Προς το περιεχόμενο

Αγορά φθηνού (<500ε) laptop συμβατού με Linux

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατανοώ απόλυτα αυτό που γράφεις. Ούτε εμένα μου αρέσει. Με ποιοτικά κριτήρια όμως και σκεπτόμενος καθαρά ορθολογιστικά είναι top value for money, αλλά άμα δεν σου αρέσει καθόλου τουλάχιστον ξέρεις ότι έχεις μια επιλογή λιγότερη και ψάχνεσαι για αλλού.

Παίδες πάντως με 650 ευρώ που βρίσκεις τη δυνατή έκδοση δεν παίζει να βρει τίποτε άλλο ακόμα και με τα διπλά χρήματα. Μόνο για αυτό ίσως αξίζει να κάνετε τα στραβά μάτια στην εμφάνιση. Μετά από ένα διάστημα που θα το συνηθήσετε θα σες φαίνεται το πιο όμορφο laptop στο κόσμο (γράφω εκ πείρας).

Δημοσ.
Κατανοώ απόλυτα αυτό που γράφεις. Ούτε εμένα μου αρέσει. Με ποιοτικά κριτήρια όμως και σκεπτόμενος καθαρά ορθολογιστικά είναι top value for money, αλλά άμα δεν σου αρέσει καθόλου τουλάχιστον ξέρεις ότι έχεις μια επιλογή λιγότερη και ψάχνεσαι για αλλού.

Παίδες πάντως με 650 ευρώ που βρίσκεις τη δυνατή έκδοση δεν παίζει να βρει τίποτε άλλο ακόμα και με τα διπλά χρήματα. Μόνο για αυτό ίσως αξίζει να κάνετε τα στραβά μάτια στην εμφάνιση. Μετά από ένα διάστημα που θα το συνηθήσετε θα σες φαίνεται το πιο όμορφο laptop στο κόσμο (γράφω εκ πείρας).

και εγώ πιστεύω οτι σε αυτά τα χρήματα.. δεν βρίσκεις τπτ καλύτερο....τώρα για την εμφάνιση...είναι και υποκειμενικό το θέμα..άλλος μπορεί να το γουστάρει τρελά..

δεν ξέρω, ίσως γιατί έχω ψιλοκολλήσει με την εμφάνιση των toshiba και τα άλλα μου φαίνονται άσχημα:P ...

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ.

Κατέληξα στον Thinkpad. Στη σύγκριση που έκανα με τα εργαλεία που μου παραθέσατε παραπάνω (συγνώμη που δεν παραθέτω

τα links και τα ονόματα αλλά λόγω pstn είναι δύσκολο το μπρος-πίσω) ήταν συνολικά καλύτερος:

ο επεξεγαστής του ήταν 71ος σε κατάταξη όταν οι άλλοι ήταν 72ος και 73ος αντίστοιχα (παρ' ότι είναι 1,50GHz έχει

667 BUS και 2ΜΒ cache έναντι 533 και 1), ενώ η κάρτα γραφικών ήταν 102η σε κατάταξη όταν οι άλλοι ήταν μετά το 116 με

εξαίρεση του Satellite που ήταν 100ος.

Η Ethernet είναι 10/100/1000 όταν όλος ο ανταγωνισμός (που κοίταζα) είχε 10/100 και είναι ο μόνος που έχει Bluetooth.

Τα μοναδικά μειονεκτήματα είναι ο μικρός σκληρός (120GB τα άλλα είχαν έως 160), η απουσία WebCam (που είχε ο

Turbo-X),και ο 1 χρόνος εγγύηση.

Μου κάνει εντύπωση που το μοναδικό κατάστημα που το είχε ήταν στην Κρήτη (από εκεί τον παράγγειλα και ήταν ο

τελευταίος).

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

πολυ καλη επιλογη!τον αγορασα στην κοπελα μου πριν 4 μηνες απο το ιδιο καταστημα τον δουλεψα κ δυο βδομαδες ειναι για την τιμη του πολυ καλος κ με λινουξ πεταει!βεβαια της εβαλα xp γιατι δεν καταλαβαινει κ πολλα απο λινουξ κ με τα σβιστα σερνονταν!το μονο μειονεκτημα για μενα ηταν το trackpoint το οποιο δεν μπορουσα να δουλεψω με τιποτα αλλα με εντυπωσιασε η στιβαροτητα του κ η πολυ καλη του ψυξη μετα απο 12 ωρες λειτουργεια ακομα κρυο!νομιζω δεν θα μετανιωσεις για την αγορα σου....:mrgreen:

Δημοσ.
το μονο μειονεκτημα για μενα ηταν το trackpoint το οποιο δεν μπορουσα να δουλεψω με τιποτα
Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν είμαι απολύτως ικανοποιημένος από άποψη συμβατότητας. Μιλάω για Ubuntu. Επίσης μίλησα επισήμως με το service της IBM και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σπασίματος της εγγύησης λόγω format στα Vista και εγκατάστασης Linux.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η μπαταρία δείχνει "χωρητικότητα" (όχι φόρτιση) 88%. Φαντάστηκα ότι σιγά σιγά με τη χρήση θα έφτιαχνε, αλλά όχι, παρά το ότι τη δούλεψα σύμφωνα με όλες τις οδηγίες χρήσης (πρώτη φόρτιση κλπ). Στο service μου είπαν ότι καλύπτεται από εγγύηση και η μπαταρία, αλλά υπάρχει προεγκατεστημένο στα Vista ένα εργαλείο της Lenovo που κάνει reset την μπαταρία. Εγώ βεβαια δεν έχω πλέον Vista, οπότε ή θα πρέπει να βρω έναν thinkpad που να τρέχει Vista να του βάλω την μπαταρία μου για να κάνω reset, ή θα πρέπει να ψάξω για αντίστοιχο πρόγραμμα σε Linux. Ξέρετε τίποτα?

Δημοσ.

Στο Toshiba a200 -1m4 λειτουργουν τα παντα χωρις εγκατασταση προσθετου λογισμικου με το madriva. Απο εκει και περα στο ubuntu δεν αναγνωριζει την ασυρματη καρτα δικτυου ενω το ιδιο θεμα υπαρχει και στο linux mint 5. Απο εκει και περα με το open suse 11 ( kde ) εκτος του οτι δεν υπηρχε η ασυρματη καρτα δικτυου και παλι ειχε προβλημα και με το touchpad του φορητου. Αυτα ειχα δει εγω οταν ειχα δοκιμασει τα εν λογω λειτουργικα συστηματα στον συγκεκριμενο φορητο υπολογιστη. Το θεμα με το wireless ισως μπορει να λυθει μεσω ndiswrapper η του madwifi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...