g1annis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Γειά σας. Με ενδιαφέρει να αγοράσω laptop με περίπου 500ε (και λιγότερα ίσως). Κριτήρια η συμβατότητα με linux και η επεκτασιμότητα (αναβαμίσεις κλπ). Περίπου 2GHz επεξεργαστή, 2GB RAM dual channel, 150GB σκληρό, WiFi, και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση. Προεγκατεστημένο λειτουργικό κατα προτίμιση όχι (για λόγους εγγύησης μιας και δε θέλω Windows). Και βέβαια να το έχω στα χέρια μου μέσα σε το πολύ 1 εβδομάδα. Τι προτείνετε? Ευχαριστώ.
michalis2610 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Ξεκινώ γράφοντας ότι φορητός με τέτοια χαρακτηριστικά σε αυτή τη τιμή ΔΕΝ υπάρχει. Ο μόνος που πλησιάζει κοντά είναι ο Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2550-202, όμως έχει εγγενής αδυναμίες λόγο μέτριας κατασκευής, 1 έτους εγγύησης, ΑΤΙ κάρτας γραφικών που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει με ορισμένες διανομές. Το θέμα αναβαθμησιμότητας που θίγεις είναι ίδιο στα περισσότερα laptop. Δηλαδή μπορείς στους περισσότερους κατασκευαστές να αναβαθμίσεις σκληρό-μνήμες-επεξεργαστή χωρίς πρόβλημα. Ορισμένοι όμως όπως η LG (αν δε κάνω λάθος) θέτουν περιορισμούς στις αναβαθμίσεις που μπορεί να κάνει μόνος του ο κάτοχος χωρίς να χαθεί η εγγύηση. Γενικά τώρα προτείνω να προτιμήσεις κάτι με κάρτα γραφικών Intel, και να δώσεις βάση στην εγγύηση ή/και ποιότητα κατασκευής. Οι επιλογές σου είναι λίγες. Κοίτα τα: 1) HP COMPAQ 6715S (+) Καλή κατασκευή (-) Λίγο αργός επεξεργαστής 2) IBM Lenovo ThinkPad R61i (Ισχύουν τα ίδια με το πρηγούμενο) 3) TOSHIBA SATELLITE L300-129 4) TOSHIBA SATELLITE L300-11M (Τα δύο τελευταία είναι οι πιο ολοκληρωμένες λύσεις κατά τη γνώμη μου. Με διετή εγγύηση αρκετά καλή κατασκευή και ικανοποιητικές επιδόσεις). Προσωπικά θα πήγαινα για το L300-129 εκτός αν σου αρκεί το Compaq.
g1annis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 φορητός με τέτοια χαρακτηριστικά σε αυτή τη τιμή ΔΕΝ υπάρχειΕγώ για παράδειγμα μέχρι τώρα βρίσκομαι μεταξύ αυτών των δύο: Turbo-X Prime GS23-216 και INNOVATOR L213R T2130. Τα ερωτηματά μου είναι: 1) Τι διαφορά έχουν οι επεξεργαστές (τα χαρακτηριστικά τους και η κατασκευάστρια είναι η ίδια). Είναι κάποιος καλύτερος πό τον άλλον? 2)Ο Turbo-X διαθέτει 40GB μεγαλύτερο σκληρό, webcam, 1 χρόνο μεγαλύτερη εγγύηση και λειτουργικό ενώ το innovator οχι, και παρ' όλα αυτά παραμένει ΜΟΛΙΣ 30ε φθηνότερο. Δεν είναι να ψιλιάζομαι? 3) Ξέρει κανείς ποιά κάρτα γραφικών είναι καλύτερη και αν είναι και οι 2 συμβατές με Linux? 4) Το ότι ο Turbo-X έχει DVD-RW και όχι +- RW είναι περιορισμός? 5) Οι οθόνες παρ ότι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν άλλη απόδοση? 6) EDIT το Turbo-X λέει Ethernet 10/100 Modem 56k Wireless Lan (802.11a/b/g) ενώ το Innovator 802.11b/g 7) EDIT το innovator λέει ότι έχει τις μνήμες 1+1GB. Το άλλο θα τις έχει επίσης έτσι? 7) Τελικά φίλε που απάντησες, πιστεύεις ότι αυτά που μου πρότεινες είναι καλύτερες επιλογές από αυτά που έχω καταλήξει εγώ? Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όπως και όλους που προσπαθούν να βοηθήσουν.
michalis2610 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 1) Τι διαφορά έχουν οι επεξεργαστές (τα χαρακτηριστικά τους και η κατασκευάστρια είναι η ίδια). Είναι κάποιος καλύτερος πό τον άλλον? Συμβουλέψου τη παρακάτω λίστα. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Ομοίως για τις κάρτες γραφικών: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html 7) Τελικά φίλε που απάντησες, πιστεύεις ότι αυτά που μου πρότεινες είναι καλύτερες επιλογές από αυτά που έχω καταλήξει εγώ? Οχι δεν το πιστεύω απλά. Το ξέρω ότι είναι καλύτερες. Μπορείς να το διαπιστώσεις και ο ίδιος τουλάχιστον για το Turbo-X πηγαίνοντας σε ένα Πλαίσο και συγκρίνοντάς το με το Toshiba που νομίζω υπάρχει. Ακόμα και αν δεν έχουν το L300 θα δεις το Α300 που είναι ίδιο πλην της "μπογιάς". Εχουν περάσει πραγματικά ΠΟΛΛΟΙ φορητοί από τα χεράκια μου τόσα χρόνια και πραγματικά φορητούς τύπου Turbo-X, Innovator παρότι ορισμένοι εξαυτών είναι τίμιες λύσεις εγώ σα Μιχάλης δεν ξανπληρώνω για να αγοράσω. Γηράσκω αει...
chem_kyr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Αν θέλεις συμβατό με linux πάρε το thinkpad r61i. Αυτό έχω με ubuntu πάνω. Όλα λειτουργούν άψογα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.
g1annis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ πολύ. Κατέληξα στον Thinkpad. Στη σύγκριση που έκανα με τα εργαλεία που μου παραθέσατε παραπάνω (συγνώμη που δεν παραθέτω τα links και τα ονόματα αλλά λόγω pstn είναι δύσκολο το μπρος-πίσω) ήταν συνολικά καλύτερος: ο επεξεγαστής του ήταν 71ος σε κατάταξη όταν οι άλλοι ήταν 72ος και 73ος αντίστοιχα (παρ' ότι είναι 1,50GHz έχει 667 BUS και 2ΜΒ cache έναντι 533 και 1), ενώ η κάρτα γραφικών ήταν 102η σε κατάταξη όταν οι άλλοι ήταν μετά το 116 με εξαίρεση του Satellite που ήταν 100ος. Η Ethernet είναι 10/100/1000 όταν όλος ο ανταγωνισμός (που κοίταζα) είχε 10/100 και είναι ο μόνος που έχει Bluetooth. Τα μοναδικά μειονεκτήματα είναι ο μικρός σκληρός (120GB τα άλλα είχαν έως 160), η απουσία WebCam (που είχε ο Turbo-X),και ο 1 χρόνος εγγύηση. Μου κάνει εντύπωση που το μοναδικό κατάστημα που το είχε ήταν στην Κρήτη (από εκεί τον παράγγειλα και ήταν ο τελευταίος). Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Antonov Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο topic και να ρωτήσω σ' αυτό.. Λοιπόν θέλω να αγοράσω ενα laptop (το πρώτο μου) και δηλώνω τελειώς μπερδεμένος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει. Βρήκα λοιπόν το παρακάτω http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&price=asc&category=69977907&catalog=21http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&price=asc&category=69977907&catalog=21 Πως σας φαίνεται για δουλειές με word, παρουσιάσεις κλπ. Δεν θα με χάλαγε αν μπορούσα να παίξω και το football manager. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Antonov Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&Manufacturer=HP&category=69977907&catalog=21 νομίζω πως τώρα είναι οκ.
svatsM3 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά παιδιά αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για ένα Laptop? πιστεύω με 600-700? παίρνεις ένα καλό Laptop,φυσικά θα μου πείς ανάλογα για τι το θές!αλλά πιστεύω σε αυτά τα λεφτά κάνεις πολλά,εγώ τελικά μετά από ερευνα θα καταλήξω σε Toshiba,γιατί από τι βλέπω την προτιμούν και πολλοί από 'δω μέσα....
michalis2610 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο topic και να ρωτήσω σ' αυτό..Λοιπόν θέλω να αγοράσω ενα laptop (το πρώτο μου) και δηλώνω τελειώς μπερδεμένος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει. Βρήκα λοιπόν το παρακάτω http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&price=asc&category=69977907&catalog=21http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&price=asc&category=69977907&catalog=21 Πως σας φαίνεται για δουλειές με word, παρουσιάσεις κλπ. Δεν θα με χάλαγε αν μπορούσα να παίξω και το football manager. Ευχαριστώ προκαταβολικά Για office-internet είναι μια χαρά για κάτι παραπάνω όμως είναι αδύναμο. Στα ίδια χρήματα κυκλοφορούσε ένα compaq 6710 ανάλογων επιδόσεων αλλά τουλάχιστον πολύ καλύτερης ποιότητας. Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να ανέβεις στη τιμή αν μπορείς και να κοιτάξεις το TOSHIBA SATELLITE L300-129 στις 15,4'' ή το Fujitsu-Siemens AMILO SI 2636-L2 στις 13,3''. Και τα δύο είναι κατά πολύ ισχυρότερα χωρίς να ανεβαίνεις πολύ στην τιμή. Δυστυχώς το πολύ καλό Thinkpad R61i που έφερνε ένα κατάστημα σταμάτησε πλέον οπότε αυτά τα δύο νομίζω είναι οι καλύτερες επιλογές στα χαμηλά βαλάντια. Τελικά παιδιά αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για ένα Laptop? πιστεύω με 600-700? παίρνεις ένα καλό Laptop,φυσικά θα μου πείς ανάλογα για τι το θές! Συμφωνώ απολύτως. Τα ~700 ευρώ είναι το max που αξίζει να διαθέσεις. Με το ρυθμό που καλπάζει η βιομηχανία και με την ταχύτητη απαξίωση που επέρχεται στα νέα μοντέλα δεν αξίζει να δίνεις ευρώ παραπάνω πλην εξαιρέσων για ιδιαίτερους λόγους που όμως είναι ελάχιστοι.
Antonov Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μόλις επέστρεψα με το καινούριο Laptop ανα χείρας. Τελικά αφού με ψήσαν και κάτι φίλοι κατέληξα στο toshiba satel L300-129. Πιστεύω τελικά να έκανα καλή επίλογη, λίγο πιο ακριβό (468 απο avoutlet) αλλά μάλλον αρκετά καλύτερο από το HP. Εντυπώσεις στο άμεσο μέλλον..
rizla7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 michalis, ξέρεις καθόλου για ποιότητα κατασκευής και θερμοκρασία του FS 2636-L2?
michalis2610 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Antonov καλορίζικος. Νομίζω ότι έκανες πολύ καλή επιλογή. rizla7 Δεν είναι τίποτα φοβερό από ποιότητα κατασκευής αλλά είναι αξιοπρεπές. Δεν είναι και Acer δηλαδή. Από θερμοκρασία τα πάει γενικά μια χαρά Goolge it λίγο να διαβάσεις κανένα review αν και αυτά που υπάρχουν δεν είναι πολύ αξιόλογα πχ αυτό πλην του γερμανικού notebookjournal.de Ακόμα καλύτερα πήγαινε σε κάποιο Πλαίσιο να το δεις από κοντά ο ίδιος. Για τα χρήματά του είναι άψογο το μηχανημα παίδες πάντως. Οσοι ψάχνετε 12''/13,3'' με καλή αυτονομία και επιδόσεις χτυπήστε το.
rizla7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 πήγα και το είδα το FS....πιστεύω και εγώ ότι είναι καλή επιλογή για τα χρήματα αυτά, αλλά μόλις το είδα....δεν μου πήγαινε το χέρι να το πάρω....πολύ απωθητικός ρε παιδί μου...δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό για κάποιο φορητό( δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση) αλλά σκαλώνω λόγω εμφάνισης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.