Προς το περιεχόμενο

Χτυπιμενος ΗD η IOS???

dimitris_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα παράξενο πρόβλημα και χρειάζομαι help....

Στο παλιο μου Laptop acer1660 ειχα βγάλει τα original xp και ειχα περάσει δικα μου.τωρα θελω να το δωσο σε εναν φιλο..

Ειπα να κανω ενα backup με το gost και να του βαλω παλι αυτα της acer..

ΑΜ ΔΕ OMΩΣ..

δεν γινετε τίποτα.Στη αρχη νομιζα οτι εχει προβλημα ο εξωτερικος δισκος που παω να το κανω save.Oμως δοκίμασα και αλλον και παλι τα ιδια.

Το norton ghost 2003 οταν ξεκινα μετα απο 1 λεπτο περιπου μου βγαζει ( σφάλμα δεδομένων κυκλικός έλεγχος πλεονασμού) δοκιμαζω την 9 version παλι τα ιδια. βαζω και την 10 και αυτη παλι τα ιδια.κανω boot με το acronis αλλα και αυτο το πρόγραμμα κολαει με το ιδιο error..λεω οκ δεν πειράζει θα του κανω format θα βαλω τα δικα του χp και θα το δωσω αλωστε δεν ειχα χρήσιμα προγράμματα και αρχεία...

ΑΜ ΔΕ.... που θα βαλω windows!!αρνειτε και εδω..ξεκινω με το cd xp κανω διαγραφη partition και φτιαχνω νεο.περιμενω να κανει fomat και στο τελος οταν παει να αρχίσει να αντιγραφει τα αρχεία βγαζει σφάλμα οτι δεν μπορει να γραψει στον δισκο και οτι ισος ειναι κατεστραμμένος...το δοκιμαζω 3 φορες και παιρνω το ιδιο error..

Tελικα δοκίμασα ολα τα λειτουργικά που εχω εκτος vista.

δοκίμασα win 2000 win2000 server win2003 server win98..

σε ολα ενώ γίνετε το format οταν ξεκιναν να γραφουν βγαζουν μήνυμα οτι δεν μπορούν να γράψουν στον δισκο..

και στο τελος δοκίμασα και boot με το UBUNTU. και εδω το partition κανονικά και οταν παει να γράψει στον δισκο βγαζει error...

Kαι ρωτάω τώρα, χτύπησε ο HD η ειναι IOS αυτο το κουφο?τιποτα στο master boot sector?? και αν ειναι ο δισκος πως δούλευε κανονικά το laptop πριν χωρείς πρόβλημα???

ειναι μαλ... τωρα να δωσω τσάμπα χρήματα για νεο δισκο εφ οσων θελω να το δώσω.είδη του έβαλα νεα μπαταρία

Δημοσ.

Το laptop δεν εχει flopy drive.για θύμισε μου αν σου ειναι εύκολο πως μπορώ να κάνω low level format? μάρκα δεν θυμάμαι και τώρα χωρείς win δεν μπορω να δω. ειναι 60gb.

Δημοσ.

Μπορείς να δεις από το bios τι δίσκος είναι ή από της πληροφορίες που δείχνει όταν ξεκινά ο υπολογιστεί (στο p.o.s.t.). Υπάρχουν και bootable cdrom που έχουν προγράμματα για low level format για πολλές μάρκες δίσκων. Π.χ. το Hiren's BootCD.

Δημοσ.
Μπορείς να δεις από το bios τι δίσκος είναι ή από της πληροφορίες που δείχνει όταν ξεκινά ο υπολογιστεί (στο p.o.s.t.). Υπάρχουν και bootable cdrom που έχουν προγράμματα για low level format για πολλές μάρκες δίσκων. Π.χ. το Hiren's BootCD.

Στο bios δεν αναφέρει μάρκα παρα κατι κωδικούς

IC25N060ATMR04

Oκ θα ψαξω να βρω αυτο το boot cd που είπες και ισως κανω δουλειά.υπάρχει φόβος ζημιάς του δίσκου απο low level format?

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις boot από μια live linux διανομή και σε κονσόλα δόσε την εντολή badblocks. Σε κονσόλα δόσε

cd /dev για να βγεις στον κατάλογο των συσκευών και εκεί θα δεις τους δίσκους σου σε στυλ sda sda1 ή hda hda1. και στον κατάλογο /dev δείνεις την εντολή badblocks -vvvv sda ή hda και με λίγο google θα δεις πώς συντάσετε. Η εντολή αυτή ερευνά το δίσκο για σφάλματα αν δεις ότι πετάει σφάλμα ο δίσκος έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Με Low Level ίσως να καταφέρει να μαρκάρει τα bad blocks του δίσκου. Προετοιμάσου όμως για πολλές ώρες. Δοκίμασα σε έναν χτυπημένο 40άρι να κάνω low level format και 6 ώρες μετά ήταν ακόμα στο 6%.

Φρίκη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...