GiorGhino Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Έναν φίλο μου δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις αλλα να μην κάνει θόρυβο. Είναι αυτά τα parts το καλύτερο που μπορεί να κάνει? Ερωτήσεις: 1.Δεν ξέρω τι τροφοδοτικό να βάλω εγώ έχω το tagan easy conn xl series 500W, όμως η Tagan δεν κυκλοφορέι πλέον κάτω απο 700W τι έγινε? ήταν η μακράν πιο αθόρυβη στα τροφοδοτικά. 2.Είναι αλήθεια ότι με την thermalright μπορεί και να μη βάλει καθόλου ανεμιστήρα? ή Images powered by "Screengrab!" firefox add-on
dimpa16 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Τι θα ελεγες γι`αυτο το τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1057804 Δεν ξερω για τις απαιτησεις του φιλου σου, αν θα τον καλυψουν τα 300W
GiorGhino Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Fanless... hmm Τι μπορούν να σηκώσουν όμως 300W? μπορούν καμιά κάρτα της σειράς 9 η αντίστοιχη της Ati?
johnykim Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Απο οτι ξέρω οι κάρτες αυτές τραβάνε πολύ.Τα 300 είναι λίγα οχι μονο για κάρτα αλλά και για δίσκους. Εγώ έχω μια 7600GS και 2 δίσκους.Αναγκαστηκά άλλαξα psu γιατί το παλιό ήταν 350W οπου είχα μονο εναν δισκο και μια FX5200.
MixalisX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 μπορεί να μην έχω high tech μηχάνιμα φίλε αλλά σίγουρα έχω ένα απο τα ποιό αθόρυβα. Η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο να το καταφέρεις αυτό και οικονομικό. Βασικά αυτό που κάνει την φαραρία (πέρα από τους σκληρούς) είναι τα fan's. Επίσης όσο μεγαλύτερα είναι τόσο ποιο αθόρυβα. Αλαξε λοιπόν ότι μπορείς σε 12 άρι fan. Πάρε αν δεν βρείς έτοιμη έναν silent gpu cooler και μια αρακετά μεγάλη ψύκτρα για τον cpu όστε να κοτσάρεις τον μεγαλύτερο δυνατόν fan. Τώρα για το τροφοδοτικό το θέμα δεν είναι να έχει λίγα watt αλλά καλό συστημα ψύξης. Για τον θόρυβο δες τα spec's. Eγώ κοτσαρα προσφατα ένα toughpower 700άρι. Αν και πολύ δυνατό σχεδόν αθόρυβο εντελώς.
johnykim Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Για φαν αυτά τις Arctic Cool δεν είναι άσχημα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650105 Και για CPU είναι καλά.
NeuroN Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Fanless... hmmΤι μπορούν να σηκώσουν όμως 300W? μπορούν καμιά κάρτα της σειράς 9 η αντίστοιχη της Ati? Είχα και γω 300αρι fanless με 100ευρώ και με πολύ καλές κριτικές (Fortron FSP300). Μάλλον αυτό ευθυνόταν για την καταστροφή της ati9700pro που είχα τότε.. Του είχα πάνω 2 Sata 2 dvd roms 3 coolerakia και την ati 9700pro (R.I.P.) Τεσπα το πούλησα και πήρα αυτό ENERMAX LIBERTY 400W RETAIL για να με σίγουρος 2.Είναι αλήθεια ότι με την thermalright μπορεί και να μη βάλει καθόλου ανεμιστήρα? Οχι! Οι ψύκτρες είναι για να παίρνουν τη θερμότητα απο το τσιπάκι και να την μοιράζουν σε μεγαλύτερες επιφάνειες (πάνω τους) έτσι ωστε να μπορείς να τη διώξεις εύκολα. Αν δεν τη διώξεις θα μείνει μέσα στο pc σου και θα ζεσταίνει και τα υπόλοιπα πράματα. Τωρα γιατι να πάρεις μια ψύκτρα αφού πάλι θα βάλεις cooleraki? Γι αυτό ακριβώς. Επειδή είναι μεγαλύτερη (πολλές φέτες) θα χρειαστείς λιγότερη κυκλοφορία αέρα για να τη ψύξεις δλδ λιγότερες στροφές στα coolerakia άρα λιγότερος εως καθόλου θόρυβος. Για PSU δε χρειάζεται να το κάνεις αυτό μόνος σου (δλδ να πάρεις ένα fanless τροφοδοτικό και να του βάλεις εσυ φαν) γιατί υπάρχουν έτοιμα με καλές ψύκτρες δικό τους φαν και αθόρυβα. Το όριο της ησυχίας για τον άνθρωπο είναι τα 15db με 18db (decibel) νομίζω (ανάλογα με την απόσταση που έχεις απο την πηγή του θορύβου) δλδ κάτω απο αυτό είναι το ίδιο με το να έχεις 0db (ησυχία). Οπότε ψάχνεις το cooleraki που σε βολέυει με βάση αυτό το κριτήριο. Αυτό πχ είναι μάλλον απο τα καλύτερα που μπορείς να βρείς γι αυτό το θέμα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805701 Η γενική ιδέα είναι οτι... που να χτυπιέσαι στο pc σου θα έχεις coolerakia γιατι όσες ψύκτρες και να έχεις αυτές δε ψύχονται μόνες τους (ή να έχεις υδρόψυξη που κοστίζει παραπάνω και δε κερδίζεις τπτ σε θόρυβο). Και αφού αυτά είναι η κύρια πηγή του θορύβου στο pc φροντίζεις όπου υπάρχουν να είναι γύρω στα 18db χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στην θερμοκρασία.
Voodooman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δεν μας είπεςτί άλλα εξαρτήματα θα βάλει ο φίλος σου, τί χρήση θα κάνει στο PC, τί κουτί έχει. H thermalright 120 μπορεί να δουλέψει και fanless ακόμη και σε CPU τέρατα, δες εδώ. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2941&p=4 Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να πάρεις PSU fanless. To ταπεινό Hiper 425W που έχω στο κατεβαστήρι έχει έναν 12άρη ανεμιστήρα και,κακά τα ψέματα, δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Τα χρήματα που ζητάει ένα fanless PSU είναι δυσανάλογα πολλά για αυτά που προσφέρει. Εγώ πάντως στο κατεβαστήρι μου (Athlon 64 2800+,GeForce 6200 fanless, 1GB, 1 HDD, 1DVD, κακό κουτί) δουλεύει 24/7 σε χαμηλές θερμοκρασίες με μόνους ανεμιστήρες αυτόν του PSU και του επεξεργαστή (με αυτόν ρυθμισμένο στις 900rpm) και είναι σχεδόν απόλυτα αθόρυβο.
mihalakis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Να προσθέσω ότι όσο πιο αθόρυβο προσπαθούμε να κάνουμε το μηχάνημα, τόσο περισσότερο θα ακούμε το ενοχλητικό στροφάρισμα των σκληρών το οποίο δυστυχως δεν μπορούμε να κόψουμε εκτος και αν δοκιμάσουμε κάτι από αυτά http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=NOISE%20REDUCTION αν και δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά.... Μια καλή λύση επίσης για να μειώσουμε το θόρυβο, είναι να προσθέσουμε panels με μονωτικό υλικό στα πλαϊνά τοιχώματα του κουτιού, καθώς και στον πάτο του ΥΓ. Η καλύτερη λύση για ένα πλήρως αθόρυβο μηχάνημα, είναι τα δυνατά ηχεία. Βάλτε τα να παίζουν και αν ακούτε τον υπολογιστή σας, εγώ σας χαρίζω τον vista ultimate ready υπολογιστη της υπογραφής μου με το crysis για να πάιζετε. Δεν ξέρω αν παίζει, γιατί μέχρι τώρα έχουν περάσει 2 εβδομάδες και ακόμα είναι στο 34% της εγκατάστασης
Voodooman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Να προσθέσω ότι όσο πιο αθόρυβο προσπαθούμε να κάνουμε το μηχάνημα, τόσο περισσότερο θα ακούμε το ενοχλητικό στροφάρισμα των σκληρών το οποίο δυστυχως δεν μπορούμε να κόψουμε εκτος και αν δοκιμάσουμε κάτι από αυτά http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=NOISE%20REDUCTION αν και δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά.... ααααααχ, πόσο δίκιο έχεις!.. Ξέχασα να το αναφέρω αυτό, ο σκληρός δίσκος πραγματικά μου παίρνει τα αυτιά στο κατεβαστήρι. Και να φανταστεί κανείς ότι στο κανονικό PC έχω δύο δίσκους σε RAID και δεν ακούω τίποτε απολύτως από αυτούς. Αλλά το PC ακούγεται σαν πιστολάκι για τα μαλλιά...
johnykim Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Ελατε βρε παιδια ποσο θόρυβο κάνουν οι δίσκοι?Εγω εχω 2 IDE και δεν ακούω κ πολλά. Παντως για τροφοδοτικο εγω εχω ενα Free Silent 450W,ειναι πολύ αθορυβο.
GiorGhino Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Καθηγητής στη 2ο Βάθμια είναι Voodoman. Απλή χρήση. Εγγραφα word excel... -Το κουτί έχει κάποια σχέση στο θόρυβο? Οσο πιο μεγάλο είναι τόσο λιγότερος? Σημείωση: Εννοείτε ότι θα του κάνω σωστη διάταξη των καλοδίων μέσα. Ώστε μπορεί να βαλει την ultra δίχως ανεμιστήρα. Αυτό είναι καλό Ντάξει μορέ με τους σκληρούς. Ενα σκληρό θα έχει. Καλά λεει και ο jhonykim Κατέλειξα για το CPU στην Ultra 120 χωρίς ανεμιστήρα. Δεν χρειάζεται όπως είπε και ο mihalakis. Θα τον έχει και για απλή χρήση, ουυυ! ούτε να το συζητάς Αυτην η κάρτα που διάλεξα με παθητικό σύστημα ψύξης πιστευω είναι μια χαρά αν έχει κανείς άλλος καμια πρόταση, δεκτή. -Το τροφοδοτικό με απασχολεί πολύ. Αν κυκλοφορούσε ακόμα το δικό μου Tagan 500W easycon Xl θα το έβαζα ανεπιφύλακτα. Ξέρει κανείς τι απέγινε η Tagan "Power of Silence"? Γιατί δεν ασχολείται στον τομέα πλέον? -Ποια άλλη εταιρία εκτός απο αυτήν παράγει ακόμα ήσυχα τροφοδοτικά
Voodooman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Ελατε βρε παιδια ποσο θόρυβο κάνουν οι δίσκοι?Εγω εχω 2 IDE και δεν ακούω κ πολλά. Δεν κάνουν φασαρία σε ένα κανονικό PC, που κατά μέσω όρο έχει μέσα τουλάχιστον 3 ανεμιστήρες, συνήθως θορυβώδεις. Όταν όμως φτιάχνεις ένα PC όπου προσπαθείς να το κάνεις αθόρυβο, τότε οι δίσκοι κάνουν πολλή φασαρία, συγκριτικά με το υπόλοιπο σύστημα.Αυτήν τη στιγμή που σας γράφω, το PC δεν ακούγεται καθόλου. Κάνω μία μετφορά ενός μεγάλου αρχείου από τον σκληρό σε έναν εξωτερικό. Ε, ο δίσκος ακούγεται σοβαρά. Αν ανεβάσω τις στροφές της ψήκτρας της CPU, τότε σταματάει να ακούγεται ο σκληρός, αλλά ακούγεται ο fan! -Το μέγεθος του κουτιού έχει σημασία από την άποψη ότι όσο πιο ευρύχωρο, τόσο πιο πολύς ο χώρος μέσα, άρα καλύτερη κυκλοφορία αέρα, άρα χαμηλότερες θερμοκρασίες, άρα πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις λιγότερους ανεμιστήρες για να το κρατήσεις δροσερό. -Κάρτα γραφικών θα μπορούσε και φτηνότερη για απλή χρήση. Κοίτα αυτήν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516167 -To τροφοδοτικό που σου είπα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805953 είναι περίπτωση. Απίστευτα φτηνό για αυτά που προσφέρει. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο ποιοτικό είναι (στα reviews που είχα διαβάσει πάντως έλεγαν ότι είναι καλό), αλλά από προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά αθόρυβο.
Voodooman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Ναι και δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Και θα το έλεγα αθόρυβο, ο ήχος του φτάνει στα αυτιά μου μόνο αν σκύψω στο κουτί, σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.