pth76 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Καλημερα παιδια. Εχω μια απορια σχετικα με ενα καινουριο φορητο. Προσφατα αγορασα ενα hp dv6620 και το μονο (σχετικο ειναι αυτο) μειονεκτημα ειναι ο επεξεργαστης του. Ειναι ο core2duo t5250 στα 1,5ghz. Το ερωτημα μου ειναι αν μπορω να ανοιξω το μηχανημα και να αντικαταστησω την cpu με μια αλλη που διαθετω πιο γρηγορη. Η ακομα και αν το ανοιξω για να αλλαξω παστα. Μηπως χανετε η εγγυηση του; Υπαρχει δηλαδη καποια ταινια ασφαλειας μεσα που δεν μπορουμε να ξεκολησουμε; Σε ενα παλιοτερο zv5000 που ειχα το ειχα ανοιξει κανονικα αφου του αλλαζα τακτικα παστα και το καθαριζα απο σκονες (λογω υψηλης θερμοκρ.) Ευχαριστω
sourkas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα φίλε. Αν αλλάξεις μόνος σου κάποιο εξάρτημα και μετά πάθει κάτι το laptop και καταλάβουν ότι έχει ανοιχτεί χάνεις την εγγύηση.
steliosdel Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 πριν από 3 χρόνια υπάλληλος του Πλαισίου μου είχε πει ότι το laptop (ένα toshiba) έστω και αν ανοιχθεί για να βάλω επιπρόσθετη ram θα χάσει την εγγύηση. Προφανώς υπερέβαλλε, αλλά σίγουρα αν αλλάξεις cpu ή βάλεις πάστα θα σε τσακώσουν και τότε...
alex2005 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Σε περίπτωση μνήμης πάντως είπε μπούρδα ο υπάλληλος. Σε περίπτωση CPU δεν γνωρίζω.
teofross Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Μπορεις να ανοιξεις και να βαλεις cpu και ΟΤΑΝ και ΑΝ χρειαστει να το πας για service ανοιξε το ξανα και βαλε την παλια και στειλτο.Πιο απλο πραγμα δεν υπαρχει.Δεν χρειαζεται να τους το πεις φιλαρακι.Το θεμα βεβεα ειναι και το αν θα σου την αναγνωρισει.Παντως να ξερεις οτι εαν βαλεις αλλο cpu πιο δυνατο παιρνεις το ρισκο σου σχετικα με το αν το σηκωνει η ηδη υπαρχον ψυκτρα που εχει τωρα.Εαν το δοκιμασεις παρακολουθατο αυτο που σου λεω διοτι σταδιακα μερα μερα με την μερα εαν αναπτυσεται μεγαλυτερη θερμοκρασια κατα πολυ θα σου βγει βλαβη καπια στιγμη
pth76 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Μπορεις να ανοιξεις και να βαλεις cpu και ΟΤΑΝ και ΑΝ χρειαστει να το πας για service ανοιξε το ξανα και βαλε την παλια και στειλτο.Πιο απλο πραγμα δεν υπαρχει.Δεν χρειαζεται να τους το πεις φιλαρακι.Το θεμα βεβεα ειναι και το αν θα σου την αναγνωρισει.Παντως να ξερεις οτι εαν βαλεις αλλο cpu πιο δυνατο παιρνεις το ρισκο σου σχετικα με το αν το σηκωνει η ηδη υπαρχον ψυκτρα που εχει τωρα.Εαν το δοκιμασεις παρακολουθατο αυτο που σου λεω διοτι σταδιακα μερα μερα με την μερα εαν αναπτυσεται μεγαλυτερη θερμοκρασια κατα πολυ θα σου βγει βλαβη καπια στιγμη Ειναι στα ιδια θερμικα επιπεδα. Ο επεξεργαστης ειναι ο coreduo t2600 sta 2.16ghz. Στην ουσια θα κανω ανταλλαγη με τον φορητο της αδερφης μου.
teofross Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Οκ αν το ξερεις οτι ειναι στα ιδια θερμικα επιπεδα δοκιμασε το.Και παρακολουθατο οσον αφορα την θερμοκρασια ομως διοτι μπορει να φενονται "περιπου" κοντα to ενα cpu με το αλλο αλλα στην πραξη οσον αφορα τις επιδοσεις αν δεις καποια benchmarks ο coreduo t2600 sta 2.16ghz ειναι αρκετα πιο δυνατος.ισως ομως και lpatop με αυτο το cpu να καλυπτονται απο την ιδια ψυκτρα οποτε να εισαι οκ.Αυτο πιστευω θα το καταλαβεις οταν ανοιξεις και το φορητο το αλλο με το οποιο θα κανεις την τραμπα οποτε θα κανεις συγκριση και το τι συστημα ψυκτρας εχει και το αλλο οποτε θα δεις
alexzzz Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Σε κάνα 2 laptop που έχω ανοίξει πάντως έχει ταινία "χάνεται την εγγύηση αν κοπεί κτλ κτλ" στο σίδερο πάνω από τον επεξεργαστή.
@topos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2008 Kαι επισης δεν νομιζω πως ειναι αυτονοητο πως θα δουλεψει ο Τ5250 στο λαπτοπ της αδερφης σου... Γιατι δεν κανετε απλα τραμπα τα λαπτοπ ετσι οπως ειναι....
pth76 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Kαι επισης δεν νομιζω πως ειναι αυτονοητο πως θα δουλεψει ο Τ5250 στο λαπτοπ της αδερφης σου... Γιατι δεν κανετε απλα τραμπα τα λαπτοπ ετσι οπως ειναι.... centrino duo ειναι και οι δυο. Της αδερφης μου ειναι hp530 business laptop και ειναι καπως πιο απλο απο το δικο μου. Τελος παντων μπορει να μην ειναι και η καλυτερη ιδεα αυτο που θελω να κανω αλλα ξερεις πως ειναι μερικες φορες, με πιανει απληστια.
@topos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2008 To fsb ειναι ιδιo? (Ο t2600 εχω την εντυπωση πως εχει 533 ενω ο t5250 εχει 667) Δεν νομιζω οτι εχει να λεει τιποτα πως ειναι και οι δυο centrino duo(και για να ειμαστε σωστοι,το συγκεκριμενο αναφερετε στην πλατφορμα),εχουν διαφορετικους πυρηνες t2600 πρεπει να ειναι Yonahn και ο t5250 ειναι Merom. Δεν ξερω επισης αν σε απασχολει,αλλα η σειρα core duo δεν υποστηριζει 64bit εφαρμογες-σε περιπτωση που θελησεις να βαλεις 4gb ram-. Y.Γ Ενδιαφερων θα ειχε να τρεξεις κανα bench προγραμμα και να μας πεις διαφορες... (Υποθετω ~30%-40% υπερ του t2600)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.