Προς το περιεχόμενο

Έκανα χαζομάρα!!!!

doupiaki_ole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα περίπου 120 φωτογραφιες στο σκληρο και ο μα..***ας εκανα φορματ. Μπορω να τις βρω με κανενα προγραμμα???

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Quick Format έκανες ή κανονικό;; Αν έκανες quick τότε ίσως κάποια εταιρία με σωστά recovery tools... ίσως να μπορεί... για ένα χρηματικό ποσό να βρεί τα αρχεία σου

Δημοσ.

Γιατί τον αγχώνεται έτσι μωρέ; :>

Υπάρχουν προγράμματα* τα οποία κάνουν τη δουλειά που θες. Αν όμως μετά το format έγραψες πράμα στον δίσκο (πχ εγκατέστησε τα windows) ίσως θα πρέπει ν αρχίσεις ν αγχώνεσαι λιγάκι.

*: πχ Easyrecover professional, GetDataBack. Υπάρχουν αρκετά free ή και καλύτερα απ αυτά που ανέφερα. Μιας και τα τελευταία χρόνια έχω γίνει πιο προσεκτικός με τέτοια πράγματα δεν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Μ ένα search στο forum ή στο google θα βρεις άπειρα τέτοια.

Δημοσ.
Γιατί τον αγχώνεται έτσι μωρέ; :>

Υπάρχουν προγράμματα* τα οποία κάνουν τη δουλειά που θες. Αν όμως μετά το format έγραψες πράμα στον δίσκο (πχ εγκατέστησε τα windows) ίσως θα πρέπει ν αρχίσεις ν αγχώνεσαι λιγάκι.

*: πχ Easyrecover professional, GetDataBack. Υπάρχουν αρκετά free ή και καλύτερα απ αυτά που ανέφερα. Μιας και τα τελευταία χρόνια έχω γίνει πιο προσεκτικός με τέτοια πράγματα δεν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Μ ένα search στο forum ή στο google θα βρεις άπειρα τέτοια.

έτσι ακριβώς είναι. Όταν σβίνεις ένα αρχείο το ίδιο το αρχείο δεν χανεται, απλά η ονομασία και η ''διεύθυνση'' του στον σκληρό. Oπότε μπορούν να ανακτηθούν τα πάντα αρκεί να μην εχεις γράψει κάτι καινούριο απο πάνω.

Mε ένα καλό recovery tool θα μπορεσεις να τις επαναφέρεις απλα το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουν την παλιά τους τοποθεσία ή ονομασία στον σκληρό. Θα πρέπει να τις ψάξεις μετά με το ''χέρι''. Είναι μεγάλο γ@μίσι.

Παλία έκανα μεγαλήτερη μ@λ@κί@ απο εσένα φίλε και κόντεψα να χάσω 6 μήνες δουλειά για την διπλωματική μου. Ευτυχώς όμως μπόρεσα και τα επανέφερα όλα σχεδόν πάλι.

Δημοσ.

Όλα αυτά που λέτε, μόνο αν έκανε quick format. Μετά από quick foramt με χρήση κάποιου από τα πολλά recovery προγράμματα που κυκλοφορούν, μπορείς να επαναφέρεις τα αρχεία. Αν έκανες κανονικό format, μόνο πληρώνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ σε εξειδικευμένες εταιρείες μπορεί να γίνει κάτι.

Δημοσ.

κάνεις λάθος δουλεύει και με κανονικό φορμάτ :-)

δε ξέρω αν το κάνουν όλα πάντως κανα δυο που χα χρησιμοποιήσει εγω το κάνανε

Δημοσ.

Βασικα με γρηγορη διαμορφωση το εκανα. Θα κατεβασω αυτα που μου ειπατε και ελπιζω να βρω. Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες. Εγω νομιζα οτι δεν ειχα καμια ελπιδα!!!

Δημοσ.
Η διαφορά του quick με το full format είναι το επιπλέον scandisk. Όχι το full δε γράφει μηδενικά ή κάτι τέτοιο σε όλον το δίσκο.

αυτο που αναφέρεις είναι κατα την διάρκεια εγκατάστασης και όχι μέσα απο το λειτουργικό. Οταν κάνεις format μέσα απο το λειτουργικό τότε

1) στο normal όντως εγγράφονται 0 σε όλη την περιοχη, εξ ου και ο χρόνος που κάνει

2) στο quick σβήνει μονο το TOC (table of contents) γιαυτό και κάνει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αν το quick και το normal εκαναν την ίδια δουλειά, δεν σου φαίνεται παράξενο που σε 2-3 δευτερόλεπτα έγραψε όλη την επιφάνεια του δίσκου????

quick format erases the FAT (File allocation table) normal format overwrites every sector on the harddrive. Basically quick format erases the map that shows where all of the data is and normal format erases the map and the actual data. Although it is still recoverable for the most part. It needs to be erased and overwritten seven times to make it unrecoverable.

και απο άλλο site

no files are removed when you do a quick format of a HDD, the only thing that does happen is the partition table is wiped clean and a new MBR is written(in the case that you're installing a new OS). Any files on the HDD before the format remain there, but since there's no partition table to tell the OS where they are specificaly, they're just written over when it comes time to write data to the disc in the sector the file is occupying, and it "appears" as if the drive is clean.

Για επαναφορά δοκίμασε και το file scavenger. Επίσης, υπάρχουν εταιρίες στην Αθήνα που κάνουν επαναφορά δεδομένων ΧΩΡΙΣ να δώσεις χιλιάδες όπως αναφέρθηκε, εχω συνεργαστεί με μια απο αυτές 3 φορές με αριστα αποτελέσματα... (και κόστος 500 ευρά για να επαναφέρουν παιγμένο δίσκο απο linux server 10ετίας, για τον οποίο μου αντέγραψαν τα πάντα σε νέο δίσκο, και το μόνο που έκανα ήταν ρυθμίσεις για να δεί τον δίσκο το λειτουργικό(ο ίδιος δίσκος το είχε....)

μην τρελαίνεστε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...