klong Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Καλημέρα σε όλους Έχω 2 υπολογιστές ο ένα έχει στημένα win xp και ο άλλος kubuntu linux 8.04 Έχω σύνδεση ADSL και φυσικά βγαίνω στο internet από το linuxάκι. Οι δύο υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι μέσω του router και μεταφέρω και αρχεία μέσω του δικτύου. Τα win παραμένουν μόνο για κανένα παιχνίδι για τον πιτσιρικά, backup φωτογραφιών, δημιουργία DVD από την κάμερα κ.λ.π. Το θέμα είναι ότι χθες μου χτύπησε το antivirus ότι έχω 41 ΙΟΥΣ στο win μηχάνημα Έγκαταστάθηκε και ένα άλλο antivirus, μόνο του και το πρώτο έλεγε ότι είναι ιός το δεύτερο και γενικώς πλακωνότανε μεταξύ τους Το θέμα είναι ότι θέλω να κόψω τελείως το win xp μηχάνημα από το internet αλλά να έχω το δίκτυο, αν είναι δυνατόν, γιατί μου την έχουν σπάσει πολύ τα win που κάνουν πράγματα για μας χωρίς εμάς. Και καλά τους βρήκες τους ιούς καθάρισέ τους κιόλας να ησυχάσουμε ΟΕΟ τι μου τους λες για να τους χαίρομαι, Α όλα κι όλα για να τους καθαρίσω πρέπει να πληρώσεις μου λέει!!!! Μπορεί κανένας να μου πεί τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο για να το κάνω αυτό, για να μην κόψω το καλώδιο δικτύου, τελικά και ησυχάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Μάλλον με firewall από τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Απο το device manager θα απενεργοποιησεις την καρτα δικτυου και εισαι οκ. Αυτο εχω κανει για να εχω ιντερνετ στο debian και οχι στα xp (dual boot). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Είπε θέλει LAN, αλλιώς αυτό θα του πρότεινα και εγώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chr1s Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 λαθος ποστ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chr1s Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Πρέπει να αφαιρέσεις τις ρυθμίσεις της πύλης (gateway) ώστε να είναι σε στο τοπικό δίκτυο αλλά να μη μπορεί να επικοινωνήσει με το ίντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Και καλά τους βρήκες τους ιούς καθάρισέ τους κιόλας να ησυχάσουμε ΟΕΟ τι μου τους λες για να τους χαίρομαι, Α όλα κι όλα για να τους καθαρίσω πρέπει να πληρώσεις μου λέει!!!! Αυτό είναι ο ιός, δεν είναι antivirus...google-αρε "smitfraud" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 βαλε κανενα δωρεαν firewall και κοψε ολο το trafic εκτος του lan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpap Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Τα περισσότερα router έχουν μια δυνατότητα "block access to the internet" (έτσι τουλάχιστον είναι στο linksys μου) που σου επιτρέπει να αποτρέψεις την πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστή είτε μέσω της MAC address της κάρτας δικτύου του ΠαραθυροPC σου είτε μέσω ip. Για τον ιο-antivirus (αυτή την εβδομάδα "παίζει" πολύ το XP Antivirus 2008) η λύση του smitfraud fix που αναφέρθηκε είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουν εξειδικευτεί αρκετά οπότε ίσως χρειαστεί, αν δεν τα καταφέρεις να το βγάλεις μόνος σου, να μας πεις πως λέγεται να βοηθήσουμε. Δύο πολύ καλά προγράμματα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι τα XoftSpy και Spyware Doctor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klong Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Αυτό είναι ο ιός, δεν είναι antivirus...google-αρε "smitfraud" Ευχαριστώ gdp77 και εγώ απορούσα γιατί τα άλλα προγράμματα (adaware,symantec) δεν τους βρίσκανε 41 ιούς Θα κάνω την επιχείριση καθαρίσματος μήπως και γλυτώσω το format και στην συνέχεια θα απομονώσω τον υπολογιστή από το διαδίκτυο, με τους τρόπους που είπατε, ή θα χρησιμοποιώ χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klong Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Τα περισσότερα router έχουν μια δυνατότητα "block access to the internet" (έτσι τουλάχιστον είναι στο linksys μου) που σου επιτρέπει να αποτρέψεις την πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστή είτε μέσω της MAC address της κάρτας δικτύου του ΠαραθυροPC σου είτε μέσω ip. Για τον ιο-antivirus (αυτή την εβδομάδα "παίζει" πολύ το XP Antivirus 2008) η λύση του smitfraud fix που αναφέρθηκε είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουν εξειδικευτεί αρκετά οπότε ίσως χρειαστεί, αν δεν τα καταφέρεις να το βγάλεις μόνος σου, να μας πεις πως λέγεται να βοηθήσουμε. Δύο πολύ καλά προγράμματα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι τα XoftSpy και Spyware Doctor Ο ιός λέγεται AV2009 και από ότι διάβασα είναι μετάλλαξη του antivirus 2008 τώρα googλάρω για να δω τι παίζει με αυτόν και πως αφαιρείται .... A ωραία! εδώ: http://www.removeonline.com/remove-antivirus2009-antivirus-2009-removal-instructions/ έχει και οδηγίες για χεράτη αφαίρεση και removal tool θα δοκιμάσω να δούμε τι παίζει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klong Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Τελικά υπάρχει επιλογή, στον router, που να αποκλείει συγκεκριμένες IP addresses από το internet, utgoing IPs λέγεται νόμίζω και αποκλείει ή επιτρέπει συγκεκριμένες διευθύνσεις. Πολύ καλό τέρμα τα windows από το internet Τώρα μένει να σκοτώσω τον AV2009. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.