόσεις. Ως αναφορά την κάρτα γραφικών, θα προχωρήσω στην 4870, μια και θα το κρατήσω τόσο καιρό. Μπορεί να αλλάξω και τις μνήμες. Ο επεξεργαστής πως σας φαίνεται ? Σε Σvista θα δω διαφορά ? Το κουτάκι το έχει κανας άλλος να μου πει εντυπώσεις ?
Venisk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Ο επεξεργαστής πως σας φαίνεται ? Σε Σvista θα δω διαφορά Πολύ καλός...vista για όσους έχουν ενα pc της προκοπής..Σvista σε όσους έχουν pc για το μπιπ.. Μπορεί να αλλάξω και τις μνήμες. Πολύ καλά θα κάνεις να το σκέφτεσαι σοβαρά...
antonl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εγώ θα σταθώ στο κλασσικό "κόλλημα" που χω με τις DDR3. Οι συγκεκριμένες συγκρίνονται (και λογικά χάνουν) σε επιδόσεις με τις DDR2 @ 800MHz. Οπότε κατά τη γνώμη μου παίζουν δύο ενδεχόμενα. Αν πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση την επόμενη 5ετία να χρειαστείς παραπάνω μνήμη, ίσως να ναι καλύτερα να πάρεις ταχύτερη (κι ακριβότερη) DDR3. Αν πάλι νομίζεις ότι τα 4GB θα αρκέσουν για την περίοδο της ζωής αυτούς του συστήματος ή ότι σε καν 2 χρόνια δε θα χεις πρόβλημα να βρεις DDR2, ίσως να ναι καλύτερα να πας σε DDR2 και να γλυτώσεις κάποια χρήματα από μητρική και μνήμες. Πάντως να πάρεις αυτή τη στιγμή DDR3 @ 1066 (και να τις παντρευτείς για 5 χρόνια) δεν πιστεύω ότι συμφέρει ούτε από άποψη κόστους ούτε απόδοσης ούτε "μακροζωίας". Για δίσκο προτίμησε τον WD 640 που αναφέρει κι ο harris 9577. Είναι ταχύτερος (platters μεγαλύτερης πυκνότητας - μη σε μπερδεύει η μικρότερη cache) και έχει καλύτερο κόστος/GB. Για το κουτί δε γνωρίζω και για τα υπόλοιπα συμφωνώ :>
Pleasure Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εγώ θα σταθώ στο κλασσικό "κόλλημα" που χω με τις DDR3. Οι συγκεκριμένες συγκρίνονται (και λογικά χάνουν) σε επιδόσεις με τις DDR2 @ 800MHz. Οπότε κατά τη γνώμη μου παίζουν δύο ενδεχόμενα. Αν πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση την επόμενη 5ετία να χρειαστείς παραπάνω μνήμη, ίσως να ναι καλύτερα να πάρεις ταχύτερη (κι ακριβότερη) DDR3. Αν πάλι νομίζεις ότι τα 4GB θα αρκέσουν για την περίοδο της ζωής αυτούς του συστήματος ή ότι σε καν 2 χρόνια δε θα χεις πρόβλημα να βρεις DDR2, ίσως να ναι καλύτερα να πας σε DDR2 και να γλυτώσεις κάποια χρήματα από μητρική και μνήμες. Πάντως να πάρεις αυτή τη στιγμή DDR3 @ 1066 (και να τις παντρευτείς για 5 χρόνια) δεν πιστεύω ότι συμφέρει ούτε από άποψη κόστους ούτε απόδοσης ούτε "μακροζωίας".Για δίσκο προτίμησε τον WD 640 που αναφέρει κι ο harris 9577. Είναι ταχύτερος (platters μεγαλύτερης πυκνότητας - μη σε μπερδεύει η μικρότερη cache) και έχει καλύτερο κόστος/GB. Για το κουτί δε γνωρίζω και για τα υπόλοιπα συμφωνώ :> Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Θα τις λάβω σοβαρά υπόψη. Επίσης ευχαριστώ όλους τους φίλους του Forum που μου έκαναν προτάσεις. Αναφορικά στις μνήμες θα προχωρήσω σε DDR3, με μεγάλη συχνότητα. Ας δώσω και 5 φράγκα παραπάνω που λέει ο λόγος. Άλλωστε μια φορά κάθε 5 χρόνια που αλλάζω εγώ PC, η σχέση κόστους / απόδοσης αποσβαίνεται. Άλλωστε πρόκειται για σύστημα που βγάζει "μεροκάματο" καθημερινά, με πολύ λιγότερες φορές το παίξιμο παιχνιδιών. Όποιος άλλος φίλος έχει άποψη για τις επιλογές που έκανα, πολύ ευχαρίστως να προτείνει.
g_kor06 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Οντως καλή ως σύνθεση.. Πόσο θα σου πάει το "μαλλί" ???
Pleasure Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Οντως καλή ως σύνθεση..Πόσο θα σου πάει το "μαλλί" ??? Γι αυτό το σύστημα, χωρίς οθόνη γιατί έχω αρκετά καλή (πιστεύω), θα πάει 1100 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ Καλή τιμή. Από πλευράς αποσβέσεων έχουμε 1100 ευρώ, με πληθωρισμό 4,9 % : 1100 / 5 έτη = 220 ευρώ / έτος * 4,9 % = 230,78 Ευρώ / έτος Λίγα λεφτά όταν για κάθε χρόνο θα φέρνει πίσω μερικές χιλιάδες ευρώ !!! Just Business
antonl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 [καραofftopic] Γι αυτό το σύστημα, χωρίς οθόνη γιατί έχω αρκετά καλή (πιστεύω), θα πάει 1100 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ Καλή τιμή. Από πλευράς αποσβέσεων έχουμε 1100 ευρώ, με πληθωρισμό 4,9 % : 1100 / 5 έτη = 220 ευρώ / έτος * 4,9 % = 230,78 Ευρώ / έτος Λίγα λεφτά όταν για κάθε χρόνο θα φέρνει πίσω μερικές χιλιάδες ευρώ !!! Just Business 230.78? θα ναι το το πρώτο έτος 230.78?*4.9% (αν μείνει σταθερός) το δεύτερο κ.ο.κ. (αναδρομικά δεν πάει Αλλά δεν ξέρω αν υπολογίζεται έτσι το κόστος του Ναι, θέλω διακοπές. [/καραofftopic]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.