GeoXrh Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδιά. Μετά από τόσο καιρό επανέρχομαι. Μήπως κανείς καμιά ιδέα για το πως θα στείλω το σήμα από τον dlink dsl-g624t ρούτερ στο access point linksys wap200; Αν δεν γίνεται, μπορεί κάποιος να προτείνει είτε άλλο router, είτε άλλο access point? Είτε και τα 2 στην τελική φτάνει μόνο να συνεργάζονται. Ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 ειτε με καλωδιο εκτος αν το wap 200 παιζει σαν repeater η san wireless bridge
GeoXrh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 ειτε με καλωδιο εκτος αν το wap 200 παιζει σαν repeater η san wireless bridge Θέλω να γλυτώσω το καλώδιο poulinos. Πως θα καταλάβω αν το wap είναι repeater ή bridge? Επίσης πως θα βρω αν το router υποστηρίζει WDS? -----Προστέθηκε 27/10/2008 στις 10 : 49 : 24----- Επίσης ποια η διαφορά μεταξύ WDS, repeater, bridge? Δεν τα πολυκατέχω αυτά.
tsakonas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Σε καποιο αλλο θεμα, παρομοια περιπτωση, τσεκαρε το. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2380340&postcount=3 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2380340#post2380340 Στα links θα βρεις και σχεδιαγραμματα για να καταλαβεις ευκολα τις διαφορες.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Θέλω να γλυτώσω το καλώδιο poulinos. Πως θα καταλάβω αν το wap είναι repeater ή bridge? Επίσης πως θα βρω αν το router υποστηρίζει WDS? -----Προστέθηκε 27/10/2008 στις 10 : 49 : 24----- Επίσης ποια η διαφορά μεταξύ WDS, repeater, bridge? Δεν τα πολυκατέχω αυτά. manual για να δεις τι κανει και τι δεν κανει υποχφρεωτικα.εγω ως τωρα σαν repeater εχω βαλει καποια access point να παιζουν.λινκσυς level one belkin
GeoXrh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας γιατί έβγαλα πιστεύω μια άκρη και άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζεται. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεργαστούν τα 2 τους αλλά θα το παλέψω για να βεβαιωθώ. Το έβαλα σαν repeater, έκανα τις ρυθμίσεις, αποσύνδεσα το ethernet καλώδιο από το router και το σύνδεσα στο access point (προς το παρόν δεν πειραματίζομαι με το DVB αλλά με τον υπολογιστή). Αυτό που μου έκανε εντύπωση (και με κάνει να ζητήσω παραπάνω βοήθεια) είναι ότι μόλις έβαλα το καλώδιο εμφανίστηκαν οι 2 υπολογιστές στο system tray που δείχνει ότι έχεις ενεργή σύνδεση. Δεν μπορώ να δω όμως ιστοσελίδες (Εκτός από την 192.168.1.245). Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι στο σκανάρισμα δικτύων που χρειάστηκε να κάνει όταν το δήλωνα σαν repeater βρήκε τον router. Επισυνάπτω 2 αρχεία, με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στις 2 συσκευές. Αν είναι εύκολο ας τις ρίξει κάποιος μια ματιά και να μου πει αν πρέπει να αλλάξω κάτι. Ευχαριστώ πολύ. Ρυθμίσεις router D-Link DSL-G624T.zip Ρυθμίσεις Access Point Linksys WAP200.zip
tsakonas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αφου με site survey το βρισκει, δοκιμασε αρχικα χωρις security (WPA2/WEP) . Τι ΙΡ/gateway παιρνει ο υπολογιστης που ειναι συνδεμενος στο wap200? Επισης, δηλωσε την MAC του wap200 στην λιστα του dlink.
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 απο μενα δυο ερωτησεις.οταν λες δεν εχω ιντερνετ θελω να μου πεις τι ip εχει παρει το Pc σου.δηλαδη αμα κανεισ ipconfig τι ip γραφει οτι εχει παρει το Pc σου και τι εχει σαν gateeway?επισης απο εκει δοκιμασε ν ακανεις ping 192.168.1.1 και ping 194.219.227.2 και πες μας αν και που παιρνεις απαντηση
GeoXrh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αφου με site survey το βρισκει, δοκιμασε αρχικα χωρις security (WPA2/WEP) . Τι ΙΡ/gateway παιρνει ο υπολογιστης που ειναι συνδεμενος στο wap200? Επισης, δηλωσε την MAC του wap200 στην λιστα του dlink. Είτε έχοντας τον υπολογιστή απευθείας στο ρούτερ είτε στο WAP200 η IP που παίρνει είναι 192.168.1.3 με gateway 192.168.1.1 Η διαφορά ασφαλώς είναι ότι όταν είναι συνδεδεμένος στο WAP200 κάνοντας ping 192.168.1.1 ή 194.219.227.2 απόκριση καμία (σε κάλυψα φαντάζομαι Poulinos). Παιδιά οι βασικές ρυθμίσεις που έκανα στο wap (Static ip, dns, getaway κλπ) είναι σωστές; Απενεργοποίησα οτιδήποτε security και στις 2 συσκευές αλλά δεν λειτούργησε. Δεν δοκίμασα μόνο την αντιγραφή της MAC του WAP. H MAC του WAP είναι αυτή που αναγράφεται πάνω πάνω στην καρτέλα AP Mode (4η οθόνη στο αρχείο που έχω επισυνάψει)? Και που γίνεται η αντιγραφή της? Στην καρτέλα Wireless Management Settings (επίσης 4η οθόνη στο άλλο αρχείο).
tsakonas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Αρα παιρνεις ΙΡ απο το DHCP του Dlink...υπαρχει επικοινωνια δλδ...δε σου δινει ιντερνετ ομως και το πιο βασικο ειναι οτι δεν κανει ping....αφου εβγαλες το security και παλι δε σου δινει...για δοκιμασε να βαλεις το WAP σε bridge mode και δωσε την MAC εκει. Η MAC αυτη που λες (που εχεις δηλωσει στο WAP)ειναι του Dlink. Tην MAC tου WAP ,την λεει καπου αλλου στο μενου. Δηλωσε την στην 4η εικονα του dlink και ξαναδοκιμασε bridge kαι μετα repeater χωρις security αρχικα
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 kai sthn καρτελλα που ρωτουσες οτι δνε πειραξες τιποτα δεν χρειαζετια να βαλεις κατι.εκει απλα οριζεις αν θες καποιες mac address να συνδεονται στο wireless η να μην συνδεονται.
GeoXrh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Η MAC αυτη που λες (που εχεις δηλωσει στο WAP)ειναι του Dlink. Tην MAC tου WAP ,την λεει καπου αλλου στο μενου. Δηλωσε την στην 4η εικονα του dlink και ξαναδοκιμασε bridge kαι μετα repeater χωρις security αρχικα Δες λιγάκι αν θέλεις στο αρχείο που αφορά το WAP στην 4η καρτέλα (AP Mode). Πάνω ακριβώς από κει που λέει Access Point (Default) έχει μία mac address. Επιμένω σ' αυτό γιατί στην καρτέλα Status έχει μία Local Mac Address που διαφέρει κατά κάτι απ' αυτήν. -----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 11 : 09 : 29----- Η ώρα των 2 συσκευών υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο? στο dlink ήταν ρυθμισμένο να παίρνει την ώρα του pc (default) στο wap200 την έβαλα χειροκίνητα εγώ γιατί δεν έδινε ανάλογη επιλογή.
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 την mac του wap μηπως την γραφει και στο πισω μερος της συσκευης?λεω εγω γιατι σε παρα πολλα την γραφει πισω.η ωρα οχι
GeoXrh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 την mac του wap μηπως την γραφει και στο πισω μερος της συσκευης?λεω εγω γιατι σε παρα πολλα την γραφει πισω.η ωρα οχι ναι τη γράφει. Μόνο που είναι αυτή που βλέπω και στην καρτέλα Status (η local mac address όπως την χαρακτηρίζει). Αυτή που υπάρχει στην 4η καρτέλα (AP Mode) διαφέρει μ' αυτήν που γράφει πίσω στο τελευταίο ψηφίο. Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και τις 2.
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 εγω ειπα που την γραφει.τα υπολοιπα με τον tsakona:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.