Προς το περιεχόμενο

Format και άλλα...

ermis01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Κατέχω απ' τον Ιανουάριο ένα Toshiba Satellite A210-16F (υπέρ-ευχαριστημένος) και θέλω να του κάνω ένα formatάκι (οι πειραματισμοί μου με διάφορα software το έχουν επιβαρύνει λίγο, είμαι και ψείρας...).

Πως το κάνω λοιπόν??

Και κάτι άλλο: επειδή έχει ασημί πληκτρολόγιο, αρχίζουν να βρωμίζουν λίγο τα πλήκτρα.

Με τι να τα καθαρίσω??

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

τι εννοεις πως το κανεις?

οπως σε ολους τους υπολογιστες αν εχεις δισκακι windows και μετα περνας drivers.

Εχεις ξανακανει φορματ?

Οσο για τα πληκτρα κλειστο βγαλτο απο ρευμα και με azax ή οινοπνευμα και πανι καθαρισε το, δεν εχει αναγκη

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα θα κοιτάξεις να βρεις αν υπάρουν recovery disks που να γράφουν windows xp ή windows vista οτι λειτουργικό έχεις. Αν υπάρχουν τότε θα bootarεις απο αυτά, τοποθέτησετα στο cd σου και κανε ένα restart, Μετα θα σε πάει μονο του και θα επαναφέρει το pc στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Αν τώρα δεν εχεις τέτοιο cd θα κοιτάξεις να δεις αν υπάρχει καποιο recovery προγραμμα της toshiba το οποίο δημιουργεί (recovery media create, κάτι τετοιο)αυτα τα cd, απλα θα πρέπει να χεις κάποιο άγγραφο ωστε να κάνεις την δουλειά. Και με αυτά τα cd Θα κανεις restart το pc σου για να φορτώσει και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Αν δεν υπάρχει ουτε αυτό, τοτε θα ψάξεις για κάποιο recovery utility μεσα στα windows το οποίο κάνει αυτή τη δουλειά χωρις cd χωρίς τίποτα, σε αυτή τη περίπτωση τα τραβάει απο ένα hidden partition του δίσκου και στο επαναφέρει στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Αν δεν παίζει τίποτα απο τα παραπάνω θα σου πρότεινα να βρείς έναν αρκετά έμπειρο χρήστη να κάνει την δουλειά, ίσως χρειαστεί κάποια δισκέτα ή usb flash disk(αν είναι vista)για τον controller του σκληρού δίσκου, οπότε μπλέκουν τα πράγματα. Διαφορετικά αν διαγράψείς τίποτα απο μόνος σου και ξεκινησεις μετα τη διαδικασία του format Μπορεί να μείνει στη μέση και να είσαι χωρίς υπολογιστή. Και αν προχωρήσει όμως ακόμα ίσως έχεις προβλήματα με τους drivers και δεν λειτουργούν οι συσκευές σου.

Το format πολλοί λένε οτι είναι απλή υπόθεση, θεωρητικά ναι είναι, το δύσκολο είναι να συνεφέρεις τον υπολογιστή μετα, με τους drivers κτλ αυτό το λέω γιατί πρόκειται για notebook.

Γιαυτό πρώτα έλεγξε μήπως υπάρχει κάποιο utility της toshiba που το κάνει πλήρως αυτοματοποιημένα και το φέρνει στην εργοστασιακη του κατάσταση, όπως την ημέρα που το αγόρασες.

edit: Αν τοκάνεις τελικα έτσι προτείνω να απεγκαταστήσεις το ελεινο τρισαθλιο αχριστο απαράδεκτο ανεκδιήγητο +++++++++++++++++#@!#!@#@!#! norton antivirus/internet security whatever..!

Καλύτερα χωρίς antivirus παρα με υποπροϊόν symantec!

Ελπίζω να βοήθησα :)

Δημοσ.
τοποθέτησετα στο cd σου και κανε ένα restart, Μετα θα σε πάει μονο του και θα επαναφέρει το pc στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Αυτό ήθελα να μάθω! Το έχω το recovery disk απλά δεν ήξερα αν πρέπει να μπω στο bios και να αλλάξω το boot priority όπως στο desktop PC, για να διαβάσει το cd. Πρωτάρης στα λάπτοπ βλέπετε...

προτείνω να απεγκαταστήσεις το ελεινο τρισαθλιο αχριστο απαράδεκτο ανεκδιήγητο +++++++++++++++++#@!#!@#@!#! norton antivirus/internet security whatever..!

Καλύτερα χωρίς antivirus παρα με υποπροϊόν symantec!

Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν το άνοιξα για πρώτη φορά το λαπτοπ!

Ελπίζω να βοήθησα :)

Απόλυτα, σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

θεωρω την καθαρη εγκατασταση πολυ καλυτερη απο την επαναφορα, αρκει να βρεις ενα δισκακιμε τα windows και να εχεις λιγο υπομονη.

Το bloatware που εχει θα ειναι και αρκετα και θα φησει πολλα κλειδια στo registry

Δημοσ.

Το μόνο δισκάκι που περιείχε η συσκευασία είναι αυτό, το οποίο περιλαμβάνει τα Windows Vista και όλους τους drivers του λάπτοπ. Τι μου προτείνεις δηλαδή?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...