weirdo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 παίδες ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φορητού σκληρου που θα χρησιμοποιηθεί κύριος σε laptop, αυτό που με προβληματίζει μιας k το laptop μου δεν έχει ιδιαιτερα μεγάλο χρόνο αυτονομίας είναι η κατανάλωση ρεύματος, υπάρχει δυνατότητα να μην παίρνει ρεύμα ο εξωτερικός από την usb αλλα από κάπου αλλου ? p.x. την μπρίζα ? η τουλάχιστον να έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, υπαρχουν κάποιες προτάσεις ? ευχαριστώ.
Sant Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Χρησιμοποιώ ένα εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο με τη USB του laptop μου εδώ και 1 χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Από ότι ξέρω όλοι οι εξωτερικοί σκληροί έχουν δικό τους τροφοδοτικό-μετασχηματιστή. Τη USB την χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για μετάδοση δεδομένων. Θα σου συνιστούσα αν τελικά αγοράσεις εξωτερικό σκληρό να τον συνδέσεις σε μια USB του laptop και όχι επάνω σε hub. Έτσι όταν θα κλείνεις τον υπολογιστή θα απενεργοποιείται ταυτόχρονα και ο σκληρός. Αν το έχεις συνδεδεμένο σε hub θα πρέπει να τον κλείνεις εσύ...
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Αν θες εξωτερική τροφοδοσία στον σκληρό θα πρέπει να πας σε 3.5" (ίσως υπάρχει και τέτοιος 2.5" αλλά δεν έχει νόημα η αγορά του). Όμως αυτό αναιρεί κάπως τον κανόνα της φορητότητας γιατί θα χρειάζεσαι extra τροφοδοτικό συν το επιπλέον βάρος του 3.5" vs 2.5". Αναλόγως της χρήσης που τον θες, ίσως θα σε βόλευε ένας 2.5" που θα τραβάει ρεύμα απ' το laptop κι απλά θα τον συνδέεις όποτε τον χρειάζεσαι (για μερικά λεπτά μόνο).
weirdo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 προτιμω νσ εχει εξωτερικη τροφοδοσια, οι ethernet τι λενε ? μπoρουν να μπουν επανω στο ρουτερ ? αυτος π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303883
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Μπαίνουν σε router αλλά αν είναι 100άρι οι ταχύτητες θα ναι ψιλοτραγικές. Συν ότι κοστίζουν περισσότερο απ' τους usb.
XLV Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Και Gbit να είναι τα περισσότερα φθηνα hdd cases με gbit ethernet αργά είναι, ελάχιστα πιο γρήγορα από 100 ethernet..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.