outlaw star Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 τα μάθατε τα νέα???σε λίγο θα καιρό θα έχουμε ativsnvidia και στο κουπόνι του στοιχήματος!το παρατραβάμε το πράγμα στα άκρα χωρίς λόγο...εν ολίγης τα reviews απο ένα κάρο sites υπάρχουν στο internet ασ τα διαβάσει ο καθένας και ας σχηματίσει την άποψή του...πάντως στο παιδί που άνοιξε το topic εγώ θέλω να πω ότι σίγουρα και οι 2 κάρτες είναι κοντά σε επιδόσεις τώρα το ποια είναι η πιο γρήγορη δε θα κάτσω να μπω στη διαδικασία διότι ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει οπότε δεν έχει νόημα,αλλά όχι και την διασύρει να είμαστε και λίγο σοβαροί....διότι και αξιόπιστα να θεωρήσουμε τα reviews που μας δίνεις η διαφορά δεν είναι τέτοια που να σηκώνει τέτοιο όρο...και αυτό το λέω για να μη παρασύρουμε αναίτια άτομα που δε ξέρουν πολλά πράγματα και μπαίνουν εδώ για να μάθουν και να ρωτήσουν ...
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Οντως πολυ το τραβηξαμε. Ο καθενας ειναι ελευθερος να αγοραζει οτι θελει, μακαρι να μπορουσαν ολοι να εχουν και τις 2 καρτες ωστε να εβλεπαν απο μονοι τους ποια ειναι καλυτερη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 There Can Be Only One sorry αλλά αυτό είναι failed στην περίπτωση μας
grimpr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ενα μάτσο βλακείες απο fanboys. Ο πραγματικός πόλεμος γίνεται ανάμεσα στην Nvidia και την Intel, δίδοντας το PhysX στην ATI, η NVIDIA προσπαθεί να προωθήσει το PhysX οχι μόνο στα παιχνίδια αλλά και σε εφαρμογές και να αφήσει την Intel οσο γίνεται πιο πίσω, ο 2ος λόγος ειναι το βάρος που έχει ρίξει ειδικά η NVIDIA στα GPGPU APIS οπως το δικο της CUDA και αρκετά αλλα, με σκοπό να προωθήσει της GPU σαν απαραίτητο συνεπεξεργαστή για multimedia και οχι μονο εφαρμογές...Ετσι μπαίνει δυνατα στις εφαρμογές multimedia/science computation που ήτανε πριν 1-2 χρονια αποκλειστικότητα των επεξεργαστών x86 της Intel και AMD, ενα πράγμα που δεν θελει η Intel με τίποτα διοτι απλα μηδενίζει το υψηλό κόστος μιας καινούργιας CPU...Ποιος επαγγελματίας θα δωσει 300+ ευρω για cpu οταν με ενα φτηνο dualcore των 50 ευρω και μια middle class GPU των 150 θα σπερνει σε επιδοσεις σε multimedia/science/video εφαρμογες τους πιο πανάκριβους επεξεργαστές της Intel?, ήδη οι εταιρίες software ανακοινωνουνε την πλήρη υποστήριξη τους στης τεχνολογίες της NVIDIA και AMD/ATI , η ADOBE ανακοίνωσε οτι το Photoshop CS4 θα τρέχει τα φίλτρα του στην GPU, και έρχονται πολλά ακόμη...και οχι, o Nehalem δεν θα δώσει τίποτα παραπάνω για τα παιχνίδια σας ούτε και θα υπερχρονίζεται σε σχέση με τον Q6600 που εχετε, η Intel με τον Nehalem απλά έγινε AMD compatible αρχιτεκτονικός και με αυτό παραδέχτηκε την κατωτερότητα της όλα αυτά τα χρόνια σε αυτόν τον τομέα. H απάντηση της Intel στην απειλή της GPU; μα φυσικά μια δικιά της GPU, η γνωστή Larrabee άλλα με μια διαφορά, θα προγραμματίζεται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις υλοποιήσεις της NVIDIA και AMD/ATI.
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Το Larrabee εχει πολυ καιρο μεχρι να υλοποιηθει....Και ως τοτε και η ΑΤΙ και η Nvidia θα εχουν βγαλει αρκετα νεα μοντελα.
ikaruga24 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ενα μάτσο βλακείες απο fanboys. Ο πραγματικός πόλεμος γίνεται ανάμεσα στην Nvidia και την Intel, δίδοντας το PhysX στην ATI, η NVIDIA προσπαθεί να προωθήσει το PhysX οχι μόνο στα παιχνίδια αλλά και σε εφαρμογές και να αφήσει την Intel οσο γίνεται πιο πίσω, ο 2ος λόγος ειναι το βάρος που έχει ρίξει ειδικά η NVIDIA στα GPGPU APIS οπως το δικο της CUDA και αρκετά αλλα, με σκοπό να προωθήσει της GPU σαν απαραίτητο συνεπεξεργαστή για multimedia και οχι μονο εφαρμογές...Ετσι μπαίνει δυνατα στις εφαρμογές multimedia/science computation που ήτανε πριν 1-2 χρονια αποκλειστικότητα των επεξεργαστών x86 της Intel και AMD, ενα πράγμα που δεν θελει η Intel με τίποτα διοτι απλα μηδενίζει το υψηλό κόστος μιας καινούργιας CPU...Ποιος επαγγελματίας θα δωσει 300+ ευρω για cpu οταν με ενα φτηνο dualcore των 50 ευρω και μια middle class GPU των 150 θα σπερνει σε επιδοσεις σε multimedia/science/video εφαρμογες τους πιο πανάκριβους επεξεργαστές της Intel?, ήδη οι εταιρίες software ανακοινωνουνε την πλήρη υποστήριξη τους στης τεχνολογίες της NVIDIA και AMD/ATI , η ADOBE ανακοίνωσε οτι το Photoshop CS4 θα τρέχει τα φίλτρα του στην GPU, και έρχονται πολλά ακόμη...και οχι, o Nehalem δεν θα δώσει τίποτα παραπάνω για τα παιχνίδια σας ούτε και θα υπερχρονίζεται σε σχέση με τον Q6600 που εχετε, η Intel με τον Nehalem απλά έγινε AMD compatible αρχιτεκτονικός και με αυτό παραδέχτηκε την κατωτερότητα της όλα αυτά τα χρόνια σε αυτόν τον τομέα. H απάντηση της Intel στην απειλή της GPU; μα φυσικά μια δικιά της GPU, η γνωστή Larrabee άλλα με μια διαφορά, θα προγραμματίζεται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις υλοποιήσεις της NVIDIA και AMD/ATI. Ο Larrabee θα βγει καλο 2009 (γενικα). Ως τοτε θα δουμε πως εχει η κατασταση.
grimpr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Περι Larrabee. Η Intel δεν αποσκοπεί να κερδίσει στην αγορά καρτών γραφικών για Gaming, δεν είναι τοσο ηλίθια να προμοτάρει την Larrabee σαν μια νέα super gaming GPU, η φήμες για τις επιδόσεις της την δείχνουν αρκετά αδύνατη στα παιχνίδια και με αρκετά υψηλό κόστος, αυτο φαινετε ξεκάθαρα απο τα specifications της Larrabee (Differences with current GPUs), αποσκοπεί αποκλειστικά να μην αφήσει την NVIDIA και AMD να κυριαρχήσουν με τα API (Cuda και OpenCAL) τους για media εφαρμογές σε όλη την αγορά software για PC, χάνοντας ετσι ενα τεράστιο και κερδοφόρο τμήμα της ...κανένας δεν θα δίνει δεκάρα για τα media register extensions της Intel τύπου SSE, ούτε για τους super duper νέους επεξεργαστές της, ούτε εαν τρέχουνε στα 6ghz, απο την στιγμή που μια πολύ πιο φτηνότερη GPU θα τους τρώει για πρωινό. Μένει μονο πόσο γρήγορα η NVIDIA και η AMD/ATI κάνουνε πιο εύκολη την ζωή των προγραμματιστών που έχουνε ξεκινήσει να υλοποιούν εφαρμογές και να τους κλειδώσουν οριστικά στην πλατφόρμα τους.
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δεν μπορουμε να ξερουμε μεχρι το 2009 τι GPUs θα εχουν λανσαρει οι ΑΤΙ και ΝVIDIA και αν θα ειναι χειροτεροι η καλυτεροι σε επιδοσεις με το Larrabee.
outlaw star Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 υπάρχει ήδη ποστ για το larrabee απο τον ailouro
dkmaster Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση. Εγώ έχω μια Gainward Bliss 7900GT και θέλω να αλλάξω κάρτα. Είμαι λοιπόν μεταξύ των δύο που αντικρούονται εδώ και ρωτώ το εξής. Ποια από τις δύο να πάρω εγώ που το μόνο που θέλω είναι να παίζω χαλαρά το far cry 2 και τα Crysis σε 1280 χ 1024 και όλα high?
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Όποια και να πάρεις χαλαρά.To Crysis με 4850 σε 22άρα όλα high απατσάριστο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 με μια 4850 είσαι οκ
DIM1000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέχρι τώρα οτι και να λέμε, η Nvidia είναι καλύτερη απο τις ΑΤΙ. Βέβαια η αΤΙ πάντα είχαν πολύ πιο εξωτικά χαρακτηριστικά και καλύτερη τιμή οπότε για το λίγο που έχαναν, άξιζαν απο θέμα τιμής απόδοσης. Μετά την 8800GT η Nvidia έβγαλε αξιόλογη και φτηνή κάρτα γραφικών. Μέχρι τότε υπρτερούσε μεν αλλα ηταν πανάκριβες. Πάντως αν και είμαι Nvidiakias, πιστεύω οτι αν η ΑΤΙ κατάφερνε να βρεί άκρη με Drivers και την υποσττήριζαν και λίγο καλύτερα οι κατασκευαστές παιχνιδιών. η Nvidia θα είχε πολύ σοβαρό θέμα. Προς το παρών δυστυχώς πολλές δυνατότητες των ΑΤΙ πάνε χαμένες απο θέμα εκμετάλλευσης Drivers. Οχι όμως οτι δεν είναι καλές κάρτες...
John-lamia Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέχρι τώρα οτι και να λέμε, η Nvidia είναι καλύτερη απο τις ΑΤΙ. Βέβαια η αΤΙ πάντα είχαν πολύ πιο εξωτικά χαρακτηριστικά και καλύτερη τιμή οπότε για το λίγο που έχαναν, άξιζαν απο θέμα τιμής απόδοσης. Μετά την 8800GT η Nvidia έβγαλε αξιόλογη και φτηνή κάρτα γραφικών. Μέχρι τότε υπρτερούσε μεν αλλα ηταν πανάκριβες. Πάντως αν και είμαι Nvidiakias, πιστεύω οτι αν η ΑΤΙ κατάφερνε να βρεί άκρη με Drivers και την υποσττήριζαν και λίγο καλύτερα οι κατασκευαστές παιχνιδιών. η Nvidia θα είχε πολύ σοβαρό θέμα. Προς το παρών δυστυχώς πολλές δυνατότητες των ΑΤΙ πάνε χαμένες απο θέμα εκμετάλλευσης Drivers. Οχι όμως οτι δεν είναι καλές κάρτες... DIM1000 εγγραφη 2006! μινηματα 1! μπραβο!!! περασες κ δεν ακουμπισες... το θέμα είμαι με ποια κριτήρια αγοράζεις την κάρτα, κ όχι ποια είναι καλύτερη εταιρία! να τα τσεπώσουν θέλουν κ οι δυο. αν κ έχω να πάρω nvιdia απ το 2005 με 2006 λογο οτι ειχα προβλιματα με αυτες σε 4 διαφορετικα μοντελα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αυτό που δε μ΄ αρέσει είναι ο τομέας το μάρκετινγκ που έχει, ο τιμολογιακός κατάλογος, κ τα ανακυκλωμένα μοντέλα ( g80 to g92 ) παντός με την τελευταία έκδοση καρτών δεν λέει να το βάλει κάτω( 260 - 280 ) κατά την γνώμη μου μπορεί να κατεβάσει την 280 στα 320 με 350 ? αλλά κρατάει την μύτη ψιλά απ ότι φαίνεται για ιδεολογικους λόγους! σοσο αναφορα για drivers, η nvidia εχει γινει απαράδεκτη τον τελευτεο καιρο.... οσο αναφορα τωρα για την καινουρια εκδοση των cores της nvidia θα διξουν μονο οι τιμες γιατι τα υπολιπα ειναι περιτα! οπως καταφερε να αποδιξει η ΑΤΙ βεβαια!!!! (αντε ρε intel βγαλε καμια καρτα ....)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 κατά την γνώμη μου μπορεί να κατεβάσει την 280 στα 320 με 350 ? αλλά κρατάει την μύτη ψιλά απ ότι φαίνεται για ιδεολογικους λόγους!σοσο αναφορα για drivers, η nvidia εχει γινει απαράδεκτη τον τελευτεο καιρο.... αφού δεν έχεις ιδέα τι παίζει ρε John τι μιλάς... η τιμή της GTX280 στη Γερμανία είναι στα 300 euro... μέχρι και στο overclockers.co.uk στην Αγγλία που θεωρείται ακριβό πλέον την έχει στα 310-315 euro! απλά εδώ στην Ελλάδα η τιμή είναι σε υψηλά επίπεδα... γιατί τι έχουν οι drivers της Nvidia?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.