Προς το περιεχόμενο

Αναγνωριση ΡΑΜ ?

spunakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ηθελε ο πατερας μου να κανει μετα απο πολυ καιρο αναβαθμιση το pc σαν κλασικος τσατσος(ειχα κ ψιλοκαμμενη mb ) εγω του ειπα περναω στον δικο σου οτι εχω κ περνω εγω για μενα καινουργιο.

τελοςπαντων στηνω το pc μου εγω κ του πατερα μου το αγνοω μετα απο λιγο καιρο μιας

και ειχε καποιο προβλημα που δεν μπορουσα να το λυσω.Χωρις να ειμαι σιγουρος οτι εφταιγε η μητρικη γτ εμπενε στα windows απλα εβγαζε πολλα εrrors κ δεν μπορουσα να κανω φορματ.Ειχα ενα σετ ραμ 2 gb kingston DDR1 400αρες απο το e-shop που οταν τις ειχχα μεσα κ τις 2 δεν ανοιγε το pc οποτε ειχα αφησει μονο τιν 1 μεσα.Με τα πολλα ο πατερας μου καταλαβε οτι δεν πολυψηνομουν να κατσω να το κοιταξω κ μου λεει οτι θα το παει σε ενα συνικιακο μαγαζι με pc.Του λεω να τους πει αν γινεται να τσεκαρουν μονο το hardware τι παιζει k αν γινεται να μην τον κανουν φορματ να μην πληρονουμε τζαμπα.

Τελος παντων το πηγε κ του το εφτιαξαν κ εκαναν φορματ (μαλλον δεν με ακουσε),του ειπαν οτι η ραμ ειναι χαλασμενη θελει αλλαγη χωρις να με ρωτησει οταν του το ειπαν παραγγειλανε ραμ.Κ του πηραν καμμια 100ρια ευρο μαζι με τη ραμ.Το φερνει ο πατερας μου σπιτι του ρωταω τι εγινε και μου λεει.ξενερωνω που δεν με ρωτησε κ πηρε Ραμ κ την χρυσοπληρωσε κιολας του λεω οτι εχουν λιφε τιμε εγγυηση κ να παει εκει να τους πει και επισης να ζητησει την παλια πισω (την ραμ την ειχαν παραγγειλει και δεν ειχε ερθει ακομα του ειχαν δωσει μια 512 να κανει την δουλεια του μεχρι να φτασει η παραγγελεια κ την "χαλασμενη kingston την κρατησαν εκει").Παει εκει κ τους ρωταει αν η ραμ ηταν μεσα στην εγγυηση κ του αρχιζουν τις πιπες οτι ειναι δυσκολο μετα απο τοσο καιρο κ θα καθυστερουσε . κ οτι ο τεχνικος δεν ειναι στο μαγαζι να περασει να παρει την παλια σε μια βδομαδα να την παρει γιατι δεν ξερουν που την εχει.Του δινουν τη ΡΑΜ που αγορασε κ την φερνει σπιτι την περναω κ εβγαζε κατι ερρορς το pc τσεκαρω τη ραμ και νομιζω οτι του δοσανε την kingston που ηταν μεσα στο pc δεν ειμαι 100% σιγουρος γτ μπορει να παραγγειλαν ακριβως το ιδιο μοντελο αν και δεν νομιζω.σπιτι τωρα εχω κ τις 2 ραμ την μια κ καλα καινουργια κ την αλλη που τις ειχα αγορασει μαζι στο e-shop.Η ερωτηση μου ειναι μπορω να τσεκαρω την ραμ αν ειναι η ιδια για να δω αν κοροιδεψαν τον πατερα μου κ εκμεταλευτικαν την αγγνια του για να του πουλησουν την ιδια ραμ ξανα πιο ακριβα απο οτι την ειχα παρει που ηταν κ μεσα σε εγγυηση ?

συγνωμη για την μακρυγορια κ το ατονο κειμενο

Δημοσ.

Μπορεις να δεις με το cpu-z τα στοιχεία των μνημών, η τελευταία έκδοση 1.42 είναι η καλύτερη, ενώ μπορεις να δοκιμάσεις και άλλες εφαρμογές όπως το Pc wizard 2008, Everest κλπ...

Δημοσ.

Μια ιδέα μπορείς να πάρεις από το CPU-Z (όπως είπε κι ο 21century). Δες στο tab spd. Αν η νέα έχει την ίδια ημερομηνία κατασκευής με την παλιά μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.
Μπορεις να δεις με το cpu-z τα στοιχεία των μνημών, η τελευταία έκδοση 1.42 είναι η καλύτερη, ενώ μπορεις να δοκιμάσεις και άλλες εφαρμογές όπως το Pc wizard 2008, Everest κλπ...

Όχι ότι θα το δεις, αλλά ενημερωτικά η τελευταία έκδοση είναι η 1.46.

Δημοσ.

δεν ειμαι σπιτι να τσεκαρω cpuz αλλα κ να μου βγαλει ιδιες ημερομηνιες κατασκευεις μπορω να αποδειξω οτι ειναι η παλια αμα την παω εκει ?

Δημοσ.

Αποδείξεις μπορείς να έχεις μόνο αν ξέρεις το serial number της παλιάς κι είναι ίδιο μ αυτής που σου δώσαν κι έχεις επίσης τρόπο ν αποδείξεις πως όντως αυτό ήταν το serial της δικιάς σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...