tmjuju Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Γιατί, ήταν αξιόπιστο ποτέ; Αλήθεια όμως, το CUDA θα χρησιμοποιηθεί τελικά στις κάρτες της ATI; Κοιτά το CUDA παρόλο που είναι ένα λίγο πιο high level API, και πάλι κάνει expose αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες… απλοϊκά το πόσα κομμάτια κώδικα μπορούν να τρέχουν παράλληλα. Το CUDA θα χρειαζόταν αρκετές τροποποιήσεις για να τρέχει το ίδιο efficient σε ΑΤΙ. Και το physX σταδιακά γίνεται optimized για να εκμεταλλεύεται και αυτό καλύτερα το cuda και την υποδομή. Θα μου φαινόταν περίεργο η ATI να ʽεμπιστευθείʼ την ομάδα ανάπτυξης της nvidia … δηλαδή ότι θα γίνει το ίδιο καλά optimized και για τις πράσινες. Καλύτερη ιδέα που έχω ακούσει έστω και εάν είναι ουτοπική για την ώρα είναι το OpenCL . Εάν υποστηριχτεί δεόντως από apple intel daamit nvidia ms (βάλτε και καμία ΙΒΜ) … κάτι μπορεί να γίνει. Δύστυχος η ιστορία αποδεικνύει ότι κάθε εταιρία θέλει να περάσει το δικό της API…
ikaruga24 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Η ιστορια εχει μας εχει μαθει ομως οτι 1 ΑΡΙ ειναι οτι χρειαζομαστε για να πανε μπροστα τα πραγματα. Το να παλευουν με 2 - 3 - 4 διαφορετικες τεχνολογιες την ιδια περιοδο δεν ειναι και οτι καλυτερο.
HighT3ch Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Το μόνο ατού της 260 έναντι της 4870 είναι το native physX. Κατά τα άλλα και οι δύο overclock-αρονται όπως και οι δύο στοιχίζουν περίπου τα ίδια χρήματα (με φθηνότερη λίγο την 4870). Η ATI κλασικά έχει μεγαλύτερο headroom για overclock έναντι των NVidia αν της παρέχεις σωστή ψύξη και έχει και DDR5 που σε overclocked συνθήκες έχει το edge. Ο μόνος λόγος που έχω δεύτερες σκέψεις είναι για το native physX που δεν το προσφέρει η 4870, όμως μέχρι τώρα οι περισσότεροι μάθαμε να παίζουμε χωρίς physX, τώρα ξαφνικά έγινε απαραίτητο? Διαβάστε και αυτό: http://www.tgdaily.com/html_tmp/content-view-38283-135.html Υγ. Είναι υπερχρονισμός και όχι υπερσυγχρονισμός - Overclocking λέγεται όχι Oversynchronization ούτε Oversyncing
HellasVagabond Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Αν παρεχεις αλλη ψυξη στην ΑΤΙ χανεις την εγγυηση..Εκτος αν δωσεις αρκετα περισσοτερα και παρεις Factory Overclocked....Η αν ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα και βαλεις ωτοασπιδες....
antonl Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Αλήθεια τι ενοείς native-physics? PhysX :> Ότι δε χρειάζεται την κάρτα της Ageia για να απεικονίσει τα αντίστοιχα γραφικά αλλά μπορούν να αναπαραχθούν από την ίδια. Αν παρεχεις αλλη ψυξη στην ΑΤΙ χανεις την εγγυηση..Εκτος αν δωσεις αρκετα περισσοτερα και παρεις Factory Overclocked....Η αν ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα και βαλεις ωτοασπιδες.... Υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση αν απλώς βιδώσεις την παλιά, stock ψύκτρα επάνω πριν την επιστροφή της;
super_Vegeta Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 PhysX :>Ότι δε χρειάζεται την κάρτα της Ageia για να απεικονίσει τα αντίστοιχα γραφικά αλλά μπορούν να αναπαραχθούν από την ίδια. Μά όλες οι κάρτες απο 8800 και μετά ,από μεριά hardware , μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με τους drivers ενεργοποιήτε. Οταν βγεί και Havoc profil για την Ατι το ίδιο θα είναι. Η έκφραση "native physics" δεν μου ακούγεται καλά, αλλά τεσπα δεν θα κολλήσουμε εκεί
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση αν απλώς βιδώσεις την παλιά, stock ψύκτρα επάνω πριν την επιστροφή της; απολύτως κανένα...
HellasVagabond Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Το Havoc ΔΕΝ παραγει διαφορετικα γραφικα οπως κανει το PhysX. Το Havoc απλα κανει πιο ρεαλιστικα τα Physics ενος παιχνιδιου και αρα σε γραφικα δεν προσθετει κατι οπως το PhysX που προσθετει smoke και particle effects. Και 1 γρατζουνια αν εχει η καρτα , η 1 βυδα ξελασκαρισμενη , η 1 βυδα στραβωβηδωμενη η εγγυηση χανεται...Αν και εφοσον το εντοπισουν απο την αντιπροσωπεια...Το ξερω γιατι το εχω δει πολλες φορες να γινεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 για αυτό αγοράζουμε πάντα από Πλαίσιο
HellasVagabond Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Κατι μου λεει πως τελευταια και το ΠΛΑΙΣΙΟ αρχιζει να πονηρευεται....
tmjuju Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Το Havoc ΔΕΝ παραγει διαφορετικα γραφικα οπως κανει το PhysX. Το Havoc απλα κανει πιο ρεαλιστικα τα Physics ενος παιχνιδιου και αρα σε γραφικα δεν προσθετει κατι οπως το PhysX που προσθετει smoke και particle effects. Και 1 γρατζουνια αν εχει η καρτα , η 1 βυδα ξελασκαρισμενη , η 1 βυδα στραβωβηδωμενη η εγγυηση χανεται...Αν και εφοσον το εντοπισουν απο την αντιπροσωπεια...Το ξερω γιατι το εχω δει πολλες φορες να γινεται. Οχου… πάλι τα ίδια με το physX Βρε σύ διαβάζεις τι σου γράφω πιο πάνω και αλλού? Όσο σημαντικό είναι το physX άλλο τόσο το DX10.1 ή τα όποια άλλα μικρά bullets. Tα HAVOC/PhysX είναι API… είτε με αυτά είτα και χωρίς εάν ο DEVELOPER αποφασίζει βάζει extra particles/effects/etc. Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ένας developer το physX για να βγάλει extra effects.- Όσο για τις εγγυήσεις … το ίδιο ίσχυei για όλες τις εταιρίες όχι μόνο για την ati/nvidia.
liopyr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Κατι μου λεει πως τελευταια και το ΠΛΑΙΣΙΟ αρχιζει να πονηρευεται.... To πλαίσιο δεν τα δέχεται επειδή είναι άσχετοι ή δεν καταλαβαίνουν πότε έχει αλλαχτεί μία ψύκτρα π.χ στην κάρτα γραφικών. Τα δέχεται έχοντας γνώση, για λόγους εξηπηρέτησης προς τον πελάτη. Και με αυτόν τον τρόπο έχει φτιάξει το καλύτερο όνομα όσων αφορά το after sales support. Kαι γι'αυτό το προτιμούμε και το προτείνουμε. Αν αποφασίσει να αλλάξει τακτική, το ίδιο εύκολα θα αλλάξουμε και εμείς προτιμήσεις.
HellasVagabond Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Βασικα μαλλον δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις οποτε ας το ξαναδιατυπωσω. Στα παιχνιδια που εχουν υποστηριξη για PhysX δεν βελτιωνονται μονο τα Physics οπως στο Havoc αλλα επισης βελτιωνονται τα Smoke/Particle Effects. Δεν νομιζω πως μπορω να το κανω πιο Λιανα απο αυτο. Θα βοηθησω λιγακι ομως.. http://www.youtube.com/watch?v=MOSmdhwpJ0U Ελπιζω με αυτα να καταφερουν να δουν τι εννοω οσοι δεν καταλαβαινουν απο απλα λογια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.