Προς το περιεχόμενο

Η ΕVGA GTX260 διασυρει την ATI 4870

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλών δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.

Μάλιστα σε παραπέμπω και σε όλα τα προηγούμενα που σου έχω αποσαφηνίσει πολλάκις αλλά που δεν τα λαμβάνεις υπόψη σου.

Αυτά που έγραψα πιο πάνω είναι απόλυτα ορθά. Αυτά που εσύ έγραψες είναι η μίση αλήθεια.

Σε έχω ρωτήσει εάν ΕΣΥ το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ?

Σε έχω ρωτήσει εάν έκατσες να ξαναπαίξεις τα παιχνίδια αυτά με physX?

Εγώ σου είπα … τα έπαιξα κάποτε και τέρμα δεν πρόκειται να τα ξαναπαίξω με PhysX – δεν είναι αρκετός λόγος.

Τώρα μου έβαλες και βίντεο. Προσωπικά έχω δει αντίστοιχα βίντεο και καταλαβαίνω τι θέες να πεις.

Απλά πάντα παρουσιάζεις το θέμα όπως σε βολεύει, και με ένα τρόπο που εάν ο χρήστης (του insomnia) είναι αδαής θα παρεξηγήσει την πραγματικότητα.

Εσύ! Που έχεις γνώση δεν είναι ανάγκη να παραπληροφορείς!

Να το πετάξει κανένας που μόλις το πρώτο-άκουσε να το καταλάβω. Αλλά το έχουμε συζητήσει αρκετά μεταξύ μας εδώ και σε παράλληλα Threads.

Τελικά, πες μου, θα σε πειράξει εάν σε χαρακτηρίσω fanatic / fanboy κ.ο.κ. ?

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1) Τα βιντεο που αναφερα δεν νομιζω πως αφηνουν χωρο για παρερμηνευση η παραπληροφορηση καθως η διαφορα στα γραφικα ειναι εμφανεστατη.

2)Το οτι εσυ δεν νιωθεις πως υπαρχει διαφορα μεταξυ PhysX και χωρις δεν σημαινει πως το ιδιο νιωθουν ολοι.

3) Ναι εχω παιξει και τα 2 GRAW με ξεχωριστη καρτα PhysX και η διαφορα ηταν αρκετη στα γραφικα ωστε το παιχνιδι να "νιωθει" πιο ρεαλιστικο.

4) Δεν θα εδινα 180ευρω που κοστιζε η PhysX καρτα οταν την δοκιμασα μονο και μονο για Extra Particle/Smoke Effects και καλυτερα Physics σε 3 παιχνιδια τοτε. Τωρα ομως μιλαμε για Ενσωματωμενη ιδιοτητα σε υπαρχουσες Nvidia καρτες καθως και μια πληθωρα παιχνιδιων που αναπτυσονται και θα υποστηριζουν PhysX.

ΥΓ : Το οτι γενικα προτιμω την NVIDIA δεν το εχω κρυψει ποτε. Το ζητημα ειναι ομως πως για να προτιμει καποιος μια εταιρεια απο μια αλλη πρεπει να υπαρχει καποιος λογος. Δεν μιλαμε εξαλλου για Κομματα ουτε για Ομαδες.

Δημοσ.
Μά όλες οι κάρτες απο 8800 και μετά ,από μεριά hardware , μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με τους drivers ενεργοποιήτε.

Οταν βγεί και Havoc profil για την Ατι το ίδιο θα είναι.

Η έκφραση "native physics" δεν μου ακούγεται καλά, αλλά τεσπα δεν θα κολλήσουμε εκεί

Εννοώ native support για physX, πώς δεν σου ακούγεται καλά δηλαδή? Πλέον η υποστήριξη physX έρχεται natively με τις κάρτες της NVidia.

Απο Wikipedia: ... to describe something running on a computer natively or in native mode meaning that it is running without any external support.

Δημοσ.
Αν παρεχεις αλλη ψυξη στην ΑΤΙ χανεις την εγγυηση..Εκτος αν δωσεις αρκετα περισσοτερα και παρεις Factory Overclocked....Η αν ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα και βαλεις ωτοασπιδες....

HellasVagabond μην τσιμπάς, αν ήταν έτσι κανένας δεν θα έκανε Overclocking κανένας δεν θα έτρεχε benchmarks κανένας δεν θα πάσχιζε για World Records και φυσικά κανένας δεν θα είχε το μικρόβιο του να αλλάζει κάθε 2 μήνες hardware. Όλο το industry κινείται γύρω απο αυτό το τριπάκι, άσχετα αν γράφεται στα ψιλά γράμματα. Άν το Πλαίσιο και το κάθε Πλαίσιο σκόπευε να σου απάγορεύσει το oveclocking δεν θα σου πούλαγε waterblocks, αντλίες, ψύκτρες, phase change και διάφορα άλλα σκατολοϊδια μόνο και μόνο γι'αυτό το σκοπό. Απλά ξέρουν οτι αυτοί που τα κάνουν είναι εθισμένοι. Ο εθισμένος πληρώνει καλά, ο εθισμένος θα εθίσει και άλλους. Ξέρουν οτι αργά η γρήγορα πάλι σε αυτούς θα πάς και θα τους τα ακουμπήσεις. Γιατί λοιπόν να μην σου κάνουν RMA με χαμόγελο αφού πάλι κερδισμένοι είναι. Όσοι απο τα άλλα καταστήματα δεν το κάνουν ή δεν ξέρουν απο business ή είναι λιγούρια. Το Πλαίσιο το έχει πιάσει για τα καλά το πνεύμα (γι' αυτό και εγώ και αρκετοί άλλοι το έχουμε κάνει πλούσιο).

Δημοσ.

Τώρα τα λές καλύτερα... επιτέλους. Σε παρακαλώ στο μέλλον να είσαι ακριβής.

Καλή φάση που έπαιξες το graw με physX ;-)

Αλλά, όπως και το 99% των υπόλοιπων δεν έβαλες άλλα παίγνια να τα ξαναπαίξεις με PhysX. Ήμουν σίγουρος εδώ και αρκετό καιρό, ότι για αυτό το λόγο δεν απαντούσες.

Στο (2) … τι εννοείς ? Δεν καταλαβαίνω… χμμμ δεν νοιώθω…

API είναι και τα δύο. Όπως έχω ξαναπεί θα προτιμούσα Open API. Αλλά αυτό είναι ουτοπικό.

Τέλος, θετικό να έχεις προτιμήσεις, απλά μη φανατίζεσαι.

Δημοσ.

@Hightech

Φυσικα και στο απαγορευουν...Το οτι σου πουλανε Waterblocks και Aftermarket ψυκτρες δεν αλλαζει κατι...Εξαλλου σπανια χαλαει μια καρτα γραφικων η ενας CPU απο ενα απλο Overclock..Σε πολλες αντιπροσωπειες αν εντοπιστει η αλλαγη ψυκτρας δεν γινεται αντικατασταση σε χαλασμενη καρτα γραφικων και στο πλαισιο αν εντοπιστει κατι τετοιο και θελει να στην κανει ο τεχνικος μπορει ανετα και τελειωνει εκει το θεμα. Δεν μιλαμε εξαλλου για το αν θα πεσεις σε καλο η σε μαλακα τεχνικο αλλα μιλαμε τι λενε οι εταιρειες και αυτο που λενε ειναι πως με την παραμικρη παρεμβαση στην καρτα ακομα και με OC η εγγυηση χανεται....Εφοσον το OC δεν εντοπιζεται ομως εμεις μιλαμε για πραγματα που εντοπιζονται.

@tmjuju

Δεν καταλαβαινω που δεν ειμουν ακριβης στο προπροηγουμενο μου ποστ....Τα ιδια ειπα που ειπα και στο προηγουμενο.

Δημοσ.
Το Havoc ΔΕΝ παραγει διαφορετικα γραφικα οπως κανει το PhysX. Το Havoc απλα κανει πιο ρεαλιστικα τα Physics ενος παιχνιδιου και αρα σε γραφικα δεν προσθετει κατι οπως το PhysX που προσθετει smoke και particle effects.

:P

Ολα τα API παράγουν ότι θέλει ο developer.

Δημοσ.

Μα δεν καταλαβαινεις πως ΑΝ το Havoc ηταν να παραγει extra γραφικα το API του θα τραβουσε κατευθειαν Raw ισχυ απο τον CPU και ετσι θα μεινονταν οι επιδοσεις στα παιχνιδια. Γιαυτο και εξαλλου εχει περιοριστει προς το παρον εστω μονο σε βελτιωση των physics. Με το PhysX πολυ απλα δεν συμβαινει κατι τετοιο.

Οπως και να εχει το να μπερδευουμε τον κοσμακη δεν ειναι σωστο. Το Bottom Line ειναι αυτη την στιγμη πιο απο τα 2 API ειναι καλυτερο και αυτο ειναι το PhysX οπως και να το δουμε.

Δημοσ.

Πάντως αν έχεις τη γνώση να αλλάξεις τη ψύκτρα σε όποια vga, μπορείς να τη ξαναβάλεις την original άνετα πριν το rma, έλεος, hellasvagabond διαβάζω τα post σου και νομίζω ότι μας θεωρείς ηλίθιους, πώς εντοπίζεται η αλλαγή ψύκτρας στις αντιπροσωπείες? Με ακτίνες Χ ??? Αλλά έτσι είναι, όταν δεν μπορούν να μιλήσουν για price/perfomance, οι nvidia fanboys λένε ότι @@@@ υπάρχει για να κάνουν derail την κουβέντα.

Αυτά και καλά κρασιά, fanboys.

(Στο άλλο πισί μου που δεν έχω στην υπογραφή, έχω 9800gtx OC δικό μου με την Hr03GT ψύκτρα της Thermalright, αυτό για να μην λέτε @@@@ όσοι θέλετε flame wars).

Δημοσ.

Νομιζω το αναφερα ηδη...

Στραβοβηδωμενες βιδες.

Χαλαρες Βιδες.

Γρατζουνιες στο PCB απο την αλλαγη.

Σταξιμο Thermal Paste στο PCB.

Και αν ηταν ΟΛΟΙ εξυπνοι δεν θα ειχα δει τοσες φορες να ακυρωνεται η εγγυηση σε καρτες λογο των παραπανω περιστατικων.

Δημοσ.

1) Και το Havok υποστηρίζει Smoke & Particle effects.

Καθώς και πολλά άλλα.

2) Υποτίθεται θα βάλει η AMD το Havok να τρέχει στους SPs της κάρτας γραφικών, οπότε έχεις GPU PhysX εναντίον GPU Havok.

3) Αυτό με τα RMA.... LOL.

Ελάχιστα είναι τα αποριφθέντα RMA, και αυτό κυρίως γιατί ο άλλος είναι κουλός και γρατζουνάει ολόκληρο PCB σα το ζώον ( είναι κατόρθωμα και αυτό ).

Όσο για τα άλλα...πραγματικά μήπως προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι καλός για κωμικός ? ( δεν συχνάζουνε σκηνοθέτες εδώ στο insomnia ατύχησες :P )

Στραβοβιδωμένες βίδες... Ω ναι! Τι δύσκολο να το καταφέρεις/διορθώσεις.

Χαλαρές βίδες... έλεος ?

Γρατζουνιές στο PCB ... Good job batman :D

Στάξιμο thermal paste στο PCB... ε ναι, αν έχεις parkinson καλύτερα να βάλεις άλλον να σου κάνει την δουλειά... κατά τα άλλα η χαρτοπετσέτα ή ένα q-tip καθαρίζει το PCB μια χαρά.

Δημοσ.

1) Προσπαθεις να αποδειξεις πως το Havoc ειναι αυτη την στιγμη εξισου καλο με το PhysX ? Θα γελασω μετα.

2) Υποτιθεται....Θα θα θα θα θα .... Μηπως η AMD θα μπει και στην Πολιτικη ?

3) Δεν θα το ελεγα Ελαχιστα αναλογικα με ποσους αλλαζουν ψυκτρες....

4) Ολες αυτες ειναι περιπτωσεις που εχουν γινει και εχουν απποριφθει RMA καρτων.

Τωρα αν ειχαν παρκινσον η οχι οπως λες δεν ειναι δουλεια μου να το γνωριζω και ουτε γιατρος ειμαι.

Δημοσ.
1) Προσπαθεις να αποδειξεις πως το Havoc ειναι αυτη την στιγμη εξισου καλο με το PhysX ? Θα γελασω μετα.

2) Υποτιθεται....Θα θα θα θα θα .... Μηπως η AMD θα μπει και στην Πολιτικη ?

3) Δεν θα το ελεγα Ελαχιστα αναλογικα με ποσους αλλαζουν ψυκτρες....

4) Ολες αυτες ειναι περιπτωσεις που εχουν γινει και εχουν απποριφθει RMA καρτων.

Τωρα αν ειχαν παρκινσον η οχι οπως λες δεν ειναι δουλεια μου να το γνωριζω και ουτε γιατρος ειμαι.

τα εχεις καψει ολα:-)

Δημοσ.

Τι τα έχει κάψει..αλλιώς λέγεται αλλά έλα που δεν επιτρέπεται να το πούμε εδώ μέσα...:rolleyes:

Έλεος ποια..αν ήσουν δικηγόρος της nvidia λιγότερα θα έλεγες ρε φίλε HellasVagabond..

Δημοσ.

Μα οταν μιλαω με γεγονοτα, οταν μεχρι και βιντεο βαζω και παει να μου βγαλει το Havok καλυτερο τι αλλο μενει να πω ? Η οταν μιλαει υποθετικα για το τι Μπορει να κανει στο μελλον η AMD ? Η οταν μου λεει πως αυτα που αναφερα τα κανουν μονο οσοι ειναι ηλιθιοι η εχουν παρκινσον? Μια βολτα να κανει απο διαφορες αντιπροσωπειες θα δει αν υπαρχουν αυτα τα φαινομενα η οχι.

Αλλο να μιλαμε με χειροπιαστες αποδειξεις και αλλο να κανουμε πλακα. Και δεν μιλαω μονο για την ΑΤΙ οταν αναφερω τα προβληματα με τις Aftermarket ψυκτρες αλλα και για την NVIDIA.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...