mariosk1gr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα, πρόσφατα μπήκα στο Forthnet 2play και επειδή πριν λίγες ημέρες αγόρασα ένα λάπτοπ, σκέφτηκα να συνδέσω το παλιό μου Router Linksys WRT54G με το μόντεμ της Forthnet για να μπορέσω να έχω ασύρματη πρόσβαση. Οπότε σύνδεσα την 1η πόρτα πόρτα του Router με το PC και μετά την ethernet του Siemens με την internet θύρα του Router. Οφείλω να σας πώ οτι είμαι εντελώς άσχετος με τα δίκτυα και μπορεί η συνδεσμολογία που περιγράφω να είναι παντελώς κουφή! Τέλως πάντων προσπάθησα μέσα απο τις ρυθμίσεις του Siemens να βάλω στατική IP, το ίδιο και στο Router και να ενεργοποιήσω το DHCP το οποίο ήταν ενεργοποιημένο ήδη χωρίς βέβαια κανένα αποτέλεσμα! Αν υπάρχει κάποιος που έχει την διάθεση και την δυνατότητα να με βοηθήσει ας μιλήσει γιατί παιδεύομαι 3 μέρες απο το πρωί εως το βράδυ σαν τον χαζό και δεν έχω βγάλει άκρη.
tsakonas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Καλα το σκεφτηκες, αλλα σου ξεφυγε μια λεπτομερεια στην βαση της συνδεσμολογιας....το συνδεσες στην WAN (ιντερνετ) θυρα του ρουτερ...αυτο ειναι σωστο μονο οταν υπαρχει απλο μοντεμ(με ethernet)...και οχι μοντεμ-ρουτερ(siemens) γιατι πλεον υπαρχει το NAT. Αρα πρεπει να συνδεσεις και το siemens και τα pc στις LAN θυρες του linksys και να κλεισεις το DHCP στο linksys.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.