Προς το περιεχόμενο

Βιολογικο λαδι

JohnnieWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις μαγαζια οπως τα Marks & Spencer (του εχωτερικου) που να μη πουλανε μονο ρουχα αλλα και π.χ βιολογικο λαδι,φρουτα κτλ... ή γενικα μαγαζια που να θελουν βιολογικο λαδι αλλα εντος Ευρωπης.... Ευχαριστω

Δημοσ.

Tης καλαμάτας το λάδι σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι νερό σκέτο.Μόνο για καμια σαλάτα είναι κι εκεί βαριά βαριά.Πολύ μικρό ιξώδες για ελαιόλαδο.

Δημοσ.

βεβαια παιδες το ιταλικο λαδι δεν πιανετε μπροστα στο σπιτικο ελεολαδο (οχι αγοραστο)

οπως και τα παπουτσια τα ιταλικα

πουκαμισα και ειδη ρουχισμου γαλλικα,γερμανικα κλπ

τσιγαρα αμερικανικα

ποτα αμερικανικα και αυτα

τροφη παντα εισαγωγης διοτι ειναι σικ!

διακοπες παντα εξωτερικο σιγα μη παμε στη ψαροκωσταινα

κατα τα αλλα ας τα κλεισουμε ολα εδω ελλαδα να μη ζοριζομαστε πολυ και να το παιζουμε οτι εχουμε μια στοιχειωδη βιομηχανια..

σοβαρα τωρα εχω δοκιμασει ιταλικο λαδι (ο πεθερος παει συνεχεια ιταλια) και με το δικο μου λαδι δεν εχει καμια διαφορα (εχω 6 στρεματα ελιες και τα δινω στο συνεταιρισμο και με πληρωνουν σε ειδος ) να σου φερω δικο μου λαδακι ή αγουρελεο να γουσταρεις? σοβαρα σου μιλαω

εχω και θειο με προβατα που δεν ξερουν τι θα πει ζωοτροφη βοσκανε στα βουνα και στα βοσκοτοπια του θειου μου να δεις τι εστι κρεας ,γαλα και τυρι? εχω διο τενεκεδες εδω

αν θες και κρασι η τσιπουρο να σου στειλω που εχω 4 στρεματα αμπελι..τα εχω βαφτισει βιολογικα διοτι δεν τα ψεκαζουμε καθολου (νο μανι για εντομοκτονα) "πεθαναν" το 1/3 αλλα βγαζει ΤΟ κρασι

αλλα ειναι γεγονος οτι το αγοραστο ειναι ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ! και το πουλανε και πανακριβα..ειδικα η μινερβα αγοραζει απο το συνετερισμο μας το κιλο για κανα ευρω τουλαχιστον οσο θυμαμαι πριν κατι χρονια και τοτε το λιτρο το πουλαγανε 7

Δημοσ.

Κι εγώ σε περιοχή με ελαιώνες μένω και το λάδι που βγάζουμε εδώ δεν συγκρίνεται με το αγοραστό.Το αγοραστό είναι ένα "πράγμα" που θυμίζει λίγο και ορυκτέλαιο.Μόνη λύση για να φάς καλό λάδι από σουπερμαρκετ είναι να πάρεις κάποιο πανάκριβο βιολογικό ή κάποιο κρητικό που κάνει 6-7 ευρώ το λίτρο αν πάρεις φθηνότερο, αγοράζεις βαλβολίνες.

Δημοσ.

Κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας! Μόνο νεράκι ποτίζουμε τις ελιές (και αν) και το ψέκασμα για το δάκο (που γίνεται ομαδικά και δεν το αποφεύγεις).

Για αγοραστά δεν έχω ιδέα. Ποτέ δεν αγοράσαμε λάδι.

Πάντως πολλά από τα ιταλικά και τα ισπανικά είναι "νοθευμένα" με ελληνικό.

Απ'την άλλη 6-7 ευρώ το λίτρο είναι πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι έμποροι το αγοράζουν με ~2,5 ευρώ (και αν...) απ'τον παραγωγό...

Δημοσ.

Πάντως το ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι κατώτερα, είναι. Ξένο Αγοραστό > Ελληνικό Αγοραστό. Τώρα το τι φτιάχνει ο καθένας μόνος του..

Δημοσ.
σε πληροφορω οτι πιο καλο ειναι το Ιταλικο λαδι απο της καλαματας το λαδι....

Σε μεγαλο ποσοστο τα Ιταλικα λαδια ειναι της πλακας, γι'αυτο αγοραζουν ολα τα Ελληνικα και τα ανακατευουν... Δε γνωριζω της Καλαματας συγκεκριμενα, αλλα με πολλα αλλα Ελληνικα ειναι ετη φωτος πισω τα Ιταλικα...

Δημοσ.
βεβαια παιδες το ιταλικο λαδι δεν πιανετε μπροστα στο σπιτικο ελεολαδο (οχι αγοραστο)

οπως και τα παπουτσια τα ιταλικα

πουκαμισα και ειδη ρουχισμου γαλλικα,γερμανικα κλπ

τσιγαρα αμερικανικα

ποτα αμερικανικα και αυτα

τροφη παντα εισαγωγης διοτι ειναι σικ!

διακοπες παντα εξωτερικο σιγα μη παμε στη ψαροκωσταινα

κατα τα αλλα ας τα κλεισουμε ολα εδω ελλαδα να μη ζοριζομαστε πολυ και να το παιζουμε οτι εχουμε μια στοιχειωδη βιομηχανια..

σοβαρα τωρα εχω δοκιμασει ιταλικο λαδι (ο πεθερος παει συνεχεια ιταλια) και με το δικο μου λαδι δεν εχει καμια διαφορα (εχω 6 στρεματα ελιες και τα δινω στο συνεταιρισμο και με πληρωνουν σε ειδος ) να σου φερω δικο μου λαδακι ή αγουρελεο να γουσταρεις? σοβαρα σου μιλαω

εχω και θειο με προβατα που δεν ξερουν τι θα πει ζωοτροφη βοσκανε στα βουνα και στα βοσκοτοπια του θειου μου να δεις τι εστι κρεας ,γαλα και τυρι? εχω διο τενεκεδες εδω

αν θες και κρασι η τσιπουρο να σου στειλω που εχω 4 στρεματα αμπελι..τα εχω βαφτισει βιολογικα διοτι δεν τα ψεκαζουμε καθολου (νο μανι για εντομοκτονα) "πεθαναν" το 1/3 αλλα βγαζει ΤΟ κρασι

αλλα ειναι γεγονος οτι το αγοραστο ειναι ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ! και το πουλανε και πανακριβα..ειδικα η μινερβα αγοραζει απο το συνετερισμο μας το κιλο για κανα ευρω τουλαχιστον οσο θυμαμαι πριν κατι χρονια και τοτε το λιτρο το πουλαγανε 7

ρε ελεος αμα ειναι εχω και τσιπουρο-κρασι(50 στρεμματα κανουμε εξαγωγη σταφυλιων)και γαλα και τυρια και κρεας κτλ.... εγω απλα θελω να βρω μαγαζια να πουλισω το βιολογικο λαδι...ελεος δλδ :rolleyes::P:p ξερει κανεις που μπορω να δοσω το βιολογικο λαδι ετοιμο και σε μπουκαλια-ακια 750ml-500ml κτλ....που μπορω να βρω να τα δοσω ομως;; οποιος ξερει ας πει εδω! ευχαριστω!

ΥΓ να μη ξεφευγουμε απο το topic αν γινετε :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Για να το πουλήσεις σε μαγαζιά όπως το marks & spencers πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τη διαδικασία. Εγώ όμως μένω στο εξωτερικό (Αγγλία) μόνιμα και υπάρχει ζήτηση απο την ελληνική κοινότητα για ελληνικά προϊόντα. Υπάρχουν μαγαζιά στο Λονδίνο που κάνουν εισαγωγή ελληνικών προϊόντων αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με τις εταιρίες που προμηθεύουν τα μικρότερα καταστήματα. Επίσης ο πατέρας μου έχει νταλίκα και ξέρω οτι κάποιες φορές δουλεύει για κάποιες εταιρίες που προμηθεύουν το εξωτερικό με τέτοια προϊόντα ελληνικά. Άρα και πάλι με προμηθευτικές εταιρίες πρέπει να επικοινωνήσεις. Τώρα αν ρωτάς για Ελλάδα μόνο... πρέπει να ισχύει κάτι παρόμοιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους ως βιολογικών προϊόντων για να έχουν τη στάμπα "βιολογικό", σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία (ενδεικτικά αναφέρω τον Κανονισμό (ΕΚ) 834/2007 του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2007).

Ψάξτο λίγο, δεν είναι τόσο απλό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...