Προς το περιεχόμενο

Ανεμιστήρες SilenX. Θεοί η Μπαγαμπόντιδες?

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι ανεμιστήρες silenX έχουν το όνομα των πιο χαμηλοθόρυβων αλλα πέρσι είχα ακούσει περιστατικά όπου τους φούσκωνε η προπέλα απο την θερμοκρασία και γρατσουνούσαν το πλαίσιο ενώ αλλοι λέγαν ότι τα dB που γράφουν είναι μόνο στα χαρτιά.

Κάποιοι μάλιστα λεγαν ότι είναι καλοί μόνο στην αρχή και μόλις φύγουν κάτι λίποι που έχουν πάνω ακούγονται το ίδιο. (Πηγή: Topic του The Lab Forums)

Τελικα τι ισχυεί?

Υ.Γ.

Περιστατικά με φουσκοτές προπέλλες ξανα εμφανίστηκαν η δεν ακούσατε τίποτα εσείς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ψυκτρα του CPU τον εχω και οχι δεν ακουγεται...Ελα ντε ομως που οταν τους αναβω ολους ακουγονται οι αλλοι :P ( Συνολικα μαζι με την καρτα γραφικων εχω 14 fans ).

Απο τα χέρια μου έχουν περάσει 5 SilenX,εκδόσεις απο τον "χοντρό" 12αρη (38mm) με τα 90+ CFM, μέχρι τους 9αρηδες.Μέχρι στιγμής ένας 9αρης "χάλασε" μετά απο 2 μόλις μήνες χρήσης.Πιθανότατα είναι η περίπτωση που αναφέρε ο GiorGhino με το φούσκωμα του πλαστικού.

Με όσους silenX χρησιμοποίησα σαν case fan (μπρός-πίσω) είχα πρόβλημα με τον θόρυβο που προκαλούσε η ροή αέρα όταν περνούσε απο τις τρύπες στα τοιχώματα του κουτιού (Thermaltake Soprano),θόρυβος ιδιαίτερα εκνευριστικός πάνω απο τις 1000 στροφές.Θα μπορούσα πολύ απλά να βάλω 2 απλούς-φτηνούς ανεμιστήρες στις 900~1000σ.α.λ και να κάνω την ίδια δουλειά με το 1/3 των χρημάτων

Απο την άλλη όσοι silenX χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη του επεξεργαστή (12mm@Thermalright Si-120 και 9mm@Thermalright Ultra90) δέν γίνονταν αντιληπτοι,ακόμα και στις μέγιστες στροφές λειτουργίας (1500+).

Κατά την γνώμη μου οι SilenX δέν είναι ανεμιστήρες "γενικής χρήσης" ,και μπορείς να δεις το full potential τους υπο προϋποθέσεις.Τα 14dba που διαφημίζουν δεν πιστεύω οτι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,αν και δεν έχω ντεσιμπελόμετρο για να το επιβεβαιώσω.Φαντάζομαι οτι έδωσαν αυτό το πλασματικό μεγέθους σε dba με την λογική ότι κατά 99% ο θόρυβος που προκαλεί ο ανεμιστήρας θα καλύπτεται από τον θόρυβο του τροφοδοτικού/κάρτας γραφικών/επεξεργαστή/σκληρού δίσκου.Επίσης, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες,overpriced μέχρι εκεί που δεν πάει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...