Προς το περιεχόμενο

latex και ελληνικά

Komet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιώ το TeXShop για το latex και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Όμως ήρθε η ώρα να γράψω ελληνικό κείμενο κι αναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει για το τι πρέπει να κάνω για να γράφω ελληνικό κείμενο (πληκτρολογώντας ελληνικούς χαρακτήρες). Διορθωτής κειμένου θα ήταν επίσης επιθυμητός!

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εύκολη απάντηση και για τα δύο:

Για ελληνικά υπάρχει το πακέτο greektex.

Το κατεβάσεις, το εγκαθιστάς και στο αρχείο σου το φορτώνεις με

>\usepackage{greektex}

Τώρα για ορθογραφικό έλεγχο, κατέβασε το cocoASpell και το ελληνικό dictionary και είσαι έτοιμος.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, απλά να προσθέσω ότι πρέπει να προσέξεις τι encoding χρησιμοποιείς στον κειμενογράφο σου για τα ελληνικά, και να το περάσεις και αυτό στις αρχικές εντολές του κειμένου σου.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, απλά να προσθέσω ότι πρέπει να προσέξεις τι encoding χρησιμοποιείς στον κειμενογράφο σου για τα ελληνικά, και να το περάσεις και αυτό στις αρχικές εντολές του κειμένου σου.

Σωστός! Ξέχασα να το αναφέρω το encoding! :-)

Οκ, ευχαριστώ και τους δύο. Τελικά νομίζω ότι το έφτιαξα. Νομίζω παρόλο αυτά ότι χρησιμοποιώ το babel:

\documentclass[a4paper]{article}

\usepackage{ucs}

\usepackage[utf8]{inputenc}

\usepackage[english,greek]{babel}

\begin{document}

%%% switch to english

\selectlanguage{english}

english

\selectlanguage{greek}

\emph{αγγλικά}

και είναι όλα οκ.

Δύο ερωτήσεις ακόμα:

1) Πως αλλάζω τα fonts, μια και τα συγκεκριμένα δεν μου αρέσουν;

2) Επί μήνες προσπαθώ να κάνω το cocoaspell να δουλέψει αλλά δεν μπορώ... Έχω κάνει post και εδώ αλλά τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ επιλέγω τα λεξικά που θέλω από το system preferences, δεν μου τα κρατάει και κάθε φορά που πάω στο system preferences είναι ξε-τικαρισμένα.

Καμία λύση σε αυτά?

Ευχαριστώ,

Για να είμαι ειλικρινής το babel δεν με βόλεψε ποτέ γιατί πρέπει να βάζεις κάθε φορά ολόκληρη εντολή για να βάλεις χαρακτήρα από την άλλη γλώσσα, (εκτός αν ορίσεις συντόμευση της εντολής στην αρχή αλλά και πάλη είναι ιστορία) σε αντίθεση με το greektex που απλά βγάζει ότι χαρακτήρα γράψεις, οπότε αξίζει τον κόπο της εγκατάστασης.

Για τα fonts δεν ξέρω, δεν το 'χω ψάξει, αν και νομίζω ότι το greektex έχει δικές του.

Για το cocoaspell δεν το ξέρω και δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...