chek2fire Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε σε περιοδικά και σε ειδήσεις στο internet για τον περιβόητο θάνατο του pc gaming. Όμως αυτός ο θάνατος παρά τα αρκετά χρόνια που τον αναφέρουν δεν έρχετε ποτέ και όχι μόνο δεν έρχετε αλλά τα pc σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε ακόμα σε πωλησεις τις κονσόλες. Εχουμε πρόσφατα την ανακοίνωση από την EA ότι τα έσοδα της από τα pc games στην Αμερική ξεπέρασαν αυτά του xbox κατά μεγάλο ποσοστό. Το mass effect μέσα σε 4 μήνες που υπάρχει διαθέσιμο για pc ξεπέρασε σε πωλήσεις την έκδοση για xbox To crysis ξεπέρασε σε πωλήσεις το bioshock που είναι ένα game που βγήκε και για τις κονσόλες Oι πωλήσεις για pc του Bioshock ξεπέρασαν τις αντιστοιχες πωλήσεις του game για το xbox Και πρόσφατα μια ερεύνα για της πωλήσεις games παγκοσμίως μας δίνουν αυτό εδώ http://www.boston.com/business/technology/articles/2008/06/17/computer_vs_the_console/?page=1 Το παράξενο είναι ότι όλες οι παραπάνω ειδήσεις έχουν περάσει στα ψιλά των έγκυρων gaming site. Τι συμβαίνει και προμοτάρετε το console gaming τόσο πολύ? Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια εξαφάνισης του pc gaming ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 i sense much flaming in this topic...
Yperaspisths Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 i sense much flaming in this topic... Thresh-nostradamus
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 i sense much flaming in this topic... Μάλλον θα φταίει το <<προμοτάρετε>>
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Μάλλον θα φταίει το <<προμοτάρετε>> Καταγγέλω λεκτικό ρατσισμό σε βάρος του "έρχετε". Κατά τα λοιπά, τα pc είναι προβληματικότερα στην ανάπτυξη τίτλων με την έννοια ότι δεν υπάρχει η σιγουριά του δεδομένου setup του μηχανήματος. Hardware conflicts, πελάτες που διαμαρτύρονται κτλ, κτλ. Αλλά, ο "θάνατος" του pc gaming είναι τίτλος που τραβάει, ξεκινάνε θερμές κουβέντες στα fora, αυξάνονται οι επισκέψεις, σε δουλειά να βρισκόμαστε όσο περιμένουμε καμία άλλη είδηση. Για να πεθάνει το gaming στους προσωπικούς υπολογιστές θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν προσωπικοί υπολογιστές. Εγώ βλέπω μια άνθιση στο indie gaming, χάρη στο internet αλλά και το modding, πράγματα που ακόμη δεν γίνονται στις κονσόλες, οι οποίες κοιτάζουν πώς θα καθυστερήσουν περισσότερο το σπάσιμο των τίτλων που βγαίνουν σε αυτές. Προσωπικά, πιθανότερο βλέπω το ενδεχόμενο να εξελιχτούν οι κονσόλες σε "light" προσωπικούς υπολογιστές, παρά να εξαφανίζονται τα pc, ειδικά από τη στιγμή που η βιομηχανία του upgrading ανθεί...Κάρτες γραφικών, ήχου, οθόνες, μνήμες, overclocking.
chek2fire Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Ας με συγχωρήσετε για τα ορθογραφικά μου λάθοι καθώς δεν τα πάω και τόσο καλά με την ορθογραφία. Η ουσία όμως είναι ότι σε αντίθεση με ότι διαβάζουμε καθημερινά για το pc gaming τα ποσοστά πωλήσεων άλλα λένε. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ενας γενικός πόλεμος προς το pc gaming γιατί υπάρχει μεγαλύτερο συμφέρων στις πωλήσεις των console games σε όλα τα επίπεδα.
john2gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Καλά δεν φταίνε μόνο τα gaming sites, ειδικά όταν βγαίνουν μερικοί devs και λένε τα δικά τους . Όπως και να έχει όμως το έχουμε πει τόσες φορές, το PC gaming τα πηγαίνει μια χαρά είτε αρέσει σε μερικούς, είτε όχι. Επίσης ένα καλό άρθρο σχετικά με την πειρατία (από την μεριά ενός game dev) μπορείτε να βρείτε εδώ. Αξίζει να το διαβάσετε
ilos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Ας με συγχωρήσετε για τα ορθογραφικά μου λάθοι Ωχ το μάτι μου... H Φώφη έχει ελληνο-αγγλικό λεξικό αν δεν το ξέρεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Χμμ, επειδή μας βλέπω να συζητάμε περισσότερο τα ορθογραφικά λάθη παρά το κυρίως θέμα -guilty as charged, your honor- απλά να σημειώσω ότι το δικό μου σχόλιο είχε χιουμοριστική διάθεση, απλά δεν τα πάω καλά με τα smilies. Btw, επειδή έλεγα πριν κάτι για τα indie games σε pc, διάβασα μερικά εξαιρετικά σχόλια για το Braid, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στο Xbox live (μέχρι τέλος της χρονιάς λένε και για pc, αλλά κομμάτι αισιόδοξη τη βλέπω την πρόβλεψη). Indie είναι, free demo υπάρχει, οπότε ρίξτε του μια ματιά.
john2gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Εντωμεταξύ ο Σεπτέμβριος θα είναι σκέτη κόλαση. Crysis: Warhead Spore Brother's In Arms: Hell's Highway S.T.A.L.K.E.R : Clear Sky The Witcher Enhanced Edition Pure Άντε και καλό σας gaming
Red_Phantom Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε σε περιοδικά και σε ειδήσεις στο internet για τον περιβόητο θάνατο του pc gaming. Όμως αυτός ο θάνατος παρά τα αρκετά χρόνια που τον αναφέρουν δεν έρχετε ποτέ και όχι μόνο δεν έρχετε αλλά τα pc σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε ακόμα σε πωλησεις τις κονσόλες.Εχουμε πρόσφατα την ανακοίνωση από την EA ότι τα έσοδα της από τα pc games στην Αμερική ξεπέρασαν αυτά του xbox κατά μεγάλο ποσοστό. Το mass effect μέσα σε 4 μήνες που υπάρχει διαθέσιμο για pc ξεπέρασε σε πωλήσεις την έκδοση για xbox To crysis ξεπέρασε σε πωλήσεις το bioshock που είναι ένα game που βγήκε και για τις κονσόλες Oι πωλήσεις για pc του Bioshock ξεπέρασαν τις αντιστοιχες πωλήσεις του game για το xbox Και πρόσφατα μια ερεύνα για της πωλήσεις games παγκοσμίως μας δίνουν αυτό εδώ http://www.boston.com/business/technology/articles/2008/06/17/computer_vs_the_console/?page=1 Το παράξενο είναι ότι όλες οι παραπάνω ειδήσεις έχουν περάσει στα ψιλά των έγκυρων gaming site. Τι συμβαίνει και προμοτάρετε το console gaming τόσο πολύ? Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια εξαφάνισης του pc gaming ? Είναι σαν την διαφήμηση για το κάπνισμα απο το 2010. Απλά οι κονσόλες έχουν πιο ακριβά παιχνίδια και ελάχιστη πειρατία ==> $$$
personGR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Εντωμεταξύ ο Σεπτέμβριος θα είναι σκέτη κόλαση. Crysis: Warhead Spore Brother's In Arms: Hell's Highway S.T.A.L.K.E.R : Clear Sky The Witcher Enhanced Edition Pure Άντε και καλό σας gaming Πραγματικά ο Σεπτέμβριος θα είναι αφιερωμένος στα pcs... Και αν φανταστεί κανείς πως το game.co.uk έχει την enhanced του witcher στα 30 ευρώ...
nikognl Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα games για pc, είναι παρα πολύ εύκολο να τα "pirataris".. και δεν κερδίζουν τίποτα..αυτοί που τα βγάζουν.... ασχολούμαι με games από τα 6 μου, (τώρα είμαι 14.75 χρόνον xD) και δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει game από τα 8 μου!! μονο δυο αυθεντικά έχω αγοράσει στην ζωή μου (από εφημερίδα 5 euro xD) από τα 8 και πάνω τα "pirataro"... πανεύκολο.. βίντεο club, ξεκλείδωμα, αντιγραφή....η από torrents.. οποτε η εταιρίες, δεν βγάζουν τίποτα... γιαυτο και για το pc, είναι τόσο "Dead" τα games!! xD
godlike Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Το PC gaming πάσχει από δύο πολύ σοβαρές ασθένειες. Την πειρατεία που σιγά σιγά το σκατώνει (όχι σκοτώνει ακριβώς αλλά το κονσολοποιεί) και την έλλειψη οργανωμένης προώθησης του PC σαν πλατφόρμα. Επίσης η άνοδος της αγοράς των notebooks-laptops απομακρύνει το κοινό από τα παιχνίδια λόγο των υποσυστημάτων 3d που αυτά φοράνε. Πρέπει να λάβουμε και υπ όψιν ότι τα games για PC στην πλειοψηφία τους είναι προϊόντα με μεγαλύτερο κύκλο πωλήσεων εκεί που στις κονσόλες ένα game, θα βγει, θα πουλήσει ότι πουλήσει για ένα διάστημα μερικών μηνών και μετά ξεχνιέται από το αγοραστικό κοινό. Πάντως έχω την εντύπωσή ότι η M$ βάζει σε πολύ δεύτερη μοίρα το PC για χάρη της κονσόλας της. Να δω αν πεθάνει το PC gaming πόσοι θα καθίσουν στα windows.
kostacurtas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Report: PC, Xbox 360 Dominate Game Development A new survey from Game Developer Research shows that most developers are creating PC games, and for console developers 360 is number one. According to the 2008 Game Development Survey, a new 180-page report from Game Developer Research that questions nearly 2,000 developers from North America and elsewhere (mostly Europe), the PC still rules the development roost. 70 percent of those surveyed said they are making games for the PC/Mac, compared to 43 percent who are making console games, 28 percent who are making games for web platforms and 16 percent who are making portable games (DS, PSP). Interestingly, on the console front, console developers seem to show a preference for Microsoft's Xbox 360. 73 percent are creating games for 360, 58 percent (including some of the same respondents) for PS3, and 42 percent for the Wii. 15 percent are also still creating games for the PS2. "This implies that the greatest amount of Western console developers by sheer numbers are creating games for Microsoft's console-- but due to team size differences, this doesn't necessarily imply that more games will appear on the Xbox 360 than other consoles," explained Game Developer Research. In terms of portables, of those developers making handheld games, 75 percent said they are creating games for the Nintendo DS compared to 45 percent for the PSP – not too surprising considering the massive installed base of the DS. The rest of the report delves into trends in programming language, purchasing habits and development choices regarding tools, game engines, etc. The report is selling for the price of $2,495 at the Game Developer Research website.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.