Προς το περιεχόμενο

Seagate FreeAgent 250 Gb

mangelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι γειά σας!

Έκανα πρόσφατα, μια αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου 2,5΄, για να μεταφέρεται εύκολα. Είναι ο FreeAgent της Seagate, 250 GB. Τον συνέδεσα σε εξωτερική θύρα USB, με δική της τροφοδοσία, ακριβώς για να μην επιβαρύνω την κεντρική μονάδα, που έτσι κι αλλιώς έχει διάφορα επάνω, χωρίς κανένα super τροφοδοτικό.

Ο δίσκος παρουσιάζεται κανονικά, λειτουργεί με δικό του softaware σαν αυτόνομη μονάδα με διάφορες portable εφαρμογές, χάνεται όμως απ' το PC κατά την διάρκεια μεταφοράς αρχείων!

Πιο αναλυτικά: είτε στη μεταφορά μεγάλου αρχείου, είτε σε τμηματική μεταφορά, που όμως έχει μια συνέχεια, ο δίσκος χάνεται και κοιτώντας μάλιστα το USB Hub αυτό δεν έχει ανοιχτό ούτε το πράσινο φως (δεδομένα), ούτε το κόκκινο (τροφοδοσία).

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο δίσκος παρουσιάζεται ξανά. Η συμπεριφορά του είναι βέβαια η ίδια!

Η δική μου σκέψη αφορά στην θερμοκρασία που αναπτύσει, που έχει σα συνέπεια την αποσύνδεσή του για λόγους προστασίας. Όμως πως θα γεμίσω εγώ αυτό τον δίσκο για να έχει νόημα η αγορά του; Τα Χριστούγεννα; Και αφού πρώτα κλείσω και την θέρμανση; Πρέπει να του πάρω ψυγειάκι; Πρέπει να εγκαταστήσω airconditioner;

Οι δικές σας σκέψεις;

Αντίστοιχο πρόβλημα κάποιος;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δοκίμασες να συνδέσεις και τα δύο καλώδια; Να τον συνδέσεις κατευθείαν σε κάποια usb της μητρικής (στο πίσω μέρος του κουτιού) και με τα δύο καλώδια; Τι θερμοκρασίες έχει;

Εχώ τον ίδιο δίσκο αλλά κανένα πρόβλημα συνδέοντας τον είτε στο laptop είτε σε desktop με το ένα μόνο καλώδιο.

Δημοσ.

Αγαπητέ GPOWERR, το link μου δείχνει πως πράγματι έχω πρόβλημα θερμοκρασίας! Ευχαριστώ...

Αγαπητέ antonl, είχα συνδέσει πράγματι το Hub σε πλαϊνή θύρα του κουτιού, και χθές βράδυ και αφού είχα συσκευάσει το δίσκο για αποστολή στο Πλαίσιο (ένας υπάλληλος εκεί θεώρησε πως πράγματι αυτό που του περιέγραφα δεν ήταν φυσιολογικό και μου πρότεινε έναν έλεγχο από το service), μετέφερα το Hub σε θύρα της Μητρικής. Έκανα κάμποσες μεταφορές, ο δίσκος "άντεξε", και έκλεισα θεωρώντας πως "ίσως" βρήκα τη λύση!

Λέω "ίσως", γιατί έπρεπε να επιμείνω για να σιγουρέψω το αποτέλεσμα...

Σήμερα το πρωί ο δίσκος χάθηκε ξανά!!!

Δεν ξέρω τις θερμοκρασίες που αναπτύσει. Θα ψάξω το Everest να δω...

Ναι, συνδέω και τα δυό καλώδια.

Να υποθέσω, όταν λες, πως δεν έχεις αντίστοιχο πρόβλημα, πως κάποια στιγμή, έστω στην αρχή, δοκίμασες να μεταφέρεις μαζικά αρχεία, άρα μεγάλο όγκο και όντως ο δίσκος "άντεξε"; Έχει για μένα μια σημασία, γιατί άν όντως συμβαίνει έτσι, έχω μια μάλλον προβληματική συσκευή...

Ευχαριστώ ξανά!

Δημοσ.

Ναι, εννοώ πως δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μεταφορά αρχείων ασχέτως μεγέθους. Καθημερινά μεταφέρω 2-10GB μονοκοπανιά. Δε νομίζω να παίζει κανα ρόλο αλλά τον δίσκο τον συνδέω συνήθως μόνο για τη μεταφορά αυτή. Κι εγώ θα λεγα πως κάτι δεν πάει καλά με τον δικό σου. Αν θες να το επιβεβαιώσεις 100% δοκίμασέ τον και σε κάποιο άλλο pc αν έχεις την δυνατότητα.

Δημοσ.

Ναι, φαίνεται πως πράγματι σε άλλο PC δουλεύει κανονικά.

Η επιφύλαξη εξακολουθεί ν υπάρχει, αν και νομίζω πως το test ήταν "καλό".

Η σύνδεση έγινε κατ' ευθείαν στη Μητρική και ως εκ τούτου συμπεραίνω πως αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα είναι το Hub_άκι!

Θα συνεχίσω, για να επιβεβαιώσω και αν παρουσιάσει πρόβλημα, ναι φαντάζομαι πως η αλλαγή είναι μονόδρομος.

Είναι όμως καλό πραγματάκι ε;! Μικρό, χαριτωμένο, θαύμα!

Σπάστικα όμως...

Ευχαριστώ ξανά....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...