dusty Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Εχω συναρμολογησει μονος μου τον η/υ μου. Εχουν περασει 6 μηνες και τωρα τελευταια εχει αρχισει να κανει shut down απο μονο του. Ετρεξα το everest και εφτασα τον επεξεργαστη στους 85 βαθμους χωρις να κλεισει ο υπολογιστης, αλλαξα τροφοδοτικο, εβαλα ενα thermaltake 700w, τιποτα. Το πηγα στο πλαισιο, μου ειπαν οτι ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη δεν ειχε "κλειδωσει" καλα και για αυτο ανεβαζε θερμοκρασιες και εκλεινε. Οντως δε το ειχα σταθεροποιησει σωστα. Οταν το πηρα ομως, την αλλη μερα, παλι εκλεισε. Εχω εγγυηση για ολα τα μερη του υπολογιστη και θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να μαθω ποιο απο ολα εχει προβλημα να παω να το αλλαξω. Αν μπορει να δωσει καποιος οποιαδηποτε συμβουλη θα σας ημουν υποχρεος. cpu intel core 2 duo e8400 3.00ghz ram corsair 2 gb kit (x2) 4g 800 mhz motherboard albatron pxp35 hdd w/d 500gb sata 2, samsung sata 2 500 gb
Venisk Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Ετρεξα το everest και εφτασα τον επεξεργαστη στους 85 βαθμους χωρις να κλεισει ο υπολογιστης, Εννοείς πως παρακολουθούσες απλά το everest και η cpu σου ανέβηκε μέχρι τους 85 βαθμούς? Οταν το πηρα ομως, την αλλη μερα, παλι εκλεισε Πόσο είχε φτάσει η θερμοκρασία πριν κλείσει..έπαιζες κάποιο παιχνίδι? Παρακολούθησε τις στροφές του ανεμιστήρα πάνω στον επεξεργαστή σου..αν μπορείς πιάσε κ την ψήκτρα να δεις αν όντως ζεματάει..
dusty Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Τον πιεσα με το everest, και οχι ειναι συνηθως στο idle οταν κλεινει. Δηλαδη, οταν κανω δουλεια στον υπολογιστη ειναι μια χαρα μολις τον αφησω ομως καποια στιγμη θα κλεισει. Μπορει να περασουν και 10 ωρες μεχρι να γινει αυτο. Αυτη τη στιγμη ο ανεμιστηρας ειναι στις 1000 - 1200 στροφες. Α, εχω επισης μια καρτα γραφικων ATI RADEON 2400 και TERRATEC AUREON 5.1
Venisk Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Σε idle τι θερμοκρασίες φτάνει?σε ρωτάω γιατί αν κλείνει και στους 45 βαθμούς τότε δεν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας.. Κοίταξες τις θερμοκρασίες της κάρτας σου? Για να είσαι καλυμμένος έκανες κάποιο scan μήπως κ είναι ιός?
dusty Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 H cpu αυτη τη στιγμη ειναι στους 26 με air condition ομως, αλλα χωρις αυτο φτανει στους 45 - 50. Yποθετω οτι η καρτα ειναι η GPU αυτη τη στιγμη ειναι στους 41. Scan εχω κανει για οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις, αν υπηρχε κατι πιστευω θα το εχει βρει.
Venisk Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Ναι η κάρτα γραφικών είναι η gpu(graphic processor unit) Ιο πρέπει να έχεις..εγκατέστησε τα nod32 smart security κ spyware doctor...πρώτα απεγκατέστησε οτιδήποτε έχεις πάνω.. Βλέπεις καμία μπλε οθόνη μήπως?
dusty Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μπλε οθονη ναι, που και που, οχι πολυ συχνα. Εχω 64μπιτα βιστα ελπιζω τα spyware doctor και nod 32 να τρεξουν.
Venisk Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Το nod σίγουρα γιατί το έχω κ εγώ σε 64 vista..το spyware doctor δεν θα τρέξει..βάλε το ad aware pro.. Όποτε πάμε ακόμα πιο κοντά..προλαβαίνεις να δεις τι γράφει αυτή η μπλε οθόνη? Ίσως τελικά το πρόβλημά σου να είναι κάποιος ελαττωματικός driver.. Αν θέλεις βοήθεια να "βρεις" το nod ή το ad aware στείλε pm.
dusty Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Εκανα με το nod και το ad aware, κατι βρηκαν. Ξαναπερασα τους drivers της καρτας γραφικων (αφου τους απεγκατεστησα), προς το παρον δεν εχει κλεισει.
Venisk Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Ωραία..πέρασε πάλι κ τους οδηγούς της μητρικής σου..τους νεότερους εννοείτε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.