Massiv0r Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Να μαστε παλι σημερα θελω να κανω Resize τον Clicked δισκο και να βγαλω χωρο απο τον παραπανω NTFS (HD-Multimedia) δοκιμασα με 2-3 Live CD Ubuntu,Suse,kde αλλα κανενα δεν με αφηνει,με αφηνει βεβαια να βαλω χωρο στο Extended αλλα δεν τον μετραει στο ext3 partition (το Unallocated space) επισης δοκιμασα να βγαλω λιγο χωρο απο το ext3 partition του Linux και εχει 2 διαφορετικα Unallocated στον ιδιο δισκο (Extended) μπορειτε να μου πειτε πως θα το κανω? Συγνωμη για το καθημερινο πριξιμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopoul Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Το GParted είναι απλά ένα front-end, βασίζεται σε άλλα προγράμματα για να κάνει τις δουλειές με τα partition. Αν κάποια από αυτά τα προγράμματα δεν είναι εγκατεστημένα, το GParted θα έχει περιορισμένες δυνατότητες. Καλύτερα δοκίμασε live cd που έχει το GParted πλήρως ρυθμισμένο όπως πχ Parted Magic, SystemRescueCd, GParted LiveCD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 δείξε αυτό που σ' αφήνει να κάνεις με ένα screenshot πρέπει να "καταλάβεις κάπως", τί είναι τα partitions (και εγώ δεν τα ξέρω καλά !) όταν θέλουμε να μεγαλώσουμε ένα, ο νέος χώρος που θα πάρουμε, πρέπει να είναι δίπλα του το πρήξιμο δεν είναι πρόβλημα τα χέρια πίσω απ' το κεφάλι ίσως είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_(computing) πιθανή λύση: από win κάνεις defrag το partition των win το κάνεις μικρότερο (μένει χώρος πχ α) απο Linux σβύνεις το swap επεκτείνεις το ext3 ώστε να περιλάβει και το swap ξαναεπεκτείνεις το ext3 ώστε να περιλάβει και το α κόβεις ένα χώρο απ'το ext3 και τον κάνεις swap ελπίζω κάπως έτσι να γίνεται απο "συμβουλές" είμαι πρώτος αλλά στις "οδηγίες" μάλλον θέλω λίγη δουλειά ακόμα !:mrgreen: Massiv0r, ελπίζω να μη θυμώσεις ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει σε δύο βήματα, δεν αφήνει το *parted να το κάνεις σε ένα. Π.χ. πρώτο βήμα να μικρύνεις το NTFS και να προσθέσεις το χώρο του στο extended (θα φάει ώρα γιατί θα μετακινήσει τα δεδομένα όλου του extended, ===>apply, και δεύτερο βήμα μετά να ενώσεις τον ελεύθερο χώρο με το sda6. Πάντως εγώ προτείνω να κάνεις άλλη διαδικασία, ώστε το extended να αντικατασταθεί από primary. Αυτό και πιο γρήγορο θα είναι και νομίζω πιο ασφαλές (το gparted μου έχει βγάλει κάτι προβλήματα σε move extended partition): 1. Μικραίνεις το NTFS 2. Δημιουργείς ένα νέο primary ακριβώς μετά το NTFS 3. Κάνεις copy data (έχει επιλογή το *parted) από το ext3 στο νέο primary που δημιούργησες 4. Σβήνεις το extended 5. Μεγαλώνεις το νέο primary και αφήνεις λίγο στο τέλος για swap 6. Δημιουργείς το swap (πάλι primary, θα έχεις 3 primary τελικά) 7. Κάνεις grubinstall ώστε να ενημερωθεί το menu.lst για τις αλλαγές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 θα έχει όμως μέχρι 4 partitions σύνολο καλημέρα alkisg . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει σε δύο βήματα, δεν αφήνει το *parted να το κάνεις σε ένα. Π.χ. πρώτο βήμα να μικρύνεις το NTFS και να προσθέσεις το χώρο του στο extended (θα φάει ώρα γιατί θα μετακινήσει τα δεδομένα όλου του extended, ===>apply, και δεύτερο βήμα μετά να ενώσεις τον ελεύθερο χώρο με το sda6. Πάντως εγώ προτείνω να κάνεις άλλη διαδικασία, ώστε το extended να αντικατασταθεί από primary. Αυτό και πιο γρήγορο θα είναι και νομίζω πιο ασφαλές (το gparted μου έχει βγάλει κάτι προβλήματα σε move extended partition): 1. Μικραίνεις το NTFS 2. Δημιουργείς ένα νέο primary ακριβώς μετά το NTFS 3. Κάνεις copy data (έχει επιλογή το *parted) από το ext3 στο νέο primary που δημιούργησες 4. Σβήνεις το extended 5. Μεγαλώνεις το νέο primary και αφήνεις λίγο στο τέλος για swap 6. Δημιουργείς το swap (πάλι primary, θα έχεις 3 primary τελικά) 7. Κάνεις grubinstall ώστε να ενημερωθεί το menu.lst για τις αλλαγές Σκεφτομαι να δοκιμασω αυτο αλλα μετα δεν ξερω πως να φτιαξω το Grub και βαριεμαι να ξαναρυθμιζω το fstab Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.