Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση. Το Αθόρυβο PC

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε αυτο το τροφοδοτικο ειναι εγγυηση και απο μερια αποδοσης αλλα και θορυβου (σου το λεω απο πρωτο χερι οτι ειναι απλα κορυφη) το εχω στον παλιο μου υπολογιστη και δεν ακουγεται το παραμικρο ενω δουλευει σε full load (το εχω με μια Αti 1950pro που καταναλωνει μπολικο ρευμα) Αφου ετσι κι αλλως η Zalman φημιζεται για τα αθορυβα προιοντα της ;)

Δημοσ.
-To τροφοδοτικό που σου είπα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805953

είναι περίπτωση. Απίστευτα φτηνό για αυτά που προσφέρει. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο ποιοτικό είναι (στα reviews που είχα διαβάσει πάντως έλεγαν ότι είναι καλό)' date=' αλλά από προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά αθόρυβο.[/quote']

φιλε αυτο το τροφοδοτικο ειναι εγγυηση και απο μερια αποδοσης αλλα και θορυβου (σου το λεω απο πρωτο χερι οτι ειναι απλα κορυφη) το εχω στον παλιο μου υπολογιστη και δεν ακουγεται το παραμικρο ενω δουλευει σε full load (το εχω με μια Αti 1950pro που καταναλωνει μπολικο ρευμα) Αφου ετσι κι αλλως η Zalman φημιζεται για τα αθορυβα προιοντα της ;)

Χμμ... καλό έχει και περισσότερα Watt τώρα πιο απ' τα δυο είναι πιο ύσηχο...

Βρήκα τροφοδοτικά της Nexus που λεν ότι είναι πολύ ύσηχα (Review Nexus NX-4090 "Real Silent" PSU). Ξέρετε κάτι σχετικά με την εταιρία?

Μη ξεχάσετε να ρίξτε μια ματιά στις διαστάσεις του υποψήφιου κουτιού/ών μιάς και η ultra είναι θηρίο και δεν χωράει σε όλα.

Για μια εναλλακτική λύση στη ψύξη της VGA προτείνω αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650120.

Σίγουρα Manuva, θα κοιτάξω για ένα ευρύχωρο κουτι. Μου άρεαν πάντα τα Kandalf αλλά είναι πανάκριβα. Για αυτές τις διαστάσεις δεν μιλάμε (Full Tower)? Τίποτε ενναλακτικό σε χαμηλή τιμή. Άλλωστε η διάστασ μας ενδιαφέρει για να χωρέσει η Ultra 120 και να κυκλοφορεί και ο αέρας.

Δημοσ.

Aς ξεκινήσουμε από εδώ:

Καθηγητής στη 2ο Βάθμια είναι Voodoman. Απλή χρήση. Εγγραφα word excel...

Αν πάρουμε ως δεδομένο πως το σύστημα θα στηθεί από την αρχή, και δεν υπάρχουν ήδη κάποια parts, τότε δεν χρειάζεται καν κάρτα γραφικών σε PCIxpress θύρα, θα πάρει μία φθηνή low end μητρική με ενσωματωμένη.

Αλλιώς η φθηνότερη fanless λύση είναι αρκετή.

Πάμε στην ψύξη της cpu.

Είναι κρίμα να δώσει τόσα λεφτά για να πάρει την αφρόκρεμα της αερόψυξης (Ultra 120) για ένα απλό Pc που θα δουλεύει word/excel ...

H συγκεκριμένη (πανάκριβη) ψύκτρα απευθύνεται σε enthusiast users.

Επίσης για να δουλέψει fanless, προηγείται η προυπόθεση πως υπάρχουν τουλάχιστον 2 fans στο κουτί, σωστά τοποθετημένα ώστε να υπάρχει καλό airflow.

(με λίγα λόγια, σύστημα χωρίς φουρφούρια ή χωρίς άλλη μέθοδο ψύξης π.χ υδρόψυξη, δεν γίνεται να φτιαχτεί, εκτός και αν μένεις στην Σιβηρία).

Προσωπικά πιστεύω πως και η box ψύκτρα των νέων επεξεργαστών είναι ιδιαίτερα αθόρυβη, ειδικά σε ένα Pc που δεν "τραβάει ζόρια".

Το μέγεθος του κουτιού παίζει μεν ρόλο στην σωστή κυκλοφορία του αέρα, αλλά καλό είναι, (αφού μιλάμε για σύστημα που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες), να μην τοποθετηθεί κανένας extra ανεμιστήρας στο κουτί.

Σημαντικότερο ρόλο στο κουτί, που βοηθάει ιδιαίτερα στο να μην ακούγονται και οι σκληροί, είναι το υλικό και η ποιότητα κατασκευής του, ώστε να μονώνει καλύτερα και να μην διαπερνά προς τα έξω ο οποιοσδήποτε θόρυβος δημιουργείται μέσα του.

Και φτάνουμε στο τελευταίο part που χρειάζεται ενεργητική ψύξη.

Προτείνω αυτό το Psu σαν ιδιαίτερα αξιόπιστη και αθόρυβη λύση.

(σε χαμηλά wattage ειδικά, ο ανεμιστήρας του ίσα που γυρίζει).

Δημοσ.

Αφου είπαμε το έχουν δοκιμάσει fanless

http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2941&p=4

fanless.jpg

Πάντως για το τροφοδοτικό λεει 30dB. Αυτά τις ΝΕΧUS είναι στα 17dB

Δείχνει να ναι καλά αλλά δεν πρέπει να πολούνται στην ελλάδα. Λέει πρεέπι να εποικοινωνήσεις μαζί τους.

NX-8060 Modular 600Watt

nx8060-pagepic.jpg

Real Silent Modular 600Watt PSU

IMPROVED: 17.5 dB(A)

Modular cables

80Plus efficiency

4x 12V Rails

Active PFC

12cm fan

:: Visit detailed product page here

NX-4090 Real Silent 400Watt

NX4090.jpg

Real Silent 400Watt PSU

16.2 dB(A)

12cm cooling fan

PCI-Express connector

Sleeved cables

4-pin easy-connectors

:: Visit detailed product page here

o90zuq3k8uucix5h9bxh.png

30db πάντως μου φαίνονται πολλά για να αποκαλέις αυτό το τροφοδοτικό αθόρυβο (το δικό μου Tagan έχει 19db). Και έχε κατα νου ότι για κάθε db η ένταση του ήχου αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδος και όχι με αριθμιτική βλέπεις.

Σχετικά με το κουτί όπως είπα μου άρεσε το Kandalf αλλά 200? είναι πολλά. Υπάρχει καμια φτηνή πρόταση στην κατηγορία του?

Δημοσ.

Εγώ κατά τα Χριστούγεννα θα χτυπήσω Link.png Site: αυτό . Φτηνό και μεγάλο.

Αυτό που λέει ο Liopyr για την 120 αληθεύει πιστεύω, μου μοιάζει δύσκολο την σήμερον ημέρα να δουλέψει εντελώς fanless PC. Η βέλτιστη λύση για την περίπτωσή σου είναι μία αθόρυβη ψήκτρα με ανεμιστήρα για την CPU- θα βρεις άφθονες καλές λύσεις με κόστος στα ?30- και ένα αθόρυβο τροφοδοτικό. Αυτό είναι το καλύτερο.

Δημοσ.

30db πάντως μου φαίνονται πολλά για να αποκαλέις αυτό το τροφοδοτικό αθόρυβο (το δικό μου Tagan έχει 19db). Και έχε κατα νου ότι για κάθε db η ένταση του ήχου αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδος και όχι με αριθμιτική βλέπεις.

Kατ αρχήν έχε εσύ κατά νου πως δεν είμαστε τυφλοί, αν δεν απαντάμε σημαίνει πως μπορεί να έχουμε κάτι σημαντικότερο να κάνουμε, όχι πως δεν βλέπουμε αυτά που γράφεις λόγω μεγέθους.

Από εκεί και πέρα, αν ψάξεις ελάχιστα παραπάνω, θα διαπιστώσεις πως οι στροφές του fan που έχει το corsair δεν είναι σταθερές, αλλά αυξάνονται μόνο όταν χρειάζεται.

(δηλαδή όταν υπάρχει βαρύ φορτίο).

Τα 30db που αναγράφει στο site του πλαισίου, είναι το maximum όταν η ισχύς ξεπερνά τα 400W.

Και για του λόγου το αληθές:

vx450w_noise.gif

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, επειδή το σύστημα του φίλου σου βία θα φτάσει τα 150W, τα επίπεδα του θορύβου θα κυμαίνονται ελάχιστα πάνω από τα 20db.

Δημοσ.
Εγώ κατά τα Χριστούγεννα θα χτυπήσω Link.png Site: αυτό . Φτηνό και μεγάλο.

Αυτό που λέει ο Liopyr για την 120 αληθεύει πιστεύω, μου μοιάζει δύσκολο την σήμερον ημέρα να δουλέψει εντελώς fanless PC. Η βέλτιστη λύση για την περίπτωσή σου είναι μία αθόρυβη ψήκτρα με ανεμιστήρα για την CPU- θα βρεις άφθονες καλές λύσεις με κόστος στα ?30- και ένα αθόρυβο τροφοδοτικό. Αυτό είναι το καλύτερο.

Μάλιστα...

Kατ αρχήν έχε εσύ κατά νου πως δεν είμαστε τυφλοί, αν δεν απαντάμε σημαίνει πως μπορεί να έχουμε κάτι σημαντικότερο να κάνουμε, όχι πως δεν βλέπουμε αυτά που γράφεις λόγω μεγέθους.

Από εμπειρία μπορεί πιθανόν να μην προσέξεις 2 γραμούλες όταν έχουν προηγηθεί πολλές εικόνες. Για αυτό έβαλα μέγεθος 4.

Υ.Γ.

Τσσ... Τσσ..:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...