jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Σημερα κοιταξα το sidux πιο προσεκτικα και ειδα οτι εχει ακομα τον 2,6,25 πυρηνα! Κριμα To μονο που μενει πλεον ειναι να περιμενεις για το ubuntu 8,10 ή για καμια αλλη user-friendly διανομη. ---edit Το Mandriva 2009 (beta 2 ακομα) εχει και αυτο τον 2,6,26. Ειναι user-frienly σαν το ubuntu (+) αλλα ειναι rpm-based (-). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodez Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Κοιταω τωρα την Mandriva 2009(beta 2) και εδω στο φορουμ διαβαζω καλα πραγματα και μαλλον θα τη δοκιμασω αφου πρωτα διαβασω λιγο.Το γεγονος οτι ειναι rpm ειναι αρνητικο; Συγχωρεσε την αγνοια μου αλλα προσπαθω να μαθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δεν είναι και τόσο τραγικό και έχει βελτιωθεί πολύ ακόμα και η ταχύτητα συγχρονισμού με τα repositories πλέον είναι πολύ γρήγορη. Και μην αφήνεις τους άλλους να κρίνουν τις δικές σου ανάγκες. Εσύ θα πρέπει να δεις και να αποφασίσεις αν μια διανομή είναι καλή για σένα. Όλοι εμείς λέμε ότι μας έρθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μπηκε σημερα και στο sidux ο 2,6,26! Δουλευει "κανονικα", κανει και το προβλεπομενο kernel panic επειδη το vbox κατι εχει με τον 2,6,26. Καμια διανομη με 2,6,26 απο οσες δοκιμασα στο vbox (arch, debian sid, parted magic 3, ubuntu 8.10 alpha, τωρα και sidux) δεν εφτασε πιο περα απο εκει που φορτωνει τον πυρηνα. Οσες ειναι σε livecd (ubuntu 8.10 alpha και parted magic 3) δουλευουν χωρις το παραμικρο προβλημα στο κανονικο pc (intel core 2 duo E4500, p35 chipset, 2GB ram, ati 3850). Οποτε περιμενω να γινει κατι με το vbox (v1,64 non-ose) και να πατσαριστει καταλληλα. Μετα απο τα προβλεπομενα mpinelikia που λεω καθε φορα που κολλαει ο 2,6,26 εκει, τα παραταω και σβηνω το vpc. Περι rpm: δεν εχει κατι κακο, απλα εχω ακουσει πολλα για dependencies και προβληματα που σχετιζονται με αυτες σε διανομες με rpm. Αντιθετα, ο συνδυασμος apt+deb ειναι πολυ καλυτερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Για το virtual box πρέπει αν ενεργοποιήσεις στις γενικές ρυθμίσεις το Vt-X/Amd-V αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις και ξεχωριστά σε κάθε virtual machine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Περι rpm: δεν εχει κατι κακο, απλα εχω ακουσει πολλα για dependencies και προβληματα που σχετιζονται με αυτες σε διανομες με rpm. Αντιθετα, ο συνδυασμος apt+deb ειναι πολυ καλυτερος. Τεχνικά το RPM είναι ισοδύναμο του dpkg, δηλαδή απλά εγκαθιστά πακέτα, χωρίς να φροντίζει να επιλύσει ζητήματα εξαρτήσεων κλπ. Το debian είχει από πολύ νωρίς το APT πάνω από το dpkg, ώστε αφενός να επιλύονται αυτόματα τα ζητήματα εξαρτήσεων, αφετέρου να είναι δυνατή η λήψη πακέτων από μη-τοπικές πηγές. Επομένως, τα αντίστοιχα του APT εργαλεία είναι το yum (RedHat/Fedora/CentOS), το urpmi (Mandrake) και το... APT για rpm, τα οποία πλέον κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους. Τώρα, το πραγματικό πρόβλημα με το rpm είναι ότι άρχισαν να το χρησιμοποιούν πολλές διανομές, οι οποίες διαφοροποιήθηκαν αρκετά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τα πακέτα της μιας να μην περνάνε στην άλλη, επειδή π.χ. η redhat λέει τη glibc glibc, ενώ η suse libc6 (τυχαίο, μη-ρεαλιστικό παράδειγμα), μια κατάσταση που έχει γίνει γνωστή ως dependency hell. Ευτυχώς ακόμα οι deb-based διανομές παραμένουν συμβατές σε εντυπωσιακό βαθμό.Επομένως, πρόβλημα με το rpm αρχίζεις να έχεις όταν πας να βάλεις πακέτα από άλλη rpm-based διανομή, επειδή δε βρίσκεις για τη δική σου. Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο το σύστημα διαχείρισης πακέτων (αν έχει τα features που θες), όσο η ποικιλία software, και σε αυτό τα debianοειδή κρατούν τα σκήπτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 [offtopic] Για το virtual box πρέπει αν ενεργοποιήσεις στις γενικές ρυθμίσεις το Vt-X/Amd-V αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις και ξεχωριστά σε κάθε virtual machine. Υποστηριζει ομως ο Ε4500 μου τις επεκτασεις που λες? Νομιζω πως οχι και θυμαμαι οτι το ανακαλυψα μετα την αγορα. Ασχετο με το θεμα, αλλα γιατι εχω την εντυπωση οτι το vbox δουλευε καλυτερα οταν ηταν στην εκδοση 1.5x και απο τοτε που το πηρε η sun και εβαλε τις επεκτασεις αυτες (και οτι αλλο εβαλε) εχει γινει προβληματικο? [/offtopic] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές υποστηρίζουν αυτές τις επεκτάσεις. Κάνε τις αλλαγές που σου λέω και το πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Κι ομως, δεν εχει υποστηριξη Vt-x http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=885492,890241&familyID=1&culture=en-US Εβαλα τον μικροτερο quad-core για παραδειγμα. Vt-x εχουν οι E6xx και E8xx, ολοι οι quad και μερικοι quad εχουν κατι ακομα που λεγεται Intel Vitrualization Technology, που αγνοω τι ειναι. Δεν πειραζει, στην επομενη αναβαθμιση θα εχω το νου μου. ---edit--- Ξεκινησα απο περιεργεια με τo Vt-X ενεργο αλλα και παλι τιποτα δεν εγινε. Kernel panic και μονο kernel panic, με τα .iso του ubuntu 8.10 alpha και parted magic 3 παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Εκτός από το file>preferences>general θα πρέπει να πάς σε μια virtula machine που έχεις δημιουργήσει να κάνεις δεξί κλικ πάνω της μετά να επιλέξεις settings και μετά στο παράθυρο που θα ανοίξει πας general>advanced και εκεί στο πεδίο Extended Features επιλέγεις μαζι με αυτό που ήδη έχει και το Enable Vt-x/Amd-v Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Αυτο κανω αλλα δεν γινεται τιποτα. Τελοσπαντον, μην χαλαμε αλλο το thread. Θα εχω το νου μου αλλη φορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodez Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δοκιμασα και την Mandriva 2009 beta2 (2.26.5 πυρηνας) αλλα εκτος οτι δεν μου ελυσε κανενα απο τα προβληματα μου επιπλεον δεν μπορουσε να εγκαταστησει την καρτα γραφικων.Για τη καρτα wifi μου ελεγε οτι πρεπει να εχω το αλλο πακετο της Mandriva που θα εγκαταστησει τον non-free driver. Μαλλον πρεπει να περιμενω ακομη για να υποστηριχθει η wifi καρτα. Επεστρεψα στο Ubuntu 8.10 αλλα και δεν ξερω πως να βαλω την καρτα γραφικων!! Καμια ιδεα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Επειδη δεν ξερω απο envy κλπ θα σου πω τον τροπο που γινεται στο debian. Δεν ειναι τιποτα, αρκει να μην φοβασαι το τερματικο. Ξεκιναω (ολα τα κανεις με sudo μπροστα): 1) Βαζεις το αναλογο fglrx source πακετο. >apt-get install fglrx-kernel-src ΔΕΝ ξερω αν εχει την ιδια ονομασια στο ubuntu, ΔΕΝ με βαζει καν στο packages.ubuntu.com. Κατι παντως με fglrx και source ή src ειναι 2) Κανεις τον driver απο το παραπανω πακετο και τον εγκαταστεις >module-assistant auto-install fglrx-kernel-src 3) Ελεγχεις αν στο /etc/X11/xorg.conf εχει μπει στην αναλογη θεση το fglrx. Σε μενα πχ ειναι >Section "Device" Identifier "ATI Technologies Inc ATI Default Card" [b]Driver "fglrx"[/b] BusID "PCI:1:0:0" Option "UseFBDev" "true" EndSection Αν δεν ειναι το βαζεις εσυ >gedit /etc/X11/xorg.conf 4) Σωζεις, κλεινεις τα παντα και κανεις επανεκκινηση. ---edit--- Ισως το Mandriva να απαιτει να βαλεις το αναλογο non-free repository. Δεν ξερω πως γινεται, ας μας παι καποιος που εχει mandriva. Οπου βλεπεις γενικα non-free δεν σημαινει οτι πρεπει να αλλαξεις "εκδοση" σε κατι, αλλα σε προειδοποιει οτι αυτο που προκειται να βαλεις ειναι κλειστου κωδικα (copyrights κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Βάλε τους driver μέσα από το πρόγραμμα οδηγός κλειστού κώδικα που υπάρχει στην διανομή η αν έχεις προβλήματα κατέβασε μέσω synaptic το envyng-gtk μετά τρέξτο και εγκατέστησε τους driver από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodez Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Παιδια τιποτα απο τα παραπανω δεν δουλευει.I rest my case (προσωρινα μονο).Θα περιμενω τις επομενες εκδοσεις, δεν μπορω να ζηταω και πολλα απο μια alpha εκδοση.Σε καθε περιπτωση ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.