Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 576
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε μου μπράβο σου για την προσπάθεια. Θα ήθελα να κάνω 2-3 σχολιάκια και προσθήκες:)

Πράγματι τα βίστα μπορεί σε κάποια μηχανήματα να δουλέυουν άψογα (έχω 2 Toshiba U300-154 και τα βίστα δεν μου έχουν κολλήσει ποτέ και παρόλο που ήμουν αντιβιστικός με τα συγκεκριμένα φορητά δεν μπήκα στον κόπο να τα βγάλω, εκτός στον έναν από τους 2 που έκανα dualboot για να τρέχει ένα παλιό πρόγραμμα) Για όσους έχουν βιστα και θέλουν να τα κρατήσουν, και να προσθέσουν ΧΡ χωρίς φορματ και χωρίς να σβήσουν τα υπάρχοντα βίστα να ξέρουν οτι γίνεται πανεύκολα με ένα δωρεάν πρόγραμμα που λέγεται easybcd (http://neosmart.net/dl.php?id=1). To γράφω αυτό γιατί ο κανόνας είναι οτι όταν θελουμε 2 λειτουργικά, το σωστό είναι να περνάμε πρώτα το παλιό και ύστερα το καινούριο. Για όποιον ενδιαφερεται για κάτι τέτοιο υπάρχει ένας αναλυτικός και πολύ απλα γραμμένος οδηγός εδω: http://apcmag.com/how_to_dual_boot_vista_and_xp_with_vista_installed_first__the_stepbystep_guide.htm

Υπάρχουν φορητοί που λόγω προδιαγραφών δεν είναι και τόσο 'σπίρτα' με τα βίστα (σχετικά μικροί επεξεργαστές, αργοί σκληροί, λίγη μνήμη), ή απλά για καποιο λόγο είναι ασταθείς. Τέτοια περίπτωση είναι ένας Toshiba A210-127 που έχω ο οποίος ήταν πολύ ασταθής και κολλούσε συνέχεια. Τα ΧΡ πέρασαν αρκετά εύκολα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χρησιμοποιώντας οδηγούς από παρόμοια μοντέλα της τοσιμπα μιας και δεν υπήρχαν όλοι οι οδηγοί για αυτόν σε ΧΡ. Το πρόβλημα με αυτόν είναι οτι δεν δουλεύουν τα Fn controls κατι που δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα αν δεν ήταν για τη φωτεινότητα της οθόνης που δυστυχώς δεν ρυμίζεται κάτι που καποιες φορες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι κουραστικό, ενώ δεν είναι και καλό για την μπαταρία. Στον u300-154 τα ΧΡ δουλέυουν θαυμάσια και οι οδηγοί βρίσκονται έτοιμοι για κατέβασμα στη σελίδα της Toshiba.

Τέλος κάπου αναφέρθηκε οτι δεν ισχύει η εγγύηση όταν περάσεις ΧΡ. Είμαι σίγουρος οτι αν πιεστεί η αντιπροσωπεία σε ενδεχόμενη περίπτωση προβλήματος με φορητό που τρέχει ΧΡ και όχι βίστα θα περαστεί σε εγγύηση το πρόβλημα. Εξάλλου η εγγύηση καλύπτει το hardware και όχι το software. Στην τελικη οταν αγοράζεις φορητό έχεις δικαίωμα να μην αποδεχθείς τους όρους χρήσης των windows και έτσι να μην τα περάσεις και να εγκαταστήσεις λειτουργικό της επιλογής σου. Δε νομίζω να ακυρώνει αυτό την εγγύηση από τη στιγμή που σου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ή απόρριψης του λειτουργικού

Θα ήθελα να προτείνω στο δημήτρη, να τοποθετεί τα links με τους οδηγούς και κάθε μοντέλο που δουλεύει στο πρώτο του ποστ έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η έυρεση σε περίπτωση που το thread ξεφύγει και γίνει πολυσέλιδο

Δημοσ.
Φίλε mihalaki έχεις δίκιο για τα inks. Μόνο πες μου λιγάκι πως γίνεται αυτό.

Θα πας στο πρώτο σου ποστ και θα πατήσεις επεξεργασία και θα αντιγράψεις και θα επικολλήσεις σε αυτό τους συνδέσμους που έχεις αναφέρει στα επόμενα ποστς σου ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου.

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους από δω και στο εξής όλοι οι οδηγοί θα δημοσιεύονται στο πρώτο post

Δημοσ.

Ο Μιχάλης παραπάνω μας διαφώτισε και συμφωνώ μαζί του στο ότι 'Δε νομίζω να ακυρώνει αυτό την εγγύηση από τη στιγμή που σου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ή απόρριψης του λειτουργικού'. Μάλιστα σε γνωστή αλυσίδα υπήρξε περίπτωση που αγοραστής ήθελε άλλο λειτουργικό για την εταιρεία του, έκανε δικαστικό αγώνα και κέρδισε ενώ φημολογείται ότι τέοτιες περιπτώσεις υπάρχουν σωρεία στην Ευρώπη...

Δημοσ.

Ελπιζω να σε προλαβα μη μπεις σε κόπο.

Βασικα βρηκα την παρακατω σελίδα

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?service=EU

και εχει για XP drivers για ολα τα toshiba!

Αν κανω εγκατασταση τα XP θα παραμεινει το κρυφο partition με τα vista να τα ξαναβαλω αν τα χρειαστώ ?

Δημοσ.

Δε θα το πιστέψεις αλλά μόλις τώρα είμουνα στην ίδια σελίδα και θα σου έγραφα να μπείς και συ. Απ' ότι ξέρω δεν θα διαγραφεί το διαμέρισμα αλλά εσύ φτιάξε και τα δισκάκια ανάκτησης για κάθε ενδεχόμενο.

Προσοχή όμως ότι τα windows που θα ξεκινήσεις να περνάς να έχουν ενσωματωμένους τους sata drivers για να μπορέσεις να δεις το σκληρό αλλίως θα πρέπει να τους ενσωματώσεις με το πρόγραμμα nLITE. Η παρακάτω διεύθυνση έχει αναλυτικό οδηγό πως θα γίνει αυτό

http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=166926&garpg=2

Επίσης μεγάλη προσοχή όταν φτάσεις να διαλέξεις σε ποιό τμήμα του σκληρού δίσκου θα γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού επειδή θα σου δείξει 2 διαμερίσματα (ένα το κρυφό διαμέρισμα και ένα εκεί που θα γίνει η εγκατάσταση) μην διαλέξεις λάθος κατάτμηση.

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολύ μενει να βρω τωρα πως φτιαχνω τα δισκακια ανάκτησης γιατι εχω μονο ενα DVD αποκαταστασης προϊόντος.

Δημοσ.

Φίλε μου το ίδιο πράμα είναι αλλά για να είμαστε σίγουροι 100 τις 100 μπορείς να πάρεις στην επίσημη αντιπροσωπεία την IDEAL στο τηλ. 2105193900 ώρες 09:00-17:00

Δημοσ.

Έχει κανενας να μου στείλει τα driver για ΧΡ από Toshiba A300 – 15A

Ποιο πολύ καίγομαι για κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου

Αλλά αν έχεις κ για το μόντεμ…

Και κάτι ακόμα μου βγάζει μια “άγνωστη συσκευή” και στης ιδιότητες γράφει ACPI της Microsoft....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...