georgemarios Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 γεια σας παιδια ψαχνομαι για να αγορασω ενα φορητο που να μπορει να συρει αξιοπρεπως δουλειες με τρισδιαστατα γραφικα (3d max, directx programming etc) καθως και να ειναι ικανος να παιξει και κανενα παιχνιδι επισης θελω να μη ξεφυγουμε πολυ απο τα 1300 (αντε 1500) ? ειδα αυτο πχ του πλαισιου φαινεται πολυ καλο, εχει δυνατο επεξεργαστη Τ9500, καλη καρτα γραφικων GeForce 8600M GS και 4γιγα ραμ.... και 17αρα οθονη και κανει 1300.... πολυ καλη τιμη νομιζω δεν εχω ξαναπαρει turbo-x αλλα το σκεφτομαι λογω καλης εμπειριας που εχω με το σερβις του πλαισιου.... εσεις τι λετε? καμια αντιπροταση?
21century Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Αρκετά καλή πρόταση αν και σε λίγο καιρό θα πεσουν οι τιμές, θα πρότεινα να περιμένεις την εναρξη της σχολικης χρονιάς όπου θα ξεκινήσουν αρκετές προσφορές...
michalis2610 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 εσεις τι λετε? καμια αντιπροταση? Εγώ λέω να μην κάνεις την μ@λ@κία να δωσεις 1300 ευρώ για να πάρεις Turbo-X όπως είχα κάνει εγώ πριν από 5 χρόνια (άλλες τιμές βέβαια τότε και εντελώς διαφορετική η αγορά, αλλά η μ@λ@κία δεν ξεγράφει) Είτε παίρνεις τοHP Compaq 8710p KE183EA ή το TOSHIBA SATELLITE P300-133 . Δυστυχώς το πρώτο υπάρχει σε λίγα καταστήματα αλλά είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, επιδόσεις, ΜΑΤ οθόνη και 3ετής εγγύηση. Και άσε τα Turbo-X των 1300ευρώ με ένα χρόνο εγγύησης να τα αγοράσουν άλλοι.
georgemarios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 καταρχην ευχαριστω για το χρονο που διαθετετε να με βοηθησετε @21century εχεις δικιο αλλα η σχολικη χρονια ξεκινα σε κανα 10ημερο γιαυτο και ξεκινησα να ψαχνομαι γιατι εχω μεινει λιγακι πισω στην τεχνολογικη επικαιροτητα @michalis2610 εχω ακουσει πως η ποιοτητα των turbo-x δε συγκρινεται με αυτην που ειχαν λιγα χρονια πριν. Και επιπλεον εχουν το καλο πως αν (χτυπα ξυλο) παθει κατι, την ιδια μερα στο εχουν διορθωσει που ειναι πολυ σημαντικο. Επισης, τα λαπτοπς που προτεινεις εχουν ΠΟΛΥ ταπεινοτερο επεξεργαστη ( ή κανω λαθος? ) και λιγοτερη μνημη και ταπεινοτερη καρτα γραφικων.... πως γινεται να εχουν καλυτερες επιδοσεις? (δεν σου την λεω, αληθινα θελω να μαθω )
onty Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Ριξε μια ματια σε αυτο.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907973
mits@kos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Πολλά λεφτά σε φορητό επιβάλλουν και την ύπαρξη πολυετούς εγγύησης. Κοίτα σε Toshiba μεριά και πάρε κάποιο με 2-4 χρόνια εγγύηση.
Acid-Burn Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Κοίτα στο παραπάνω link για να δεις πάνω κάτω για τις κάρτες γραφικών. Απ'ότι βλέπω με μια πρώτη ματιά η 3650 και η NVS 320M είναι καλύτερες από την 8600M GS.. Όσο
screwman Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα πάντως αφού το θες για τόσο συγκεκριμένη χρήση να σκεφτείς και την αγορά Desktop μηχανήματος. Με 1300 έουρος που θα δώσεις παίρνεις μηχανάκι που φυσάει στα 3D σε σχέση με όλα τα laptop που έχουν αναφερθεί. Και ξεχνάς και προβλήματα με θερμοκρασίες και έτσι...
gvarth Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Πολλά λεφτά σε φορητό επιβάλλουν και την ύπαρξη πολυετούς εγγύησης. Κοίτα σε Toshiba μεριά και πάρε κάποιο με 2-4 χρόνια εγγύηση. Συμφωνώ και επαυξάνω ! Δεν θα ξεχάσω πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκα πριν λίγα χρόνια όταν laptop γνωστής εταιρείας άρχισε σιγά σιγά να παραδίδει το πνεύμα λίγο μετά τη λήξη της μονοετούς εγγύησης, και εγώ άρχισα να παρακαλώ το θεό να βρεθούν ανταλλακτικά και η τιμή τους να μη με κάνουν να ζητήσω ... στεγαστικό δάνειο Θα σου πρότεινα να στραφείς σε λύσεις που "έρχονται" με τριετή εγγύηση και να σου δίνουν , έστω σαν option, την δυνατότητα επέκτασης σε 5 χρόνια συνολικά . Να προτιμήσεις επιλογές on site support για να μη σε "φάνε οι δρόμοι" αναζητώντας απεγνωσμένα το service Όπως και να' χει , καλή αγορά σου εύχομαι . Φιλικά Γιώργος
georgemarios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα πάντως αφού το θες για τόσο συγκεκριμένη χρήση να σκεφτείς και την αγορά Desktop μηχανήματος. Με 1300 έουρος που θα δώσεις παίρνεις μηχανάκι που φυσάει στα 3D σε σχέση με όλα τα laptop που έχουν αναφερθεί. Και ξεχνάς και προβλήματα με θερμοκρασίες και έτσι... εχεις δικιο, αλλα για πολλους και διαφορους λογους πρεπει ατο μηχανημα να μεταφερεται.... η αλλη λυση ειναι να βαλω τιραντες στο desktop και να το κουβαλαω στη πλατη. Ελπιζοντας παντα να βρω οθονη εκει που παω
michalis2610 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 εχω ακουσει πως η ποιοτητα των turbo-x δε συγκρινεται με αυτην που ειχαν λιγα χρονια πριν. Αλλο το τι έχουμε ακούσει και άλλο το τι ισχύει. Πήγαινε στο πλησιέστερο Πλαίσιο και έλεγξέ το ο ίδιος. Πιάσε τα, πίεσέ τα, άκουσέ τα όσο γίνεται, αισθάνσου τη θερμοκρασία και θα καταλάβεις. Και επιπλεον εχουν το καλο πως αν (χτυπα ξυλο) παθει κατι, την ιδια μερα στο εχουν διορθωσει που ειναι πολυ σημαντικο. Ναι οκ για τον πρώτο χρόνο, αλλά μετά τι γίνεται? Θα σκάσεις επιπλέον των 1300 ευρώ άλλα 100+ για επέκταση εγγύησης? Δηλαδή για φορητό Turbo-X θα έχεις φτάσει να δώσεις 500.000 εκ. παλιές καλές δραχμές... Επισης, τα λαπτοπς που προτεινεις εχουν ΠΟΛΥ ταπεινοτερο επεξεργαστη ( ή κανω λαθος? ) και λιγοτερη μνημη και ταπεινοτερη καρτα γραφικων.... πως γινεται να εχουν καλυτερες επιδοσεις? Για τον επεξεργαστή ισχύει ότι έχουν χειρότερο αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο νομίζεις. Διαφορά σε καθημερινή χρήση δεν θα καταλάβεις. Συμφουλέψου τη παρακάτω λίστα http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Οσο για κάρτα γραφικών όπως έγραψε και ο Acid|Burn ο Turbo-X έχει τη χειρότερη. Πάλι ανατρέχεις εδώ και συγκρίνεις.
georgemarios Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 αυτο το Satelite X200-25G ειναι πολυ καλη προσφορα το ειδα και απο κοντα και φαινεται πολυ ποιοτικο.... αν ειχε λιγο δυνατοτερο επεξεργαστη δε θα το σκεφτομουν καθολου....
georgemarios Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 λοιπον, ειμαι ενα βημα πριν την αγορα, και μαλιστα για αυτον τον Amilo Xi 2528-909 CPU Intel Core 2 Duo T9300 (2.50GHz, 6MB L2 Cache, 800MHz FSB) RAM 4GB RAM DDR2 667MHz HDD 2x320GB SATA 5400 rpm / 8 MB cache VGA nvidia GeForce 8600M GS with 256MB DDR2 dedicated video RAM and up to 767MB TurboCache Monitor 17.0" WXGA display with BrilliantView, (1440 x 900) Optical DVD±RW Dual Layer, Super Multi Software Windows Vista Home Premium GR Extras 3x USB 2.0 ports, Gigabit LAN 10/100/1000, WiFi, Bluetooth, Modem 56K, 5-in-1 Card Reader, 1.3 Mpixel WebCamera, 1x eSATA, 1x HDMI, 1x headphone out combined with 1x SPDIF, 1x microphone in combined with line-in, 1x S-Video out, 1x IEEE1394, 1x CIR, Support of HD audio for S/PDIF output with up to 7.1, 2 built-in high-quality stereo speakers (2 x 2 W), Weight: 4Kg μεγαλο ατου ειναι οι 2 σκληροι που μπορουν να δουλεψουν και σε raid Αποψεις?
aiantas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 λοιπον, ειμαι ενα βημα πριν την αγορα, και μαλιστα για αυτον τον Amilo Xi 2528-909 CPU Intel Core 2 Duo T9300 (2.50GHz, 6MB L2 Cache, 800MHz FSB) RAM 4GB RAM DDR2 667MHz HDD 2x320GB SATA 5400 rpm / 8 MB cache VGA nvidia GeForce 8600M GS with 256MB DDR2 dedicated video RAM and up to 767MB TurboCache Monitor 17.0" WXGA display with BrilliantView, (1440 x 900) Optical DVD±RW Dual Layer, Super Multi Software Windows Vista Home Premium GR Extras 3x USB 2.0 ports, Gigabit LAN 10/100/1000, WiFi, Bluetooth, Modem 56K, 5-in-1 Card Reader, 1.3 Mpixel WebCamera, 1x eSATA, 1x HDMI, 1x headphone out combined with 1x SPDIF, 1x microphone in combined with line-in, 1x S-Video out, 1x IEEE1394, 1x CIR, Support of HD audio for S/PDIF output with up to 7.1, 2 built-in high-quality stereo speakers (2 x 2 W), Weight: 4Kg μεγαλο ατου ειναι οι 2 σκληροι που μπορουν να δουλεψουν και σε raid Αποψεις? Καλά χαρακτηριστικά, αλλά από αξιοπιστία και εγγύηση τι παίζει?
vadergr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Moλις παρελαβα hp 8710p. Δεν υπαρχουν λογια.Φοβερο εργαλειο με τρελλες επιδοσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.