Προς το περιεχόμενο

"Εξαφανίστηκε" η μονάδα D του υπολογιστή μου!

pandora-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι γίνεται όταν εξαφανίζεται ο D από παντού?

Δεν βλέπω τη Μονάδα DVD/CD-RW (D:) ούτε στο "Ο Υπολογιστής μου" ούτε πουθενά!

Ούτε το κουμπί ανταποκρίνεται όταν το πατάω για να ανοίξει και να τοποθετήσω CD.

Τι κάνω τώρα?

Υπάρχει λύση?:cry:

Δημοσ.

Το ότι δεν ανοίγει με το πάτημα του κουμπιού δεν είναι και πολύ καλό.

Αν δεν έχει φύγει το βύσμα της τροφοδοσίας (δύσκολο), μάλλον χάλασε.

Δημοσ.

Να σου πω κάτι...όταν το πατάς ανάβει κανένα λαμπάκι??? Γιατί και το δικό μου τα δεύτερο που εχω το κάνει που και που αυτα(να μην ανοίγει και να μην το βρίσκω πουθενά μέσα στον υπολογιστή μου) αλλά κάποια φορά άνοιξε και τότε του έβαλα ένα σίντι και από τότε αν το εχω μέσα δουλεύει μια χαρούλα!

Δημοσ.

Φαντάζομαι έλεγξες μέσα στο pc πίσω απο το driver το καλωδιάκι που παίρνει ρεύμα και το δεύτερο πλατύ καλώδιο αν κάνουν καλή επαφη.

Κάτι άλλο που μπορεί να φταίει είναι τα jumperakia εκεί ανάμεσα στα δυο καλώδια που λέμε. Αν έχεις δυο συσκευές σε ένα πλατύ καλώδιο πρέπει στη μία το jumper να είναι στη θέση master και στην άλλη συσκευή στη θέση slave (ή και στις δύο συσκευές στη θέση cs). Αν είναι μια συσκευή πάνω στο πλατύ καλώδιο τότε το βάζεις στην master ή στην cs.

CD15.jpg

Ούτε αυτό δε πιάνει? Ίσιωσε συνδετήρα και χώστον αργά σταθερά και με λίγη δυναμη :-) σε μια τρυπούλα που έχει μπροστά το drive, αυτό ανοιγει το πορτάκι έιτε είναι στο ρεύμα το drive είτε οχι.

cpu-6-cd-rom.jpg

Αν δε πιάσουν αυτά ξεβίδωσε το βγάλτο απο το pc και κοπάνα το, όταν το ξαναβάλεις μπορεί να δουλεύει

το χω κάνει γι αυτό σου λέω :-D

Δημοσ.

Αν δε πιάσουν αυτά ξεβίδωσε το βγάλτο απο το pc και κοπάνα το, όταν το ξαναβάλεις μπορεί να δουλεύει

το χω κάνει γι αυτό σου λέω :-D

Ε, όχι!! Δε γίνονται αυτά!

Καταρχάς οι οδηγίες & οι φωτογραφίες σου ήταν αναλυτικότατες, με βοήθησαν τρομερά!

1) Κοίταξα τα καλώδια και ήταν όλα όπως μου είπες πως πρέπει να είναι.

2) Συνδετήρα δε μπορούσα να δοκιμάσω διότι δεν έβρισκα...την τρύπα!:lol:

3) Κατέφυγα στην τρίτη λύση σου: Tο ξεβίδωσα, το έβγαλα, το φύσηξα, το χτύπησα λιγάκι και το ξανάβαλα στη θέση του. Όταν ξανάνοιξα το pc δούλευε κανονικά!

Τόσο απλά!

Ευχαριστώ για όλα NeuroN!!

Πάω να γράψω σιντάκι...

Δημοσ.
Γιατί και το δικό μου τα δεύτερο που εχω το κάνει που και που αυτα(να μην ανοίγει και να μην το βρίσκω πουθενά μέσα στον υπολογιστή μου)

fe31h, μήπως πρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο που έκανα κι εγώ?:-D

Όλα καλα...

Δημοσ.
fe31h, μήπως πρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο που έκανα κι εγώ?:-D

Όλα καλα...

λες??? Μπα δεν χρειάζεται... Εξαλου το εχω για δεύτερο και για να ακούω μουσική οπότε του εχω ένα σιντι μουσικής μέσα και δουλεύει τέλεια! Πάντα...

Το κακό είναι ότι το κύριο μου έχει πρόβλημα κατά την εγράφη ενός σιντι:-( άσε θα ανοίξω άλλο θέμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...