Προς το περιεχόμενο

Τα pc των 500 ευρώ , τα pc των σκουπιδιών.

unix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει νομίζω να χωρίσουμε την υπόθεση σε 3 σκέλη...

1)Χρήστες που δεν έχουν καθόλου υπολογιστή, και σκέφτονται να αγοράσουν, οπότε πάμε σε έτοιμα PC εταιριών, προσφορές δλδ, μαζί με οθόνη και όλα τα λοιπά περιφερειακά που κάνουν γύρω στα 500 ευρώ, τα οποια φυσικά και είναι για τα σκουπίδια (μόνο η οθόνη TFT που περιλαμβάνουν κάνει καμιά 150Ε, σκέψου τι μένει για την κεντρική μονάδα...)

2)Χρήστες οι οποίοι έχουν είδη PC και σκέφτονται να κάνουν αναβάθμιση, για τους οποίους (εφόσον κρατήσουν από το προηγούμενο PC, οθόνη, κουτί, τροφοδοτικό αρκετές φορές κτλπ) τα 500 ευρώ είναι ένα πάρα, μα πάρα πολύ καλό ποσό για να φτιάξουν έναν δυνατό υπολογιστή...

3)Χρήστες οι οποίοι θέλουν συγκεκριμένα PC, για συγκεκριμένους λόγους , (π.χ. χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, μηχανωργάνωση εταιριών, κατεβαστήρια κτλπ) οπότε το PC των 500 ευρώ μπορεί άνετα να κάνει την δουλειά, χωρίς περιττά έξοδα...

@topic starter: Όταν αναφέρεσαι στο PC των 500 ευρώ, φαντάζομαι μιλάς για την πρώτη περίπτωση, οπότε ναι, είναι για τα σκουπίδια, αλλά θα μου πεις αν δεν μπορείς να διαθέσεις παραπάνω τι να κάνεις???? Παίρνεις το PC των 500 ευρώ, με σκοπό να το αναβαθμίσεις σιγά-σιγά, ώστε να μην φύγουν μαζεμένα τα λεφτά...

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

άμα στο pc της πρώτης περίπτωσης βάλουμε και το λειτουργικό (όπως γίνεται συνήθως) τότε ναι το pc είναι λίγο για τα μπάζα, κυρίως γιατί βάζουν ό,τι τους έχει περισσέψει. και άντε να το αγοράσεις με σκοπό σιγά σιγά να το αναβαθμίσεις...την μάπα οθόνη που σου έχουν δώσει τι την κάνεις?

κάτι τέτοιο (ίσως με κάποιες αλλαγές - την σύνθεση την έκανα πολύ βιαστικά) να είναι καλύτερο για κάποιον που θέλει να φτιάξει ένα απλό μηχάνημα να κάνει την δουλειά του και όταν έχει χρήματα να το κάνει τετραπύρηνο, να του βάλει wow κάρτα γραφικών κλπ

82453057kf7.jpg

Δημοσ.

Την σήμερον ημέρα με λιγότερα από 750 ευρώ (και η 19άρα TFT μέσα) αγοράζεις PC που παίζει με πολλή αξιοπρέπεια ακόμη και το crysis. Αρκεί να διαλέξεις τα κομμάτια μόνος σου ένα-ένα.

Αυτές οι προσφορές από τα καταστήματα με τα έτοιμα PCs των 500 ευρώ δεν είναι για πέταμα, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά, γιατί συνήθως αποτελούνται από κομμάτια stock, που τα μαγαζιά θέλουν να σπρώξουν.

Δημοσ.

Ενώ δεν είναι τραγικό να παίρνεις δεκαπύρινους με 8 κιλά ραμ, με zvidia gpu και 2 γκαζίλιον μπαϊτ δίσκους ενώ το μόνο που κάνεις είναι να σερφάρεις και να ακούς μουσική.

Συγκεντρωθείτε ρε καλοκαιριάτικα.

• Super Moderators
Δημοσ.

ηρεμίστε οεο, το πήρατε πατριωτικά επειδή άνοιξε topic ένα new member που χθες άρχισε να spammάρει στα greeklish επειδή δεν είχε τι να κάνει...(στο οποίο κάτα πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ξαναpostάρει)

Δημοσ.
ηρεμίστε οεο, το πήρατε πατριωτικά επειδή άνοιξε topic ένα new member που χθες άρχισε να spammάρει στα greeklish επειδή δεν είχε τι να κάνει...(στο οποίο κάτα πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ξαναpostάρει)

To τρομάξαμε το καημένο :Ρ

Κοινοβούλιο το κάναμε...πετάει ένας μία μλκια κ όλοι τρέχουμε να τον πλακώσουμε στο "ξύλο" :Ρ

Alchemist` +1

Δημοσ.

Μου παρέθεσαν κάποια μέλη μερικά pc των 500 ευρώ , δεν λέω καλά ήταν για ξυπνητήρι , mp3 , chat , κλπ , κάποιος power user όμως ? κανείς ? είναι ειλικρινά θλιβερό το 99% να παραιτούνται του δικαιώματος ( ηθελημένα )τους να έχουν την ευχαρίστηση ενός πραγματικά ,Power-Silence-design pc , ευτυχώς όμως υπάρχει μπόλικη σαβούρα για όλους αυτούς .

Όσο για σένα ThReSh η προχειρότητα του γραπτού σου λογού και τα εύκολα συμπεράσματα που μολύνουν και τα υπόλοιπα μέλη….. μιλάνε από μονά τους για σένα.

Δημοσ.

Tι εννοείς όταν λες Power user. Γίνε λίγο συγκεκριμένος..

Όσο για τον Thresh δε νομίζω να είπε κάτι μολυσματικό, ο κάθε ένας έχει άποψη (όπως εσύ που με 500? το θεωρείς σαβούρα η/υ) και την εκθέτη όπως θέλει.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί οι γνώμες είναι σαν της κωλοτρυπίδες...κάθε ένας έχει κ από μία. :ρ

Κ αυτό το ,Power-Silence-design pc που λες μετά από λίγο καιρό 500? θα κάνει :)

Δημοσ.
Μου παρέθεσαν κάποια μέλη μερικά pc των 500 ευρώ , δεν λέω καλά ήταν για ξυπνητήρι , mp3 , chat , κλπ , κάποιος power user όμως ? κανείς ? είναι ειλικρινά θλιβερό το 99% να παραιτούνται του δικαιώματος ( ηθελημένα )τους να έχουν την ευχαρίστηση ενός πραγματικά ,Power-Silence-design pc , ευτυχώς όμως υπάρχει μπόλικη σαβούρα για όλους αυτούς .

Όσο για σένα ThReSh η προχειρότητα του γραπτού σου λογού και τα εύκολα συμπεράσματα που μολύνουν και τα υπόλοιπα μέλη….. μιλάνε από μονά τους για σένα.

Κατάρχας, ένας power user όπως λές βόλευεται και μέ μια HD4870 που η τίμη της δεν ξέπερναει τα 250 ευρώ! όσο για επέξεργαστη ακόμη και ο core 2 duo 7200 είναι πολύ γρήγορος καιο πρόσφερει πολυ κάλες επίδοσεις κοστίζοντας μόλις 95 ευρώ, όσο γιά μνήμες RAM μέ 8ο εύρω πέρνεις 4GB(2x2GB) 800άρες με κάλα timings! μέ λίγα λόδια για να παίζεις σε ανάλυσεις ανώ τών 1600χ1200 δέν χριάζεται να ξόδεψείς κάτι παράπανω απο 800 ευρώ! μέτα εξάρταται απο το πόσο κάλη οθόνη θέλεις:-)
Δημοσ.

Επίσης ο όρος "power user" (!= "απαιτητικού χρήστη") αναφέρεται στην ισχύ (γνώσεις) του χρήστη όχι του υπολογιστή. Για να μην αναλύσω και τι σημαίνει "σαβούρα".

Δημοσ.

Oi απαιτήσεις από έναν υπολογιστή από χρήστη σε χρήστη ποικίλουν άμα το θες να ψήνει και καφέ τότε τι να σου πω, αλλά αυτό που είπε alexzzz πιστεύω ότι είναι ποίο λογικό επιχείρημα από αυτό που αναφέρεις εσύ..επειδή είσαι tech victim δε θα πει ότι είσαι και απαιτητικός χρήστης :)

+ ότι ακόμα δεν είπες τι ακριβώς θες να κάνεις με έναν super duper hyper piper υπολογιστή.

Άμα το θες να τρέξεις ubuntu (λόγο του νικ σου το λέω) ε πιστεύω κ ότι με έναν p2@333 με 128mb ram κάνεις δουλειά :)

Υστερόγραφον: ακριβά ξυπνητήρια έχεις εσύ :ρ

Δημοσ.

για όλους τους υπόλοιπους δηλαδή για το 70% των Ελλήνων χρηστών ένα pc που μπορεί να τρέξει word, excel, outlook express, internet browser και να συνδέεται εύκολα (usb δηλαδή) με τη φωτογραφική τους μηχανή είναι μια χαρά pc.

δηλαδή τι θέλει ο μέσος χρήστης; εγώ σας λέω ότι ουτε gamers δεν είναι (πια).. απλά σερφάρουν, χαζολογάνε στα τσατ, κατεβάζουν φωτογραφίες..απλούστατα πράγματα..

μου ζήτησε ένας συγγενής σύνθεση για να αρχίσει να ασχολείται.. τον ρώτησα τι θέλει , μου λέει να σερφάρω και εκτυπώνω..

του "δάνεισα" έναν p733 που είχα και ακόμα αυτόν χρησιμοποιεί διότι:

1) δεν είναι σαν και εμάς - δεν ασχολείται πάνω από μισή με μια ώρα το πολύ με το μηχάνημα

2) δεν κάνει επαγγελματικά τίποτα με το pc

και αν αλλάξει ποτέ τον βλέπω με κανένα των 300σίων κιόλας!..

δεν υπάρχουν pc φθηνιάρικα... το κόστος εξαρτάται από την χρήση.

Δημοσ.

εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα που αποσκοπεί το Thread όλο αυτό :S

εγώ σπίτι έχω PC που στάνταρ του έχω ακουμπήσει πάνω από 2-3K ? Αλλά έχω και άλλα 3-4 που δεν πρέπει να έχω δώσει πάνω από 500 για το καθένα

αν βγάλουμε τα παιχνίδια/benchmarks έξω με όλα κάνω την ίδια δουλειά οπότε ένα ακριβό pc δεν είναι ότι καλύτερο πάντα ιδικά για κάποιον που δεν παίζει games όπως εγώ πχ

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι ειλικρινά θλιβερό? νομίζεις ότι νοιάζει κάποιον που θέλει να κάνει την δουλειά του ένα "power-sileNT-design" pc? αυτά τα γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι...

σημασία δεν έχει το pc αλλά οι γνώσεις...

τι να το κάνω αν ένας 16 χρόνος παίρνει 2000 euro pc και δεν ξέρει που παν τα 4?

power user=gamer να φανταστώ?

παρεπιπτόντως ποιος ο λόγος ύπαρξης του topic αυτού? να την πεις σε αυτούς που έχουν φτηνά pc για να νοιώσεις σπουδαίος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...