Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση τροφοδοτικού.

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα τροφοδοτικό 600 watt.. Αυτό σημαίνει ότι μου καταναλώνει 600 watt για όσο λειτουργεί ή ότι μου παρέχει 600 watt; Εάν μου παρέχει 600 watt πως μπορώ να βρώ πόσα μου καταναλώνει;

Δημοσ.

Σημαίνει ότι μπορεί να δώσει μέχρι 600Watt (και αυτό το συζητάμε...)

Για να δεις πόσο τραβάει ανα πάσα στιγμή είτε με πολύμετρο(προσοχή στα 220V) είτε με κάτι ειδικές μπρίζες που γράφουν την κατανάλωση...

Δημοσ.

Κατάλαβα, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να μάθω (στο περίπου) πόσα watt καταναλώνει. Υπάρχει πιθανότητα να μου καταναλώνει περισσότερα watt από όσα μου δίνει; Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πόσα watt καταναλώνει (θεωρητικά) χωρίς την χρήση εξωτερικών μηχανισμών;

P.s. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

600 watt είναι το όριο του τροφοδοτικού... το μηχάνημά σου καταναλώνει σίγουρα πολύ λιγότερο από αυτό, κάτι που εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του εφόσον μιλάμε για pc και το τι το βάζεις να κάνει..

Δημοσ.
Κατάλαβα, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να μάθω (στο περίπου) πόσα watt καταναλώνει. Υπάρχει πιθανότητα να μου καταναλώνει περισσότερα watt από όσα μου δίνει; Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πόσα watt καταναλώνει (θεωρητικά) χωρίς την χρήση εξωτερικών μηχανισμών;

P.s. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Εννοείται. Τα καλύτερα τροφοδοτικά έχουν συντελεστή απόδοσης της τάξης του 85% και αυτό σε περιορισμένο εύρος φορτίου. Υπολόγιζε μια απόδοση της τάξης του 75% με 80% για ένα καλό τροφοδοτικό. Δηλαδή βάλε 25% με 33% συν στην κατανάλωσή του σε σχέση με αυτό που σου δίνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...