Προς το περιεχόμενο

Tούρκοι hacker έριξαν τη σελίδα μου

alexiou92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα Τούρκοι hacker έριξαν τη σελίδα μου!!!!:mad::mad::mad::mad:

Κοιτάξτε: greek-news.gr

Δεν με νοιάζει τώρα το πως θα την επαναφέρω, γίνεται εύκολα με τα backups.

Αυτό που με νοιάζει είναι το τι μπορώ να κάνω από νομική πλευρά!!!!:-)

Αύριο σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και γενικά να το φτάσω στα όρια το θέμα.

Ξέρω ότι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία σελίδα είναι, αλλά δεν μπορώ και να το ανεχτώ!!!:mad::mad::mad:

Τι λέτε να κάνω?

Πως πρέπει να κινηθώ?

Υπάρχουν ελπίδες?

Επίσης, έχει κάποια ευθύνη η εταιρία hosting?

Ευχαριστώ και ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προς το παρών επανέφερε την σελίδα σου.

Έχουν βάλει και αυτήν την γελοία μουσική....ηχορύπανση!!!

Δύσκολο πάντως να βγάλεις άκρη, αλλά την καταγγελία σου κάντην δεν χάνεις τίποτα.

Αλλά μην περιμένεις οι Ελληνικές αρχές να έρθουν σε συνεννόηση με τις Τούρκικες για να βρούνε τον υπαίτιο αυτού του hackαρίσματος.;)

Ενημέρωσε και την εταιρία hosting, γιατί το πρόβλημα ασφαλείας είναι δικό τους.

Δημοσ.

Αν την επαναφέρω θα έχω πρόβλημα με την καταγγελία?

Θα δω πως θα εξελιχθεί με την καταγγελία

Θα την κάνω κατευθείαν στα κεντρικά Αθήνα μάλλον και όχι εδώ στην ασφάλεια που γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

Η εταιρία hosting δεν έχει ευθύνη?

Δεν πρέπει να κάνω κάτι?

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε, οι ίδιοι τύποι ρίξανε και την δικιά μου σελίδα. Απ' ότι βλέπω χρησιμοποιούσες και εσύ joomla. Ποια έκδοση και ποια πρόσθετα είχες βάλει; Βγήκε στις 12 Αυγούστου έκδοση 1.5.6. Δεν ξέρω αν έχει σχέση απλώς το αναφέρω. Δεν είναι η σελίδα που φαίνεται στην υπογραφή μου και δεν θα αναφέρω ποια ήταν. Ευτυχώς διόρθωσα την ζημιά με ένα παλιό backup που είχα.

Δημοσ.
Αν την επαναφέρω θα έχω πρόβλημα με την καταγγελία?

Κράτα ένα backup όπως είναι τώρα και μετά επανέφερέ την, ώστε να έχεις και αποδείξεις.

Όσο για τις ευθύνες που βιάζεσαι να επιρρίψεις στον host σου, μήπως να το ξανασκεφτόσουν; Το πιθανότερο είναι να φταίει κάποιο κενό ασφαλείας στο CMS που χρησιμοποιείς και που ενδεχομένως δεν είχες κάνει update.

Δημοσ.

Πρέπει να φταίει που δεν είχα βάλει το update: "Το κενό αυτό επέτρεπε την κακόβουλη αλλαγή του κωδικού του υπερδιαχειριστή, και τη δυνατότητα αλλαγής του περιεχομένου του τόπου, στη συνέχεια" http://www.joomla.gr. Αυτοί οι τύποι χτυπάνε όποιο site δεν έχει το update. Και ειδικά ελληνικό. Προσοχή!

Δημοσ.

Το μόνο που έχουν αλλάξει είναι το template που χρησιμοποιούσα.

Λογικά έχουν αλλάξει το index του ή κάτι τέτοιο

Αυτό σημαίνει ότι μπήκαν στον server, σωστά?

Επίσης, χτες είχα και πρόβλημα με τον κωδικό του admin!!!!

Μπήκα με τον κωδικό ενός 2 admin και άλλαξα πάλι τον δικό μου!!!!

Δημοσ.

alexiou, εκμεταλλεύτηκαν όπως είπαν οι φίλοι παραπάνω ένα κενό του joomla 1.5.5 και κάτω, το οποίο αυτό έκανε άλλαζε τον κωδικό του πρώτου χρήστη δηλαδή του admin και μετά έπαιρναν τον έλεγχο. Τα πάντα που έκαναν γίνονται πανεύκολα από το back end του joomla οπότε μην την ψάχνεις

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο:

Στη σελίδα όπως είναι φυσικό δεν έχω αγοράσει κάποια πράγματα που χρησιμοποιώ!!!!:-D:-D

Αν κάνω καταγγελία θα έχω πρόβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...