Προς το περιεχόμενο

Intel E8400 Overclocking

^NaST^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ξανα έβαλα με αποτέλεσμα τώρα να βλέπω 48 idle στο Real temp και 41 στο Speed Fan...Το orthos δεν δουλεύει ούτε ενα 1sec. Μου πετάει error

Το παράξενο είναι οτι με 1,200 Vcore δεν ανοίγει ούτε η οθόνη να μπει στο bios ενώ με 1,225 λειτουργεί κανονικά. Μήπως θέλει και αλλό ρεύμα ;;;

παλι λιγο ψηλα εισαι σε idle το κοματι σου θελει ρευμα πανω απο 1.3 πας για μια καλυτερη ψυκτρα και βλεπεις θερμοκρασιες προσωπικη αποψη οτι μεχρη 1.3 Vc ειναι καλα παραπανω :fear:

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι προτείνεται για ψυχτρα ;;; Μέχρι στιγμή η αναβαθμισή μου έχει ώς εξής:

απο p35 neo3 σε P5Q

και απο 2*1Gb στα 800 Ram σε 2*2Gb πιθανόν στα 1066 (έχετε να προτείνεται κάτι το πολύ μέχρι 100-105 ?...

:rolleyes:

Δημοσ.
δεν είμαι σίγουρος γιατί αλλά το CoreTemp δεν παίζει σωστά με τους 45nm cpus της Intel

Με τις τελευταίες εκδόσεις των RealTemp και CoreTemp δεν θα πρέπει να βλέπετε πλέον διαφορά, αφού πλέον η Intel έδωσε στο κοινό το PDF με τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τους DTS.

Δημοσ.

Τι Tjunction Max σου δείχνει το ένα και τι το άλλο ?

Στους E5xxx και E8xxx πρέπει να δείχνει 100C.

Edit:

Μόλις είδα ότι το τελευταίο RealTemp ( 2.70 ) δεν έχει την σωστή Tjunction Max για τους Ε8χχχ.

Από default βάζει 95C ενώ είναι 100C.

Πήγαινε στα settings και βάλε το Set Tj Max και βάλε 100C και στους δύο πυρήνες.

Έπειτα το CoreTemp και το RealTemp θα δείχνουν την ίδια, και σωστή θερμοκρασία.

Δημοσ.

Tzive μην αλλάξεις την MSI για αυτή την p5q ρε συ...

ίδια πράγματα παίρνεις. πάντως η msi μια χαρά είναι.

Είχα p35 platinum και p45 platinum και σου λέω πως είναι υποτιμημένη λόγω απίστευτης διαφήμισης της Asus και το αντίθετο για την msi. Παρατήρησες πως το Πλαίσιο δεν τις φέρνει?

Μην την αλλάξεις. Και αν δεν είσαι σίγουρος πως θες 4gb παρε 2χ1 στα 1066 με 45 Ε βρίσκεις και κανεις και καλη δουλεια..

Δημοσ.

Παίδες, μετά από απόλυτα απρόσκοπτη λειτουργία στα 3.8GHz/ 1.275V (έτρεξα Prime 95 για 8+ ώρες χωρίς prob και η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε ήταν οι 48 βαθμοί), αποφάσισα να ανεβάσω στα 4 με ρεύμα 1.285V. Μπουτάρω κανονικά, οι θερμοκρασίες σε idle και με θερμοκρασία δωματίου 27-28C δεν ξεπερνούν τους 38C (Real Temp, Everest, Core Temp, uGuru). Όταν όμως πάω να τρέξω Prime95 ή Orthos, μου βγάζει σφάλμα και μου λέει να συμβουλευτώ το αρχείο stress.txt, το οποίο δε βρίσκω πουθενά... Τι φταίει?

Btw (άσχετο), έχω ένα ζευγάρι από αυτές. Θέλω να πάρω ένα ακόμη για να έχω 4GB σε dual channel, αλλά δεν βρίσκω μνήμες της ίδιας παρτίδας (...804). Υπάρχουν ωστόσο αυτές, αλλά ανήκουν σε διαφορετική παρτίδα (...80Α).

Υπάρχει περίπτωση να μη συνεργάζονται και το mobo να μην τις βλέπει σε dual channel επειδή ίσως να μην είναι πανομοιότυπες?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα εχω και εγω με τις μνήμες μου (Crucial). Βρίσκω αυτές http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.aspx?IMODULE=BL12864AA106A, αλλά εγω εχω τις BL12864AA1065. Προφανώς η Crucial άλλαξε μοντέλα... Έχουν διαφορά ή μπορούν να μπουν απο ενα ζευγάρι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...