catrina_p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ας παίξουμε λοιπόν... Παλιό βίντεο από το project Havok FX το οποίο ακύρωσαν όταν τους εξαγόρασε η Intel ( πράγματα από αυτό το project χρησιμοποιούνται πλέον στα νέα τους "προϊόντα" ). Smoke effects by Havok... 2006: http://www.gamespot.com/users/James_Yu/video_player?id=IHwzwjvx5bsMvDU Το Half Life 2 Deathmatch το έχεις παίξει ? Το Half Life 2 ? Havok χρησιμοποιεί.Μην πείς τώρα ότι δεν είναι καλά τα physics και τα effects γιατί θα τρελλαθούμε. Την Havok χρησιμοποιούν και τα F.E.A.R., Bioshock, World In Conflict. Δεν υπαρχει παιχνιδι που να υποστηριζει και Havok και PhysX.... Νομίζω πως έχει βγεί ένα με υποστήριξη και των δύο, αλλά μου διαφεύγει αυτή την στιγμή. σημείωση 1: Το PhysX καθώς και η Havok δεν έχει να κάνει με τα γραφικά επί αυτού, αλλά με την "επεξεργασία" και "δημιουργία/αναπαράσταση/προσωμείωση" πες το όπως θες, της φυσικής, καθώς ( επακόλουθο αυτών ) και κάποιων particle effects. Ατυχεστατο παραδειγμα ? Τι σημασια εχει αν ενα προιον παραδιδεται απο το καταστημα για Service και αν παραδιδεται απο τον ιδιωτη ? Θα φοβηθει η αντιπροσωπεια ? Καλο και αυτο... Πριν μας έλεγες πως ξέρεις πολλές περιπτώσεις απεριφθέντων RMA λόγω χαλαρού βιδώματος, λόγω στραβοβιδομένων βίδων, και γρατζουνισμένων PCB, καθώς και απερριφθέντα RMA επειδή κατάλαβαν πως είχε βγάλει ο χρήστης έστω μια φορά την εργοστασιακή ψύκτρα. Εφόσον δεν μιλάμε για γνωστά άτομα, ή έστω περιπτώσεις φίλων σου που τα είδες με τα ίδια σου τα μάτια, ποιά είναι η πηγή σου λοιπόν ? Μην πείς "το e-shop που απέριψε το RMA του τάδε ή του είπανε κλπ κλπ" γιατί περισσότερο κακό στον εαυτό σου και την εικόνα σου θα κάνεις παρά θα πείσεις τον οποιοδήποτε εδώ. ΥΓ : Αν καθισουμε να αναρτησουμε τα specs των 2 αυτων μηχανων κανεις δεν θα καταλαβει τπτ περα απο σενα απο μενα και αλλους 5-10. Δεν πειράζει, ας μην καταλάβουνε. Εγω από την άλλη μου αρέσει να μιλάω για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι και θα συνεχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά, οπότε πολύ θα μου άρεσε να αναφερθούμε και σε τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και σε θέματα προγραμματισμού. Ασε που δεν εχω την ορεξη να ασχοληθω περεταιρω με κατι στο οποιο εχω δικιο και κανει μπαμ. Το δίκιο και η ομορφιά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υποκειμενικό... πόσο μάλλον όταν αυτός που κρίνεται είναι ο εαυτός σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Bionic Commando ( FPS )Metal Knight Zero ( FPS - RPG ) APB ( MMO ) Warhammer Online: Age of Reckoning ( MMO ) Divinity 2: Ego Draconis ( RPG ) Καθως και αρκετα αλλα, ενα Google ειναι αρκετο για να τα βρει κανεις. Απλα δεν εχω χρονο να κανω ολοκληρη λιστα. τώρα αυτοί είναι "σπουδαίοι" τίτλοι?
tmjuju Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 HellasVagabond, έχεις την κάρτα πάνω από ένα μήνα? Και τόσο καιρό δεν έχεις τρέξει κανένα παίγνιον που να χρειάζεται PhysX. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν DX10.1 Δεν είδα κανέναν εδώ μέσα να φωνάζει ότι θα θα θα θα βγουν παίγνια που θα υποστηρίζουν το DX10.1 Αλλά εσύ μας λες τι θα θα θα έρθει για PhysX Και ότι ούτε και εσένα δεν σου λένε κάτι τα παλιότερα παίγνια για να τα ξαναπαίξεις με PhysX Αν και μόνο για τη φάση είμαι σίγουρος ότι τελικά θα παίξεις κάποιο από αυτά για να μην σου τη λέω Όλα τα API είναι API ;-) Το ποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο … άσε τους developers να έχουν άποψη. Ειδικά αυτούς που δεν χρησιμοποιούν κανένα από τα δύο API. Μην τρελαίνεστε. Σου έχω ξαναπεί. «Από Σεπτέμβριο» τα ξαναλέμε, μέχρι «το Δεκέμβριο» δε που θα έχουν βγει τα όποια νέα παίγνια ακόμα καλύτερα. Ανοιχτό μυαλό θέλει και όχι στρατόπεδα.
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Το Half Life 2 δεν με εντυπωσιασε με την υλοποιηση του Havok , οχι εστω οσο αφορα τα προσθετα γραφικα. Σαν μηχανη φυσικης ειναι πολυ καλη, μεχρι εκει ομως, εως τωρα φυσικα. Τυχαινει να εχω γνωστους στις περισσοτερες αντιπροσωπειες καθως και μεσα στην ASUS και την XFX ( Αμερικης ) και ετσι γνωριζω αρκετες περιπτωσεις που εχουν αρνηθει επιστροφη RMA λογου των οσων ειπα ποιο πανω. Τωρα να τα δω με τα ματια μου την ωρα που τα κοιταει το τεχνικο τμημα της εταιρειας οχι δεν τα εχω δει. Αν ειμουν θεος τοτε ισως να ειμουν παντου Τα sheets και των 2 μηχανων δεν ειναι δυσκολο να τα βρει κανεις και μπορει να εχει παρομοιες δυνατοτητες το Havok στα χαρτια αλλα εμενα οι υλοποιηση του με ενδιαφερει και οχι η θεωρια. Thresh πριν 2 μηνες ειχαμε τον πρωτο Nvidia PhysX Driver, ποσα παιχνιδια περιμενες μεσα σε 2 μηνες να ανακοινωθουν και να το υποστηριζουν ? Εξαλλου οπως ειπα δεν ειναι μονο αυτα, εχε πιστη tmjuju μα δεν θα βγουν παιχνιδια για 10.1 γιατι θα ετοιμαστουν για το 11...Ασχετα με αυτο η AMD ακομα προσπαθει να προωθησει το 10.1....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Thresh πριν 2 μηνες ειχαμε τον πρωτο Nvidia PhysX Driver, ποσα παιχνιδια περιμενες μεσα σε 2 μηνες να ανακοινωθουν και να το υποστηριζουν ? Εξαλλου οπως ειπα δεν ειναι μονο αυτα, εχε πιστη και τόσο καιρό υπήρχε η κάρτα της Ageia, δεν μου λένε κάτι οι "μόλις 2 μήνες"... άσε όπως σου είπα ότι δεν με νοιάζει η ποσότητα αλλά τα ονόματα των παιχνιδίων, τι να το κάνω το physx αν είναι άθλια τα games?
toad Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ακόμη ανοιχτό είναι αυτό το thread ? Για να ανακεφαλαιώνουμε, η γή είναι επίπεδη και η 260 διασύρει την 4870. You heard it here folks!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Για να ανακεφαλαιώνουμε, η γή είναι επίπεδη άλλα λέει ο Λιακό...
super_Vegeta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 HellasVagabond , εντάξει λογικό είναι όταν αγοράζεις κάτι να θέλεις να το υπερασπιστείς. Κάθεσε και συγκρίνεις Havoc με Physics σαν όλη η τύχη της Nvidia να βασίζεται εκεί πάνω. Σε λίγο θα αρχίσουμε να συγκρίνουμε και πιος χρησιμοποιεί καλύτερα χρώματα για το PCB. Είπαμε Physics = Havoc σε δυνατότητες, άντε να έχει κάνει η Nvidia και ένα βήμα παραπάνω αφού έχει ήδη βγάλει driver και βλέπουμε αυτό το implementation σε λειτουργία σε μερικές περιπτώσεις. Να σε ρωτήσω, την 260 την πήρες πριν βγεί η 4870?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 από ότι θυμάμαι έχει πει ότι είχε 4870 και πήγε σε GTX260
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ειχα και τις 2 και κρατησα την GTX260.
super_Vegeta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Εντάξει ότι γουστάρει αγοράζει ο καθένας, αλλά όλο το Ιντερνετ βούηξε πια με αυτες τις 4870 και 4850 ,τις επιδόσεις και την τιμή τους. Τα 99/100 λένε ότι η 4870 είναι καλύτερη απο την GTX260 σε συνολική εικόνα , ελπίζω να κατάλαβες ότι είσαι ο 1 στους 100. Το θέμα είναι ότι σου εξηγούνε συνέχεια , άτομα στα οποία φένεται η τεχνολογική κατάρτιση και τα οποία έχουνε και nvdia κάρτα άρα δεν υπάρχει θέμα fanboy σμου ,ότι η 4870 είναι καλύτερη, 15 σελίδες τώρα και εσύ συνεχίζεις εκεί "η 260 είναι καλύτερη ,εγώ μιλάω με αποδείξεις". Εσύ και κανένας άλλος . Φαντάζομαι πήρες την 4870 πρώτα και απογοιτεύτηκες που δεν έπαιζε physics?
catrina_p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Το Half Life 2 δεν με εντυπωσιασε με την υλοποιηση του Havok , οχι εστω οσο αφορα τα προσθετα γραφικα. Σαν μηχανη φυσικης ειναι πολυ καλη, μεχρι εκει ομως, εως τωρα φυσικα. Από την στιγμή που δεν ξέρεις ποιά είναι "πρόσθετα γραφικά" λόγω της Havok και ποιά όχι, λόγω ότι δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις την μηχανή, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό που λες ως βάσιμο. Τυχαινει να εχω γνωστους στις περισσοτερες αντιπροσωπειες καθως και μεσα στην ASUS και την XFX ( Αμερικης ) και ετσι γνωριζω αρκετες περιπτωσεις που εχουν αρνηθει επιστροφη RMA λογου των οσων ειπα ποιο πανω. 1) Στην Αμερική η Asus και η XFX δεν έχει αντιπροσωπείες, αλλά γραφεία τους. Και για να κάνει κάποιος RMA που να ελεγχθεί από την ίδια την Asus ή την XFX πρέπει να αποστείλει ο ίδιος ( ο ιδιώτης ) την κάρτα κατευθείαν σε αυτούς. Ξέρεις πολλούς Έλληνες που στέλνουνε την κάρτα τους για έλεγχο κατευθείαν στην Asus, XFX, κ.ο.κ. στην Αμερική ? Από περιέργεια μην έχουμε κοινούς γνωστούς, στείλε μου αν θες σε PM ποιούς ξέρεις στην Asus και την XFX. ...στα χαρτια αλλα εμενα οι υλοποιηση του με ενδιαφερει και οχι η θεωρια. Η υλοποίηση είναι η ίδια, ή σταθερή κατά ένα τρόπο, σαν ενσωμάτωση σε ένα game. Από εκεί και πέρα τι θα δείξει παραπάνω ή όχι η engine έχει να κάνει με τους developers του game. Η engine της Havok και της Ageia είναι ένα πράγμα σαν έναν δορυφορικό δέκτη ας πούμε... το ποιά κανάλια θα βλέπεις/πιάνεις και σε τι αναλύσεις ( SD ή HD, κλπ ) έχει να κάνει με το τι θα αγοράσεις εσύ ( στην περίπτωσή μας, τι θα χρησιμοποιήσει και θα σχεδιάσει ο developer του παιχνιδιού ). tmjuju μα δεν θα βγουν παιχνιδια για 10.1 γιατι θα ετοιμαστουν για το 11...Ασχετα με αυτο η AMD ακομα προσπαθει να προωθησει το 10.1.... Έρχονται μερικά DirectX 10.1 games, αλλά όπως και το DX10 δεν θα δείς κάτι το τρομερό... Όλη η φάση είναι διαφορές τύπου Crysis DirectX 9 High @ XP εναντίον Crysis DirectX 10 Very High @ Vista. και τόσο καιρό υπήρχε η κάρτα της Ageia, δεν μου λένε κάτι οι "μόλις 2 μήνες"... άσε όπως σου είπα ότι δεν με νοιάζει η ποσότητα αλλά τα ονόματα των παιχνιδίων, τι να το κάνω το physx αν είναι άθλια τα games? Παραφέρεσαι... Δεν είναι αξιοπρεπέστατο παιχνίδι το MKZ ? Screenshot Το PhysX υπάρχει καιρό τώρα, πολύ καιρό τώρα, και όχι 2 μήνες που υποστηρίζεις HellasVagabond.
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Απορω που ακριβως βλεπεις το 99 στους 100....Οταν πρωτοβγηκαν και οι 2 καρτες η GTX260 ηταν αρκετα μπροστα....Μετα η ΑΤΙ εβγαλε ενα hotfix και νεους Drivers και ολοι σχεδον τις ειχαν ισαξιες....Με την release 177.92 βλεπουμε απο 10-15% αυξηση των επιδοσεων οποτε και παλι η GTX260 παιρνει τα πρωτεια.... Αυτο που πολλοι δεν καταλαβαινετε ειναι πως αρκετα Site εκει εξω που θεωρειτε "Αξιοπιστα" υποστηριζουν την ΑΤΙ/AMD...Αλλοι λογο του οτι δεν θελουν να κλεισει και ετσι την προμοταρουν και αλλοι για αλλους λογους.... Εγω ειχα την επιλογη και των 2 , τεσταρα και τις 2, ειδα πως με το Max OC της η GTX260 εβγαινε πανω απο την 4870 και το Μax OC της με τις στοκ ψυκτρες φυσικα και ακομα πως οταν ανεβαζα λιγο τον ανεμιστηρα της ΑΤΙ δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τον θορυβο ( κανω Folding και τις νυχτες ) και ετσι κρατησα την GTX260. Αυτο ειναι ολο. Οσοι δεν μπορουν να τεσταρουν και τις 2 θα ακουσουν το Toms Hardware το Guru3d και αλλα πολλα και δικαιωμα τους ειναι. Το PhysX απο την Nvidia εγινε Release πανω κατω 2 μηνες πριν..Δεν μιλαμε για το PhysX της AGEIA που οπως αναφερα και πριν δεν το υποστηριζε κανεις γιατι λιγοι εδιναν εξτρα χρηματα για εξτρα PhysX καρτα. Αυτο αλλαζει με την ενσωματωση στις Nvidia καρτες. Και η ASUS και η XFX εχουν Tech Support Staff στην Αμερικη. Το ποιους ξερω αν ασχολιοσουν με αυτα θα το ηξερες αφου με πολλους μιλαω και σε forums οποτε αν τους ηξερες θα τους μιλουσες εκει και εσυ και θα με εβλεπες....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Παραφέρεσαι... Δεν είναι αξιοπρεπέστατο παιχνίδι το MKZ ? Screenshot Το PhysX υπάρχει καιρό τώρα, πολύ καιρό τώρα, και όχι 2 μήνες που υποστηρίζεις HellasVagabond. τύφλα να έχει το Crysis...ZOMG GIEF το είπα και εγώ αλλά δεν σχολίασε Με την release 177.92 βλεπουμε απο 10-15% αυξηση των επιδοσεων οποτε και παλι η GTX260 παιρνει τα πρωτεια.... η αύξηση 10-15% είναι από τους 175.κάτι...όχι από τους 177.83! από τους 2ους είναι πολύ μικρότερη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.