pantelis3 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 @pantelis3:Δυο θέματα αρκούν. μπορω να κλειδωσω το ασυρματο router μου; οδηγιεs για κλειδωμα ασυρματου router; Στο μεν πρώτο σου δίνουν οδηγίες στο δε δεύτερο σε ρωτάνε τι μάρκα είναι το router, χωρίς ν απαντάς σε κάποιο απ αυτά. Επίσης μου φαίνεται περίεργο το να ξέρεις πώς μπορείς να δεις ότι συνδέονται άλλοι μέσω της σύνδεσής σου και να γνωρίζεις μάλιστα ότι κατεβάζουν mp3 και να μην έχεις δει στο manual πώς μπορείς να κλειδώσεις το router. ΦΙΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΤΗΣ COSMOTE EXΩ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ RAP*SHARE KAI ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑΚΛΕΙΔΩΣΩ ΤΟ ROYTER ΜΟΥ.ΠΑΩ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ COSMOTE ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 καποιος που ξερει αγγλικα να σε βοηθησει γιατι το μενου δεν γινετε ελληνικο.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν μου έκλεβαν ίντερνετ (είχα μόνο wep) βρήκα τον ένοχο με την βοήθεια ενός sniffer (sto router). Δεν άλλαξα τον κωδικό, περίμενα λίγο και ο ένοχος συνδέθηκε στα e-mail του (με pop). Η διεύθυνση ε-μαιλ είχε και το επώνυμό του οπότε κοιτώντας στα κουδούνια της απέναντι πολυκατοικίας τον βρήκα... Οπότε ήξερα το e-mail του έστειλα ένα ωραίο ε-μαιλ οτι ξέρω ότι είσαι ο τάδε ότι μπαίνεις στο ιντερνετ μου και ότι μένεις εκει κτλ... δεν ξαναμπήκε... Επίσης ήξερα και όλα τα site που είχε επισκευτεί (άσχετο αλλά ούτε οι χάκερ δεν είναι ασφαλείς...) δεν το ειχα σκεφτει ποτε αυτο.reverse:P
melenegiorgo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 ΦΙΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΤΗΣ COSMOTE EXΩ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ RAP*SHARE KAI ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑΚΛΕΙΔΩΣΩ ΤΟ ROYTER ΜΟΥ.ΠΑΩ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ COSMOTE ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. LOL.... Λοιπον αυτο που λες δεν γινεται..... Δδλ και τα 2... Πρωτον να μπουν οι αλλοι στο δικτυο σου...τγ δεν εχεις wi-fi Δευτερον να κατεβασεις απο rs γτ οι cosmote σας βγαζει ολους μαζι απο καποιον proxy και περνεις την ιδια IP με ολους.... γοογλαρε το θα βρεις πολλα παρομοια θεματα...
wizzy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν μου έκλεβαν ίντερνετ (είχα μόνο wep) βρήκα τον ένοχο με την βοήθεια ενός sniffer (sto router). Δεν άλλαξα τον κωδικό, περίμενα λίγο και ο ένοχος συνδέθηκε στα e-mail του (με pop). Η διεύθυνση ε-μαιλ είχε και το επώνυμό του οπότε κοιτώντας στα κουδούνια της απέναντι πολυκατοικίας τον βρήκα... Οπότε ήξερα το e-mail του έστειλα ένα ωραίο ε-μαιλ οτι ξέρω ότι είσαι ο τάδε ότι μπαίνεις στο ιντερνετ μου και ότι μένεις εκει κτλ... δεν ξαναμπήκε... Επίσης ήξερα και όλα τα site που είχε επισκευτεί (άσχετο αλλά ούτε οι χάκερ δεν είναι ασφαλείς...) Μέχρι τώρα δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά ΟΚ, Mapas είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ!!:-D:-D:-D
pournaras Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Η παραβίαση του ιδιωτικού (ή επαγγελματικού) δικτύου είναι παράνομη, και είναι ποινικό αδίκημα ( παραβίαση προσωπικών δεδομένων και απορρήτου επικοινωνιών μέχρι κοινή κλοπή).Είναι το ίδιο με το να σου κλέβει κάποιος ηλεκτρικό ρεύμα - νερό - τηλέφωνο (θυμάστε παλιά περιπτώσεις που παρεμβάλλονταν στα καλώδια του ΟΤΕ και έκαναν ροζ τηλέφωνα χρησιμοποιώντας γραμμές ανυποψίαστων συνδρομητών?? Το ίδιο είναι). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κάποιος αν θέλει να παραβιάσει τα ρολόγια-συνδέσεις του νόμιμου κατόχου - χρήστη και να κλέψει αυτό που θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ή πρέπει να το κάνει. Το ίδιο ισχύει και για τις ασύρματες επικοινωνίες. Ουσιαστικά πρόκειται για κλοπή εύρους ζώνης και παραβίαση του δικτύου του θύματος. Αν το θύμα αντιληφθεί τέτοια περίπτωση, ίσως να μην το ψάξει και απλά να εφαρμόσει κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει την κλοπή στο μέλλον. Αν όμως ενδιαφερθεί περισσότερο, μπορεί να βρει τον κλέφτη πολύ εύκολα, και να τον ταυτοποιήσει (με βάση την mac address της wifi κεραίας που συνδέθηκε στον router του και καταγράφεται στα log files του) . Με αρκετή ακρίβεια και με απλές εφαρμογές μπορεί να βρει από ποιο σημείο γίνεται η σύνδεση (triangulation) και να τσακώσει τον κλέφτη αν θέλει. Ακόμη κι αν δεν την ψάξει ο ίδιος, όλοι έχουν κάποιον γνωστό που σκαμπάζει 5 πράγματα από αυτά. Αρκεί να το πάρουν χαμπάρι και να έχουν τη διάθεση να το κυνηγήσουν. Δεν συζητάμε την ακραία περίπτωση που θα ειδοποιήσει την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (είναι αυτόφωρη νομίζω η διαδικασία). Εάν γίνει αυτό και βρεθεί ο κλέφτης , θα πρέπει να αποδείξει κιόλας ότι δεν είναι ελέφαντας. Ας πούμε, το θύμα μπορεί εύκολα να ζητήσει αποζημιώσεις απο τον κλέφτη (πέρα από την κλοπή του bandwidth) , για ενδεχόμενη απώλεια εσόδων - κλοπή προσωπικών δεδομένων, καταστροφή αρχείων, hacking κλπ. και η βαλίτσα πηγαίνει πολύ μακριά. Αν πχ. χρησιμοποιεί το δίκτυο για δουλειά και εξαιτίας της κλοπής bandwidth καθυστερεί η δουλειά του μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για θετικές και αποθετικές ζημίες που του προκάλεσε αυτή η κλοπή. Μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για την ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη λόγω της αργής σύνδεσης. Μπορεί να επικαλεστεί ότι εκτός από το bandwidth έχασε και αρχεία τα οποία περιείχαν προσωπικά δεδομένα ή δουλειά που πρέπει να ξαναγίνει κλπ. Μπορεί να ισχυριστεί ότι έγινε προσπάθεια να του κλαπούν κωδικοί τραπεζών - Pins κλπ. Θέλετε και άλλα?? Γι αυτό μην το παίρνετε και τελείως αψήφιστα, γιατί δεν είναι καθόλου παιχνίδι . Δεκτα ολα τα αλλα, αλλα αυτο με το triangulation δεν το καταλαβα. Πως μπορει να γινει αυτο απο τη στιγμη που υπαρχουν μονο δυο πομποδεκτες;
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 και οσο και να το περιορισεις δεν γινετε να πας απεναντι στην πολυκατοικια και να μπεις μεσα και να λες οποιος εχει wireless να μοθ πει την Mac address.εισαγγελικη παρεμβαση για να μπεις σε ξενο σπιτι εκτος αν ειναι μαιζονετα.αν τωρα ειναι 100 διαμερισματα εκει τις εκατσες.
Manosdoc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 και οσο και να το περιορισεις δεν γινετε να πας απεναντι στην πολυκατοικια και να μπεις μεσα και να λες οποιος εχει wireless να μοθ πει την Mac address.εισαγγελικη παρεμβαση για να μπεις σε ξενο σπιτι εκτος αν ειναι μαιζονετα.αν τωρα ειναι 100 διαμερισματα εκει τις εκατσες. Άκυρο, καθώς μπορεί να έχει γίνει spoofed η mac Δεν καταλαβαίνω την λογική ορισμένων, αν ΔΕΝ συνδεθώ στο δύκτιο του γείτονα αλλά του κλέψω κωδικούς για τις σελίδες του, την προσωπική του ζωή, κτλ θα είναι παράνομο; ΟΧΙ, από την στιγμή που δεν συνδέομαι. Αλλά ανήθικο σίγουρα (και πάλι, define ανήθικο)... Δηλαδή το να συνδεθώ και να σερφάρω το θεωρείτε παράνομο ενώ το άλλο όχι ; ΕΛΕΟΣ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.