pusher Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Αρχάριος με το θέμα. Έχω μόνο λίγες βασικές γνώσεις και λέω να κάνω ορισμένες ερωτήσεις γενικής φύσεως αρχικά για να βρω μπω στο παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν σαφής γίνεται: 1. Από όλες τις εταιρίες που βγάζουν PNAs ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζουν (σε ποιότητα, πλήθος δυνατοτήτων συσκευής κλπ.); 2. Μία συσκευή παίρνει αποκλειστικά δικούς τις χάρτες ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιοιδήποτε; 3. Χαρακτηριστικά όπως η χάραξη πορείας, η φωνητική καθοδήγηση, τα Points of Interest, Επισήμανση καμερών παρακολούθησης ορίου ταχύτητας, η πλοήγηση οχήματος/πεζού, εκτίμηση θέσης μέσα σε τούνελ κλπ. εξαρτώνται από τους χάρτες που θα βάλουμε ή είναι και θέμα hardware; 4. Σε περίπτωση που τα παραπάνω εξαρτώνται από τους χάρτες ποιοι είναι οι καλύτεροι χάρτες που περιέχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή ίσως και επιπλέον; 5. Για να έχουμε την τελευταία ενημέρωση (π.χ. έργα στο δρόμο, αλλαγές στο οδικό δίκτυο όπως χάραξη νέων οδών ή οριστικό κλείσιμο άλλων) πρέπει να περνάμε νέους χάρτες οι ενημερώνονται αυτόματα οι υπάρχοντες;
babisgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα, εν ολίγης 1. Από όλες τις εταιρίες που βγάζουν PNAs ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζουν (σε ποιότητα, πλήθος δυνατοτήτων συσκευής κλπ.); Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε,κυκλοφορούν υπερβολικα πολλές συσκευές. 2. Μία συσκευή παίρνει αποκλειστικά δικούς τις χάρτες ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιοιδήποτε; Μια συσκευη δεν πέρνει χάρτες,χάρτες πέρνει το πρόγραμμα Navigation που χρησιμοποιεί.Ναι,κάθε πρόγραμμα περνει συγκερκιμένους χάρτες. 3. Χαρακτηριστικά όπως η χάραξη πορείας, η φωνητική καθοδήγηση, τα Points of Interest, Επισήμανση καμερών παρακολούθησης ορίου ταχύτητας, η πλοήγηση οχήματος/πεζού, εκτίμηση θέσης μέσα σε τούνελ κλπ. εξαρτώνται από τους χάρτες που θα βάλουμε ή είναι και θέμα hardware; Εξαρτόνται απο το Navigation software και την ενημέρωση των χαρτών του. 4. Σε περίπτωση που τα παραπάνω εξαρτώνται από τους χάρτες ποιοι είναι οι καλύτεροι χάρτες που περιέχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή ίσως και επιπλέον; Το καλήτερο Navigation προγραμμα για χρήση στην Ελλάδα είναι με διαφορα το Destinator,η τελυτέα έκδοση του είναι η 7,και οι χάρτες του πολυ ενημερωμένοι και ενημερώνονται συνεχώς. 5. Για να έχουμε την τελευταία ενημέρωση (π.χ. έργα στο δρόμο, αλλαγές στο οδικό δίκτυο όπως χάραξη νέων οδών ή οριστικό κλείσιμο άλλων) πρέπει να περνάμε νέους χάρτες οι ενημερώνονται αυτόματα οι υπάρχοντες; Πρέπει φυσικα να περνας τους νέους χάρτες ειναι διαθέσιμοι.Τους κατεβάζεις απο το site της NGI (μιλάω για Destinator)
g_kor06 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Καλημέρα , Καλα και αξιοπιστα μηχανήματα είναι τα ΜΙΟ. Εγω έχω ενα 550 και είμαι ευχαριστημένος , το χρησιμοποιώ με το Destinator 7 το οποιο είναι απο τα καλύτερα προγράμματα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 1. Tibo απο www.elasyn.gr με αψογη εξυπηρετηση.Aκομα και forum εχει. 2. Συνηθως ναι γιαι ειναι κλειδωμενες εκτος κατι κινεζικες απο Κωτσοβολο, αλλα αν τις πειραξεις ξεκλειδωνουν. 3. Και απο τα δυο εξαρτωνται. 4. Για Ελλαδα οι χαρτες της www.ngi.gr που συνεργαζοντε με το destinator. 5. Περναε νεους χαρτες που εναι δωρεαν μεχρι τωρα ,συνηθως δυο φορες τον χρονο.
pusher Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Από τα παραπάνω που διάβασα έχω μερικές απορίες. 1. Συγκεκριμένα στην απάντηση αυτή: 2. Μία συσκευή παίρνει αποκλειστικά δικούς τις χάρτες ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιοιδήποτε; Μια συσκευη δεν πέρνει χάρτες,χάρτες πέρνει το πρόγραμμα Navigation που χρησιμοποιεί.Ναι,κάθε πρόγραμμα περνει συγκερκιμένους χάρτες. η ερώτηση πλέον πρέπει να μετατεθεί. Κάθε συσκευή δέχεται μόνο συγκεκριμένα προγράμματα; (Αν και νομίζω ότι η απάντηση έχει δοθεί από τον Γιάννης Platano). 2. Και μία ερώτηση ακόμη πάνω στο software και στους χάρτες. Έριχνα μια ματιά στις δυνατότητες του Navigon 8110. Δείτε στο link αυτό --> http://www.navigon8110.com/uk/index_flash.php To ένα του ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι ότι έχει 3σδιάστατους χάρτες (PANORAMA VIEW 3D). Το άλλο ότι προσφέρει ρεαλιστική απεικόνιση δρόμων με τις λωρίδες κτλ. ώστε ο οδηγός να έχει πλήρη εικόνα πριν φτάσει σε μία διασταύρωση. Το χαρακτηριστικό αυτό το ονομάζει REALITY VIEW PRO. Όποιος θέλει να τα δει στο link που έδωσα παραπάνω ας τα επιλέξει από τα μενού που υπάρχει κάτω από το flash video που εξηγεί τις δυνατότητες τις συσκευής. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι από τι εξαρτώνται αυτά τα χαρακτηριστικά; Από το software από, τους χάρτες ή κι απ' τα 2; Και μερικές ερωτήσεις για την τοποθέτηση. 3. Υπάρχουν αυτοκίνητα που να έχουν προβλέψει χώρο για την τοποθέτηση PNA στην κεντρική κονσόλα; 4. Ο βραχίωνας στήριξης που συγκρατεί τη συσκευή στο παρμπρίζ είναι ταυτόχρονα και κεραία; 5. Η τοποθέτηση εξωτερικής κεραίας είναι εύκολη; πώς συνδέεται η εξωτερική κεραία με τη συσκευή;
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Για το 1. τα ειπαμε.Ολα γινοντε αλλα απο καποιον που ξερει και με πειραματισμους. 2. Δεν το ξερω το navigon 3. Για pna δεν νομιζω εκτος και κατα τυχη ταιριαζει σε καποιο ντουλαπακι οπως με το παλιο μου crv . Στο καινουργιο ομως που εχω 15 μερες δεν υπηρχε κατι τετοιο. Επειδη ομως εχει θεση για οθονη 2 din 7 ιντσων αφου βεβαια βγει το εγοστασιακο radio cd εβαλα μια οθονη Kenwood και συστημα navibox και ετσι εχω το destintor σε οθονη 7 ιντσες !!!! Εχω σχετικο ποστ εδω να δεις αν θελεις. 4. Οχι 5. Ευκολη ειναι και συνδεεται με υποδοχη μου εχει το pna. Τοποθετειται συνηθως στο μπροστινο τμημα του παρπριζ.
pusher Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Για το 1. τα ειπαμε.Ολα γινοντε αλλα απο καποιον που ξερει και με πειραματισμους. 2. Δεν το ξερω το navigon 3. Για pna δεν νομιζω εκτος και κατα τυχη ταιριαζει σε καποιο ντουλαπακι οπως με το παλιο μου crv . Στο καινουργιο ομως που εχω 15 μερες δεν υπηρχε κατι τετοιο. Επειδη ομως εχει θεση για οθονη 2 din 7 ιντσων αφου βεβαια βγει το εγοστασιακο radio cd εβαλα μια οθονη Kenwood και συστημα navibox και ετσι εχω το destintor σε οθονη 7 ιντσες !!!! Εχω σχετικο ποστ εδω να δεις αν θελεις. 4. Οχι 5. Ευκολη ειναι και συνδεεται με υποδοχη μου εχει το pna. Τοποθετειται συνηθως στο μπροστινο τμημα του παρπριζ. Στο 3 ξέχασες να δώσεις link. Αν δε σου κάνει κόπο δως το... Σχετικά με το 5: Πώς συνδέεται η κεραία με το PNA; Ασύρματα; Και κάτι τελευταίο. Όταν το 'χες μέσα στην κονσόλα έπιανε σήμα απροβλημάτιστα;
tempes Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 το navigon είναι πολύ βαρύ πρόγραμμα , ακόμα και σε δυνατά μηχανήματα θα κάνει κολλήματα , αλλά είναι και πολύ καλό πρόγραμμα με καλή ακρίβεια και πολλές δυνατότητες. χάρτες για Ελλάδα δεν έχει. Destinator για Ελλάδα. igo 8 , miomap που δουλεύουν άψογα σε Ελλάδα και εξωτερικό και είναι σχετικά ενημερωμένα για Ελλάδα. Έχουν επίσης 3d απεικόνιση και σου δείχνουν τα κτήρια υπαρχουν δεξιά και αριστερά στον δρόμο που κίνησε (αρκεί να έχουν καταχωρηθεί για την κάθε πόλη).
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Οριστε το λινκ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=267853&highlight=navibox Μια χαρα επιανε στο ντουλαπακι αφου ειχε ξωτερικη κεραια που συνδεεται με καλωδιο με την συσκευη.
pusher Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 το navigon είναι πολύ βαρύ πρόγραμμα , ακόμα και σε δυνατά μηχανήματα θα κάνει κολλήματα , αλλά είναι και πολύ καλό πρόγραμμα με καλή ακρίβεια και πολλές δυνατότητες. χάρτες για Ελλάδα δεν έχει. Destinator για Ελλάδα. igo 8 , miomap που δουλεύουν άψογα σε Ελλάδα και εξωτερικό και είναι σχετικά ενημερωμένα για Ελλάδα. Έχουν επίσης 3d απεικόνιση και σου δείχνουν τα κτήρια υπαρχουν δεξιά και αριστερά στον δρόμο που κίνησε (αρκεί να έχουν καταχωρηθεί για την κάθε πόλη). Πρόγραμμα είναι το Navigon ή συσκευή; Στο ΠΛΑΙΣΙΟ που το πουλά λέει ότι έχει ελληνικούς χάρτες (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1135198) και η εταιρία έχει και ελληνικό site (http://www.navigon.com/site/gr). 3D απεικόνιση έχουν όλα τα παραπάνω που ανέφερες;
tempes Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Ναι έχουν 3d απεικόνιση , απλά δεν είναι σαν το navigon , γι' αυτο και είναι υπερβολικά βαρύ για Pna συσκευές . Έχει και συσκευές η εταιρία αυτή αλλά το πρόγραμμά της το έχουν και άλλες συσκευές (π.χ becker)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.